Ukrao ribu i meso
29/04/2021

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenu od 26. do 28. travnja, na području općine Bilje, nepoznati počinitelj je provalio u kuću te ukrao oko 130 kilograma smrznute ribe i suhomesnatih proizvoda. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta oko 8 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Pokušali ući u Republiku Hrvatsku sa krivotvorenim PCR testovima

Jučer, 28. travnja, u 11,48 sati, na cestovni granični prijelaz Erdut, doputovali su putnici državljani Republike Hrvatske i Kraljevine Španjolske. Prilikom granične kontrole, 62-godišnji hrvatski državljanin, 32-godišnja i 23-godišnja hrvatska državljanka te 32-godišnja španjolska državljanka policijskim službenicima su dali na uvid PCR testove izdane od Instituta za javno zdravlje Srbije. Uvidom u sadržaj PCR testova, policijski službenici su utvrdili da su krivotvoreni. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu, dok je putnicima određena mjera samoizolacije na adresi boravišta u Republici Hrvatskoj.

Policija pronašla kradljivca dijelova bicikla

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 30-godišnji hrvatski državljanin ukrao dijelove bicikla, o čemu možete više pročitati ovdje. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Dvije prometne nesreće su se dogodile na području Osijeka, a dvije na području Belog Manastira.

Vozaču prijeti ponovno polaganje vozačkog ispita

Jučer, 28. travnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 8 vozača (6 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 19,50 sati, u Branjini. U kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Draža kojem je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,26 grama po kilogramu. Vozač je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Sukladno članku 229. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao, do donošenja odluke o prekršaju, budući je već dva puta pravomoćno kažnjen za prekršaj opisan u članku 199. stavku 8. (vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 grama po kilogramu) istoga Zakona. Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Po pravomoćnosti presude, sukladno članku 286. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču će se rješenjem ukinuti i oduzeti vozačka dozvola, a ponovo će moći polagati vozački ispit istekom roka od dvije godine od dana izvršnosti rješenja. Policija ističe da je zbog prethodno počinjenog prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola (1,72 grama po kilogramu), temeljem presude Općinskog suda u Osijeku, 30-godišnjaku izrečena novčana kazna u iznosu od 7 200 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Zaštitna mjera traje od 27. siječnja do 27. listopada 2021. godine.