U Našicama obilježen blagdan sv. Florijana – Dan hrvatskih vatrogasaca
04/05/2021

Dan hrvatskih vatrogasaca i blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, danas je svečano obilježen u Vatrogasnom domu Javne vatrogasne postrojbe Našice i Vatrogasne zajednice Našice.

Svečanosti su nazočili i saborski zastupnik Hrvoje Šimić, gradonačelnik Josip Miletić, tajnik Županijske vatrogasne zajednice Stjepan Koški i predsjednik Vatrogasnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Našice Hrvoje Žiha i ostali uvaženi gosti, a vatrogasna vozila blagoslovio je fra Marijan Vidović.

Vlatko Gašić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Našica, istaknuo je vrlo kvalitetan odnos Grada prema vatrogastvu.

– Vatrogasna zajednica Našice broji 20 Dobrovoljnih vatrogasnih društava koje djeluju na 5 lokalnih samouprava te u svom sazivu ima i profesionalnu vatrogasnu postrojbu Našice. Zahvaljujem se Gradu Našicama i gradonačelniku što su prepoznali naš rad i što su uložili značajna financijska sredstva u vatrogastvo. Prošle godine je realizirana investicija vrijednosti od 1 600 000 kuna kojom je kupljeno 7 kombi vatrogasnih vozila za potrebe DVD-ova i Vatrogasne zajednice Našice. Također je oko 6 milijuna kuna uloženo u vatrogasne prostorije te smo nabavili i 4 nova navalna vatrogasna vozila – istaknuo je Vlatko Gašić te se zahvalio se Gradu Našicama na ulaganju u vatrogastvo dugih niz godina.

 

U svom obraćanju okupljenima, gradonačelnik Josip Miletić svim vatrogascima je čestitao njihov dan te im se zahvalio na njihovom predanom radu.

– U ovom mandatu u gradu Našicama je puno uloženo u vatrogastvo. Kupljeni su i uređeni kompletno novi prostori za Javnu vatrogasnu postrojbu. Uz to je nabavljeno 7 kombi vatrogasnih vozila za sva dobrovoljna vatrogasna društva te još 4 navalna vozila. Očekujem da će se kvalitetna suradnja Grada Našica i vatrogasaca kao i dobra suradnja sa Županijskom vatrogasnom zajednicom i nastaviti jer je sigurnost građana ispred svega – izjavio je Josip Miletić.

Ovom prilikom čestitkama se pridružuje i redakcija TV Našica te svim pripadnicima JVP i DVD-ova, svim vatrogascima želimo sve najbolje uz želje za što manje rada, više natjecanja i obuke kao i ostalog oblika druženja koje svakog vatrogasca svakako uveseljava.