Sveta misa povodom 20 godina postojanja i djelovanja bolničke kapelice Gospe Lurdske u Našicama
03/05/2021


Izgradnja bolničke kapelice u sklopu Opće županijske bolnice Našice, dovršena je prije ravno dvadeset godina, točnije krajem travnja 2001.godine, a tada je svečano održana i prva sveta misa.

 

S obzirom na potpuno uređenje Opće županijske bolnice i energetsku obnovu zajedničkim sredstvima iz EU fondova i Osječko baranjske županije, dobrotom naših sugrađana, nedavno je dotjerana i kapelica Gospe Lurdske. Naime, izvršeni su popravci na krovištu,a obnovljena je i fasada.

 

U čast tome,nakon duljeg perioda,a zbog epidemiološke situacije bez pacijenata te uz uporabu samo vanjskog ulaza ,u kapelici je u nedjelju održana i sveta misa. Misu je održao našički gvardijan fra Petar Cvekan, a nazočili su i manji broj sugrađana, nedavno izabrana, nova predsjednica Hrvatskog katoličkog liječničkog društva dr. Ana Jurić, dosadašnja i dugogodišnja predsjednica dr. Marija Umiljanović te dr.Slavko Žagar, jedan od zaslužnijih za postojanje kapelice.

 

Svetoj misi je nazočio i ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Hrvoje Šimić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdana Gvozdanović, predsjednik upravnog vijeća bolnice Josip Matek i dosadašnji predsjednik gradskog vijeća Krešimir Kašuba.