Svečana proslava ekološkog dana i osvojenog priznanja “Zelena zastava”
21/10/2020

U Dječjem vrtiću “Zvončić” Našice održana je jesenska svečanost na kojoj su djeca upoznata s karakteristikama i bogatstvom jeseni te svim onim što ona nosi kao godišnje doba. Poštujući epidemiološke mjere, djeca su provodila razne aktivnosti u svojim skupinama konzumirajući jesenje plodove. Taj dan održala se i svečana proslava ekološkog dana i osvojenog priznanja “Zelena zastava”. Naime, Dječji vrtić „Zvončić” Našice već dugi niz godina radi na ekološkom odgoju i usvajanju ekoloških navika djece predškolskog uzrasta.

Svi smo uzbuđeni zbog “Zelene zastave” koja će krasiti našu unutrašnjost vrtića. Zahvalila bih se svim odgojiteljicama, radnicima vrtića i svim roditeljima koji podržavaju naše aktivnosti. “Zelena zastava” rezultat je truda i rada svih nas. Ujedno to je i verifikacija dugogodišnjih napora koje mi kao predškolska institucija ulažemo u odgoj i obrazovanje naše djece za zdrav ekološki i održiv razvoj. Zahvalu upućujem i našem osnivaču – Gradu Našicama koji nas podržava u svim našim aktivnostima.” – rekla je ravnateljica vrtića Snježana Kanđera.

Odgojiteljica Snježana Brezovec istaknula je kako se u vrtiću provode raznovrsne eko-akcije kao što su odvajanje i prikupljanje otpada, starog papira i starih baterija. „Sve naše skupine rade na reciklaži otpadnog materijala te svakodnevno provode aktivnosti vezane uz očuvanje prirode. Organizirali smo humanitarnu akciju prikupljanja PVC čepova za Udrugu roditelja djece oboljele od malignih bolesti. Proveli smo i akciju „na Božićnom sajmu” gdje smo dijelili reciklirane proizvode. Istaknula bih i aktivnost brige o našem eko voćnjaku i povrtnjaku. Akcijom dobrovoljnih priloga dijelili smo sadnice biljaka koje smo sami uspjeli uzgojiti.” – rekla je voditeljica projekta, a kao prednost istaknula i činjenicu da se vrtić nalazi u zaštićenom parku što djeci omogućava boravak u prirodi te nudi iznimne sadržaje vezane uz prirodne resurse.