Provalio u trgovinu i ukrao cigarete
03/05/2021

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske noćas, oko 2 sata, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u Osijeku i ukrao 20-ak kutija cigareta. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Izgorjela šupa

Jučer, oko 13 sati, u Višnjevcu, izbio je požar na šupi vlasništvo 75-godišnjeg hrvatskog državljanina. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a 75-godišnjaku je nastala materijalna šteta oko 2000 kuna. Policijski službenici su obavili očevid uz stručnu asistenciju inspektora za zaštitu od požara te je isključen tehnički uzrok požara. Nadležnom državnom odvjetništvu policijski službenici podnose izvješće o događaju.

Dragovoljna predaja minsko – eksplozivnih sredstava i oružja

U vremenu od 26. travnja do 3. svibnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske, evidentirano je 5 dragovoljnih predaja minsko – eksplozivnih sredstava i oružja. Na području Osijeka evidentirane su dvije dragovoljne predaje te po jedna na području Đakova, Belog Manastira i Čepina. Građani su predali 1 strojnicu marke Thompson i 2 dijela oružja, 5 ručnih bombi, 215 detonatorskih kapisli i topovski udar te 727 komada raznog streljiva.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se 3 prometne nesreće, dok se jedna prometna nesreća dogodila na području Đakova. U vremenu od 30. travnja do 2. svibnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske, u prometu je evidentirano 29 vozača (19 vozača osobnih automobila i 10 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

U navedenom vremenu evidentirano je još 237 prekršaja, od kojih 145 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 1 prekršaj odbijanja ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 50 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u petak, 30. travnja, u 15,50 sati, u Đakovu, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 64-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,29 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U petak, 30. travnja, 14,20 sati u Osijeku, u Dravskoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,92 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 1. svibnja, u 20,25 sati, u Laslovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,24 grama po kilogramu, zbog čega je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 1. svibnja, u 22,35 sati, u Belišću, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanja te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,93 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, 2. svibnja, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač, 31-godišnji hrvatski državljanin iz Strizivojne, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s kolnika. Tijekom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,48 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.