Potpisan Sporazum o međusobnoj suradnji na provođenju i financiranju preventivnog projekta “Zajedno više možemo”
16/04/2021

U Gradskoj vijećnici danas je potpisan Sporazum o međusobnoj suradnji na provođenju i financiranju preventivnog projekta “Zajedno više možemo” za područje Grada Našica te općina Podgorač, Đurđenovac i Feričanci. Sporazum su potpisali gradonačelnik Našica Josip Miletić, načelnik Općine Podgorač Goran Đanić, načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović, načelnik Općine Feričanci Marko Knežević te načelnici Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece i Policijske postaje Našice Ivica Bukvić. Kako je naveo Robert Škorvaga, policijski službenik PP Osječko-baranjske za prevenciju, radi se o sveobuhvatnom projektu namijenjenog mladima.

– Projekte koje provodimo u sklopu „Zajedno više možemo” su preventivni projekt „Alkohol, vandalizam i nasilje među mladima”, zatim dva preventivna projekta kojima preveniramo loše pojave u prometu, a to su „Biciklirajmo biciklističkom” i „Sigurnost u cestovnom prometu” te projekt „Zajedno u zaštiti osobne imovine” koji se tiče prevencije imovinskog kriminaliteta – izjavio je Robert Škorvaga.

Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske županije Ladislav Bece zahvalio se gradonačelniku Našica Josipu Miletiću i načelnicima susjednih Općina što prepoznaju i podržavaju preventivne projekte „Zajedno više možemo”.

– Policija u suradnji s lokalnom zajednicom radi na prevenciji koja se odnosi na djecu od vrtićke dobi do onih treće životne dobi, znači starijih osoba. Projekt se provodi s ciljem boljitka života svih naših građana, najmlađih, onih srednje životne dobi te starije životne dobi – izjavio je Ladislav Bece i nadodao kako je stopa kriminaliteta na našičkom području u malom postotku.

Gradonačelnik Josip Miletić istaknuo je kako se radi o hvalevrijednim projektima najviše prema vrtićancima i školarcima jer se na taj način u odgojnoj mjeri daju informacije što i kako trebaju činiti.

– Prevencijom se puno toga može napraviti i dati smjernice u stanju sigurnosti ukoliko nešto značajnije treba napraviti. U Našicama smo zadovoljni sa stanjem sigurnosti građana i činit ćemo i dalje sve što je potrebno da se to stanje i dodatno poboljša – izjavio je Josip Miletić te se zahvalio načelniku Ladislavu Beceu i svim policajcima koji vode računa o sigurnosti na području Grada Našica te svim načelnicima poželio uspjeha u daljnjem radu.