Policija pronašla počinitelja teške krađe i krađe
30/04/2021

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik počinio četiri kaznena djela teška krađa i jedno kazneno djelo krađa. Prošle godine, tijekom studenog, maloljetnik je provalio u ograđeno dvorište trgovačkog centra te ukrao meso i suhomesnate proizvode. Tijekom siječnja ove godine, maloljetnik je iz parkiranog autobusa ukrao akumulatore

Prošle godine, tijekom kolovoza, maloljetnik je provalio u školu u Belom Manastiru iz koje nije ništa ukrao. Tijekom siječnja ove godine, maloljetnik je provalio u školu u Belom Manastiru te ukrao prehrambene proizvode. Pravnoj osobi je počinjena materijalna šteta oko 2 000 kuna. Tijekom siječnja ove godine, maloljetnik je provalio u skladište ugostiteljskog objekta i ukrao alkoholna pića. Uz počinjenju mu je pomogao maloljetni poznanik. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Razbojništvo

Jučer, 29. travnja, oko 19 sati, 18-godišnjak je došao u kuću 46-godišnje hrvatske državljanke iz Strizivojne, fizički je napao i uzeo torbicu s novcem. Nakon što je 46-godišnjakinja istrgnula torbicu napadaču i pobjegla kod susjeda, osumnjičeni 18-godišnjak joj je ukrao automobil i udaljio se u smjeru Piškorevaca. Zbog neprilagođene brzine, počinitelj je automobilom sletio u odvodni kanal te se udaljio s mjesta događaja. Policijski službenici su brzom intervencijom pronašli i uhitili 18-godišnjaka. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, počinitelj će biti predan pritvorskom nadzorniku te policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu.

Demontirao i ukrao radijatore

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da je 46-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Osumnjičeni je u vremenu od rujna prošle godine do veljače ove godine, u Mirkovcu, iz napuštene zgrade tvrtke, demontirao i ukrao 21 radijator. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta veća od 22 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Maloljetnici ukrali luk sa strijelama

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dva maloljetna počinitelja provalila u vikendicu te ukrali dvoglede i luk sa strijelama. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Ukrao bicikl

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 27-godišnji hrvatski državljanin ukrao bicikl. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Đakova dogodile su se po 3 prometne nesreće, a na području Belog Manastira i Našica dogodila se po jedna prometna nesreća. Jučer, 29. travnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 3 vozača osobnog automobila koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,49 sati, u Osijeku, u Ulici Hrvatske Republike, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,69 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.