OB Županija je zajedno s načelnikom Općine Feričanci napravila niz projekata – Ivan Anušić
22/04/2021

Općinu Feričanci posjetio je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić gdje je u pratnji općinskog načelnika Marka Kneževića obišao zajedničke investicije, energetski obnovljenu zgradu Osnovne škole Vladimira Nazora i obnovljenu zgradu Sportsko-rekreacijskog centra.

Prilikom obilaska, župan je naglasio kako je u protekle četiri godine Osječko-baranjska županija na području Općine Feričanci napravila izravne investicije u vrijednosti 9,5 milijuna kuna.

– U protekle 4 godine, Županija je zajedno s načelnikom Općine napravila niz projekata u Općini Feričanci. Jedna od većih je energetska obnova zgrade Osnovne škole Vladimira Nazora vrijednosti 3,7 milijuna kuna, zatim dostupnija primarna zdravstvena zaštita vrijedna oko 300.000 kuna, besplatan školski obrok te izgradnja ceste do Valenovca za koju je izdvojeno 4,5 milijuna kuna – rekao je župan Ivan Anušić ti pritom istaknuo vrlo dobru i kvalitetnu suradnju Općine i Županije. Naglasio je kako će nastaviti raditi i realizirati projekte koji su prvenstvo u interesu žitelja Općine Feričanci, a tako i Osječko-baranjske županije.

Načelnik Marko Knežević naglasio je vrhunsku suradnju Općine i Županije koju potvrđuje gotovo 10 milijuna kuna izravnih investicija te kako ta pomoć znači veliki poticaj u radu Općine.

– Općina Feričanci je manja općina, ali se uz pomoć Županije i svih resornih ministarstva trudimo pratiti daljnji razvoj i napredak. Naš razvoj se bazira na strategiji razvoja kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije gdje smo počeli s određenim ulaganjima. Prvo rješavamo vizuru našeg mjesta. Povodimo tako obnovu zgrade vrtića u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, našim sredstvima obnavljamo zgrade DVD-a u Feričancima, Valenovcu i Vučjaku Feričanačkom – rekao je Marko Knežević te se zahvalio Osječko-baranjskoj županiji na financijskoj pomoći za obnovu svlačionica na Sportsko-rekreacijskom centru te dodao kako je Općina u suradnji s privatnim investitorom izgradila natkrivenu tribinu, vrijednosti radova oko 700.000 kuna od čega je udio Općine 230.000 kuna. Također je istaknuo i odličnu suradnju s Hrvatskim vodama, Hrvatskim cestama i Županijskom upravom za ceste te pohvalio suradnju sa Županijom što se tiče školstva.