Nedjelja s nešto sunca, ali i oblačnog vremena uz mogućnost kratkotrajne kiše ili pljuska
02/05/2021

Prije svega dobro jutro svima. Nadam se da smo se naspavali, a i odmorili od jučerašnjeg napornog 1. Maja, dana kada se uglavnom pune želuci razno raznim delicijama u obitelji, kod susjeda ili slično. Dobro je pa je danas nedjelja pa će mnogi od vas (nas) nastaviti u sporijem tempu probavljati sve ono što smo jučer doživjeli, pa tako možda i lakše ući u radni tjedan koji je pred nama.

Drugi dan svibnja nastavlja se iznadprosječna toplina, uz jugo i jugozapadnjak, ali već u ponedjeljak prolazno će osvježiti. 18 °C je iznosila jutarnja temperatura ove nedjelje u Našicama, a najviša dnevna će se kretati oko 27 °C. U noći i ujutro promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, a potom razvedravanje pa će veći dio dana biti sunčano. No, poslijepodne sa sjeverozapada ponovno porast naoblake.

Na kopnu razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadni i zapadni vjetar, u gorju i s olujnim udarima, a popodne će okrenuti na sjeverni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak u slabljenju i okretanju na sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najniža temperatura zraka na kopnu uglavnom od 11 do 16, na Jadranu od 13 do 18, a najviša dnevna između 19 i 24 °C.