I dalje značajan broj hospitaliziranih zbog Covida u našičkoj bolnici
04/05/2021

U Općoj županijskoj bolnici Našice je od kraja ožujka 2020. godine izliječeno i otpušteno s liječenja 620 pacijenata s dijagnozom infekcije Covid 19 virusom.

 

Od početka pandemije u bolnici je od posljedica ove bolesti preminulo 135 osoba. Trenutno se na Covid odjelu Opće županijske bolnice, koji je ujedno i sekundarni Covid centar KBC-a Osijek, nalazi 28 pacijenata pozitivno na ovaj virus te još 8 pacijenata u prostoru izolacije sa sumnjom na infekciju. Sukladno epidemiološkoj situaciji i potrebama, kapacitet za oboljele od Covida je 50 postelja uz postelje za potrebe izolacije, a u dogovoru s regionalnim koordinatorom iz KBC Osijek svakodnevno planiramo sve eventualne promjene, izvijestio je ravnatelj Opće županijske bolnice Našice i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Našica, Hrvoje Šimić, dr.med.spec.fizikalne medicine i rehabilitacije.

 

– Covid odjelom našičke bolnice rukovodi i koordinira dr. Zdravko Rončević uz pomoć svojih suradnika liječnika, medicinskih sestara i ostalog osoblja te im se ovom prigodom zahvaljujem u ime bolnice i svih pacijenata. Radi se o iznimno zahtjevnom poslu, teškim uvjetima rada, velikom broju prijema i otpusta, a nažalost nerijetko i sa smrtnim ishodima. Svakodnevno se u bolnici testira veliki broj pacijenata s našeg šireg gravitacijskog područja, a iznimno veliki broj pacijenata dolazi na pregled u Objedinjeni hitni bolnički prijem s uputnicom ili bez pregleda obiteljskog liječnika. Sve djelatnosti našičke bolnice i dalje funkcioniraju u prilagođenim uvjetima uz odlično snalaženje i prilagodbu svih odjela, njihovih rukovoditelja i svih djelatnika. Molimo za razumijevanje sve naše korisnike, uz nadu da ćemo se nakon procjepljivanja, što skorije vratiti u normalni režim rada i života. Također molimo za poštivanje svih epidemioloških mjera koje su na snazi, a posebno na to podsjećam i pripadnike političkih stranaka za vrijeme predizborne kampanje – izvijestio je dr. Hrvoje Šimić te naglasio kako zdravlje i sigurnost svih sugrađanki i sugrađana mora biti na prvom mjestu.