Ekonomisti Srednje škole Isidora Kršnjavoga iz Našica osvojili 1. mjesto u u eTwininng projektu Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki
04/05/2021

Učenice iz 3.a ekonomske Leonarda Neznanović, Nina Štefančić i Ines Plazanić (mentorica Lidija Lovrić, prof.) sa svojom vježbeničkom tvrtkom Flores d.o.o. osvojile su 1. mjesto u eTwininng projektu Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki u kojem je sudjelovalo 90 vježbeničkih tvrtki iz cijele Hrvatske!

Projekt su pokrenule Prva ekonomska škola iz Zagreba i Ekonomska i birotehnička škola iz Bjelovara i provodio se na eTwinning mreži na državnoj razini od 10.02.2021. do 30.04.2021. Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice je sudjelovala s dvije vježbeničke tvrtke Fritelle americane d.o.o. (Nikolina Kuric, Anela Šaldić i Laura Klemenc – mentorica Željka Pajnić, prof.) i Flores d.o.o. (Leonarda Neznanović, Nina Štefančić i Ines Plazanić – mentorica Lidija Lovrić, prof.). U projektu je sudjelovala i Vesna Dudjak, prof. kao ocjenjivačica od strane našičke škole koja je pregledavala radove ostalih vježbeničkih tvrtki. Zadatak se sastojao od tri kategorije: video o radu vježbeničke tvrtke, prezentacija društvene odgovornosti vježbeničke tvrtke i promidžbeni materijali (brošura, letak i posjetnice). Vježbenička tvrtka Flores d.o.o. osvojila je 44 boda od ukupno 45 bodova.Ovaj hvalevrijedan projekt namijenjen je učenicima srednjih škola koji se u svom radu susreću s nastavnim predmetom Vježbenička tvrtka. Obzirom na epidemiološku situaciju, ne mogu se održavati Sajmovi vježbeničkih tvrtki tako da su škole rado prihvatile poziv za sudjelovanje u projektu.

U petak, 30.4.2021. godine proglašenjem pobjednika i prigodnim programom u virtualnom okruženju, završen je prvi virtualni sajam vježbeničkih tvrtki. U proglašenju najuspješnijih vježbeničkih tvrtki sudjelovali su pokrovitelji i sponzori projekta. Sudjelovale su gđa. Ružica Božić Cerovac (Muzej čokolade Zagreb), gđica. Marcela Sabljo (Interijeri Sabljo) i gđa. Vedrana Šimunić Rod, viša stručna savjetnica za ekonomiju, trgovinu i poslovnu administraciju pri ASOO-u. Prvo mjesto osvojila je vježbenička tvrtka Flores d.o.o. iz Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice, drugo mjesto vježbenička tvrtka Licitar d.o.o. iz Gospodarske škole Varaždin, a treće mjesto tvrtka Home made heaven d.o.o. iz Druge ekonomske škole Zagreb. Ovim putem čestitamo pobjednicima i svim sudionicima ovog hvalevrijednog projekta koji je uvelike pomogao povezivanju vježbeničkih tvrtki, razvijanju suradničkih odnosa između učenika i nastavnika te opravdao slogan virtualnog sajma vježbeničkih tvrtki koji glasi: Mjesto gdje kreativnost počinje, a zajedništvo pobjeđuje!

Pobjednički video vježbeničke tvrtke Flores d.o.o. Možete vidjeti na ovoj poveznici.