Bomba na gradilištu u Našicama
04/05/2021

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 3. svibnja, oko 15,30 sati, u Našicama, prilikom izvođenja građevinskih radova, 54-godišnji hrvatski državljanin pronašao je bombu M-52. O pronalasku bombe obavijestio je policiju. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izišao je na mjesto pronalaska te je na siguran način izuzeo bombu.

MUP podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Ukrao akumulatore

Tijekom travnja, u Piškorevcima, nepoznati počinitelj provalio je obiteljsku kuću i ukrao novac i više akumulatora. Vlasniku, 47-godišnjem hrvatskom državljaninu, počinjena je materijalna šteta nekoliko stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. Na području Osijeka dogodile su se 3 prometne nesreće, dvije prometne nesreće dogodile su se na području Belog Manastira i jedna prometna nesreća dogodila se na području Đakova. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a pet prometnih nesreća je za posljedicu imalo materijalnu štetu.