03/05/2021

Dana 01.05.2021. godine održala se 7. godinu za redom sportsko – rekreativna cestovna utrka pod nazivom “Belišćanski cener – utrka kružnih tokova“ koja se ove godine odvijala u sklopu obilježavanja Dana grada Belišća. Organizator je sportsko rekreacijski klub „Baraber extreme team“ Belišće i Zajednica športskih udruga grada Belišća.

Osim utrke na 10 km održale su se utrke na 5 i 2,5 km a u Belišće su došli i članovi URT „ Nexe Team” Našice .

Na utrci od 10 km nastupili su:

Nikolina Kerep ( 5 mjesto)

Valerija Šimić (7 mjesto)

Ines Toth (11 mjesto )

Hrvoje Dundović (19 mjesto)

Na utrci na 5 km nastupila je Vesna Janković te osvojila medalju za URT Nexe Team Našice zauzevši odlično 2. mjesto. Vesni je ovo nakon dužeg vremena odsustva s atletskih staza povratak u trčanje te je ovaj rezultat poticaj za daljnji napredak.

Na stazi od 2,5 km našla se i mladost Udruge, polaznici škole trčanja Mia Hajnal, Nika Hajnal i Filipa Šimić. Djevojčice su u svojim kategorijama ostvarile izvrsne rezultate te je Mia Hajnal ponovno osvojila medalju osvojivši drugo mjesto, Filipa Šimić je osvojila odlično 4. mjesto s vrlo malim zaostatkom za treće plasiranom trkačicom dok je Nika Hajnal dotrčala kao osma s odličnim osobnim rezultatom.

U sklopu „sportskog weekenda” u Belišću Vesna Janković trčala je 02. 05. 2021. godine i Jugovaču trail u dužini od 18 km te ostvarila vrlo dobar 6 rezultat.

Memorijalna utrka “Bljesak 2021”

Na poziv iz Atletskog kluba Nova Gradiška član URT „ Nexe Team” Našice Dejan Šoufek sudjelovao je na memorijalnoj utrci Bljesak 2021, Nova Gradiška – Okučani. Sukladno epidemiološkim preporukama okupilo se 23 maratonca iz cijele Slavonije, a URT „Nexe Team” Našice i ovim putem se zahvaljuje organizatoru utrke na pozivu i privilegiji što je URT „Nexe Team” Našice mogao sudjelovati na obilježavanju ove važne obljetnice.

Pripadnik hrvatske vojske i član URT “Nexe Team” Našice pobijedio na vojnom natjecanju kosovskih sigurnosnih snaga

Pripadnik Hrvatske vojske i član URT „Nexe Team” Našice, skupnik Filip Ličanin pobijedio je u međunarodnoj konkurenciji na međunarodnom natjecanju za najspremnijeg pripadnika “Best Soldier Competition” u organizaciji Kosovskih sigurnosnih snaga na Kosovu. Ovogodišnje natjecanje održano je u vojarni “Skënderbeu” u gradu Ferizaju od 26. do 30. travnja 2021. godine, a od 2017. godine natjecanje je međunarodnog karaktera i od tada na njemu sudjeluju i pripadnici Hrvatske vojske.

Na natjecanju je sudjelovalo 19 pripadnika Kosovskih snaga sigurnosti te 12 pripadnika u međunarodnoj konkurenciji predstavljajući oružane snage Republike Albanije, Republike Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Republike Turske. Natjecanje se sastojalo od sljedećih disciplina: provjera tjelesne spremnosti (sklekovi i pregibi u dvije minute i trčanje 3200 metara), dnevna i noćna navigacija, gađanje iz jurišne puške i samokresa na različitim udaljenostima, prelazak pješačkih prepreka, gađanje ručnom bombom, pružanje prve pomoći i orijentacijska hodnja s naoružanjem, zaštitnom kacigom i opremom težine deset kilograma. Iz URT „Nexe Team” Našice koji u svojim redovima imaju velik broj pripadnika Hrvatske Vojske iznimno su ponosni ovim rezultatom svog člana Filipa Ličanina.

Osječki cener

02.05.2021. godine u Osijeku održan je i tradicionalni 13. po redu Osječki cener. Na stazi dužine 10 km članice URT „Nexe Team” Našice ostvarile su izvrsne rezultate te je Dubravka Mesec dotrčala druga u cilj dok je odmah iza nje pristigla Vlasta Biter.

Hrvoje Tržić nastupio je u muškoj konkurenciji te zauzeo 26. mjesto s vrlo dobrim osobnim rezultatom U utrci na 5km odličan rezultat ostvarila je Valerija Šimić dotrčavši do cilja četvrta dok je Žana Bilandžić u cilj ušla kao četrnaesta. Odlični rezultati u Osijeku ostvareni su uz logističku potporu Hrvoja Dundovića i na taj je način protekli vikend zaključen s odličnim rezultatima URT „Nexe Team” Našice.

Foto: URT Nexe Team Našice, HV/B Ramčić, Sportsko rekreacijski klub “Baraber extreme team”

27/04/2021

U organizaciji URT „Nexe Team“ iz Našica, Općine Sunja, Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata općine Sunja, HVIDR-e Sunja, Grada Našica, Grada Vukovara, uz potporu Županije Osječko – baranjske i MORH-a od 25.06.2021 do 27.06.2021. održat će se 4. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“ u duljini od 305 km i trajanju od 37 sati.

Početak ultramaratona bit će u Gradu heroju Vukovaru dana 25.06.2021. godine u 21,00 sati, a cilj u mjestu Sunja 27.06.2021. godine u 12,00 sati. Cilj utrke je zapaliti svijeću i ‘svjetlo Vukovara’ donijeti u Sunju te utrkom, kao i prethodnih godina, ponovno spojiti ova dva mjesta. Ultramaraton će se trčati bez odmora, štafetno, a trčat će pedesetak maratonca. Svakih pola sata izmjenjivat će se jedan trkač, a njemu će se slobodno priključivati građani u mjestima kroz koje će maraton prolaziti.

Start je u Vukovaru, utrka se nastavlja kroz: Nuštar, Čepin, Našice, Orahovicu, Mikleuš, Voćin, Pakrac, Kutinu, Sisak i završava u Sunji. U Sunji će se sukladno epidemiološkim preporukama održati prigodan program i druženje ultramaratonaca i branitelja Sunje.

URT „Nexe Team“ Našice svojim trčanjem evocira uspomene koje promiču Domoljubne i sportskih vrijednosti gdje se istodobno prisjećaju presudnih trenutaka Domovinskog rata te žrtava iznimno hrabrih ljudi koji su položili život za očuvanje hrvatske slobode. Ova utrka posvećena je svim poginulim braniteljima „velikog i malog Vukovara“, herojima Vukovara i Sunje.

26/04/2021

Iločki polumaraton 2021. – staza koja oduzima dah, jedan od najljepših polumaratona Hrvatske održao se 24. travnja 2021 godine, na području Iloka od 11:00 do 15:00 sati u organizaciji i suradnji Grada Iloka i Sportsko rekreacijskog kluba RUN4FUN iz Osijeka. Uz polumaraton, održala se i “Utrka građana” te svima draga “Dječja utka” s namjerom animiranja najmlađih prema sportu i brigom o zdravlju.

Planirana ruta kretanja trkača prava je turistička razglednica destinacije. Ruta prolazi gradom Ilokom, županijskim cestama 4199 i 4200, poznatim vinskim cestama do Principovca i Vukova te šumom Smrdan – Cerje (k.o. Ilok, k.č. 3286/2).

URT „Nexe Team” Našice imao je svoje predstavnike te je tako na polumaratonu najbolji rezultat ostvarila Dubravka Mesec koja je četvrta ušla cilj s vrlo malim zaostatkom za treće plasiranom. Ovu stazu uspješno su istrčali i Hrvoje Dundović, Dejan Perasić te Vesna Janković. Na „Utrci građana” sudjelovala je Valerija Šimić koja je uspješno završila utrku s vrlo dobrim osobnim rezultatom.

Kao i na Osječkom Ferivi polumaratonu boje škole trčanja URT „Nexe Team” Našice branile su sestre Hajnal te je tako Nika Hajnal uspješno završila utrku na 400 metara dok je Mia Hajnal ponovno ostvarila izvrstan rezultat te se natjecala na dvije utrke. Na „Dječjoj utrci” na 400 metar Mia je u cilj ušla kao treća, a onda se odlučila i na „Utrku građana” od 7 km gdje je u konkurenciji odraslih osoba ostvarila 21. mjesto, a u svojoj starosnoj kategoriji 2. mjesto.

Foto : URT “Nexe Team” Našice, run4fun, Stjepan Zec

22/04/2021

Povodom trogodišnjice rada Udruge rekreativnog trčanja Našice „Nexe team“ vlasnik obrta „Pepel®-Co“ i proizvođač prvog hrvatskog whiskyja „Pepel®N01“ Hrvoje Pepelko odlučio je jednu ediciju ove zaštićene robne marke i hrvatskog brenda posvetiti upravo našičkim trkačima – rekreativcima koji zaslužuju imati svoju ediciju whiskyja zaštićenog i prepoznatljivog imena.

Tako je „Nexe team“ dobio single barrel whisky po kojem je „Pepel®- Co“ poznat na tržištu izvornih proizvoda. Radi se o originalnom personaliziranom uporabnom suveniru od 0,2 l prikladnom za poklone u različitim prigodama. Hrvoje Pepelko odlučio se jednu ediciju darovati „Nexe teamu“ prateći rad udruge od njenih samih početaka. Iako ima daleko starijih udruga i organizacija, Pepelko ističe da je prepoznao ogroman potencijal „Nexe teama“ ne samo na području sporta, nego i njihovu ulogu u ukupnoj turističkoj ponudi našičkoga kraja, kao što je sudjelovanje na mnogim utrkama na području cijele Hrvatske, ali i organiziranjem utrka na našem području, kojima promiču Našičku geološku stazu, jezero Lapovac i u bliskoj budućnosti sigurno će pridonijeti dolasku velikog broja ljubitelja trčanja i turista u naš grad kako bi Našice postale poželjna sportska i turistička destinacija od koje mogu imati koristi i domaći poduzetnici i ostali poslovni subjekti.

Iz URT „Nexe Team” Našice zahvaljuju se vlasniku obrta „Pepel®-Co“ i proizvođaču prvog hrvatskog whiskyja „Pepel®N01“ Hrvoju Pepelko na ovom priznanju i vrijednom poklonu koji će zasigurno pridonijeti daljnjoj popularizaciji udruge, ali i promidžbe Grada Našica kao sportskog i turističkog grada.

Foto: „Pepel®-Co“, URT „Nexe Team” Našice

16/04/2021

Bliži nam se sve ljepše vrijeme za aktivnosti na otvorenom, a jedna od najjednostavnijih i najefikasnijih aktivnosti u svrhu poboljšanja fizičke kondicije i linije je pogađate – trčanje.

Škola trčanja za odrasle

Škola trčanja „Nexe Team“ po šesti put otvara svoja vrata za odrasle koji se žele početi baviti rekreativno i amaterski trčanjem. Naime, 26. travnja škola kreće s novim ciklusom treninga škole trčanja za odrasle namijenjeno za grupno treniranje za apsolutne početnike i iskusne trkače. Grupni treninzi će biti namijenjeni za trkače od onih koji nemaju nikakvog iskustva, tj. apsolutnih početnika, pa sve do onih koji imaju višegodišnje iskustvo. Polaznike škole trčanje trener će razvrstati u programe na temelju iskustva, trenutnog stanja i trkačkih ciljeva pojedinca.

Članstvo u školi trčanja za početnike uključuje:

 • Trening plan na mjesečnoj bazi
 • Organizirane grupne treninge
 • Vježbe snage, stabilnosti i usklađivanje
 • Prevenciju ozljeda
 • Komunikaciju i konzultacije s trenerom preko maila/telefonski
 • Pregled i savjete u vezi postojeće opreme
 • Savjete u vezi kupovanja opreme

Za iskusne trkače uključeno je još i sljedeće:

 • Redovita grupna i samostalna testiranja na terenu radi utvrđivanja trenutnog stanja i zoni inteziteta za svakog pojedinca
 • Zone inteziteta potpuno prilagođene pojedincu
 • Izračun i ažuriranje referentnih vrijednosti zona inteziteta pojedinca

Kada i gdje?

U ponedjeljak 26. travnja 2021. u 19:00h na srednjoškolskom igralištu Isidora Kršnjavoga kreće se s treninzima gdje ćete se prvenstveno upoznati s iskusnim trenerom Damirom Mesecom, hrvatskim reprezentativacem u ultramaratonu koji će vas postepeno i sigurno uvesti u svijet trčanja. Program osposobljavanja apsolutnih početnika traje 12 mjeseci nakon čega sami odlučujete o svojim daljnjim planovima i ciljevima u konzultaciji s trenerom. Također, škola ima i program za iskusne trkače koji žele poboljšati svoje trkačke sposobnosti. Treninzi su do kraja travnja otvorenog tipa i besplatni su za sve zainteresirane, a 1. svibnja službeno počinju treninzi u školi trčanja „Nexe Team“. Termini treninga za odrasle su: ponedjeljak, srijeda i petak u 19:00h na srednjoškolskom igralištu Isidora Kršnjavoga.

Prijave u školu trčanja za odrasle traju do 25. travnja, a možete se prijaviti na linku ovoj poveznici: Škola trčanja

 

Trening za djecu i mladež

Također, ovim putem škola trčanja poziva osnovnoškolce i srednjoškolce da se pridružite i trenirate s njima. Treninzi za osnovnoškolce i srednjoškolce su otvorenog tipa, a mogu se upisati u školu trčanja bilo kada. Termini treninga za osnovnoškolce i srednjoškolce su: ponedjeljak i srijeda u 20:00h na srednjoškolskom igralištu Isidora Kršnjavoga te subotom u 10:00h.

05/04/2021

Poznata i omiljena liga četvrtkom se vratila na scenu! Četvrtak je idealan termin za trkačko druženje iz više razloga: opustite se nakon napornog radnog dana, odradite posljednji trening prije vikend utrke, odmjerite snage s najboljima i družite se s prijateljima trkačima.

01.04.2021. godine održano je 3. kolo Osječke trkačke lige, a članica URT „Nexe Team” Našice Dubravka Mesec je stazu dužine 5 km istrčala u vrlo u visokom ritmu te osvojila prvo mjesto u ženskoj konkurenciji baš kao što je to učinila i prethodno kolo. Osim Dubravke Mesec stazu su istrčali članovi URT „Nexe Team” Našice Valerija Šimić, Hrvoje Dundović i Žana Bilandžić s odličnim osobnim rezultatima.

Uz jezero Borovik kod Đakova u subotu, 3. travnja trčao se Borovik trail, utrka u prirodi od 21,1 km ili 12 km po stazama označenima planinarskim markacijama, trakama ili putokazima. Trail utrka u prirodi kružnog je tipa, oko jezera Borovik. Tip staze je kolni put, čvrsti makadam i nešto malo asfalt. Kategorije: Veliki trail: 21,1km, visinske razlike 181m Mali trail: 12 km, visinske razlike 150m Start i cilj: ispred kampa Borovik.

Od članova URT „Nexe Team” Našice na stazi dužine 21,1 km nastupio je Dejan Perasić koji je u vrlo jakoj konkurenciji osvojio izvrsno peto mjesto te je evidentno da Perasić sa svakom utrkom postiže sve bolje rezultate. Stazu dužine 12 km s dobrim osobnim rezultatima istrčali su Hrvoje Tržić i Mijo Benković.

Izvor: URT „ Nexe Team „ Našice

Fotografije: URT „ Nexe Team” Našice, Run4Fun, Roberto Bašić

28/03/2021

Backyard Ultra je format ultramaratonske utrke gdje natjecatelji moraju uzastopno pretrčati udaljenost od 6706 metara (4,167 milje) za manje od jednog sata. Kada se završi svaki krug preostalo vrijeme unutar sata obično se koristi za oporavak za utrku koja slijedi idući sat. Utrka je eliminacijskog tipa sve dok posljednji natjecatelj ne ostane na stazi.

Lokacija

Jezero Lapovac, 3km jugoistočno od centra grada Našica. Nastalo je 1993. godine, izgradnjom brane na potoku Lapovac i tako je spriječeno poplavljivanje naselja nizvodno. Ukupna površina je oko 80 hektara, a prosječna dubina je 4 metara. Jezero i jezerska okolica je uređena, pa ga posjetitelji koriste za odlaske na piknik, ribolov i kupanje. Pored izletničkog, Lapovac je ostvario i športsku namjenu, pa se na njemu održavaju i športska natjecanja, među ostalim bilo je mjestom održavanja europskog prvenstva u kajaku. Jezero je bogato ribom, kojom gospodari ŠUD “Šaran” Našice, a također se održavaju natjecanja u sportskom ribolovu. Također postoji rekreativna staza oko Lapovca iznosi točno 6706 metara, ima 20m elevacije, te je podloga od zemlje i finog makadama.

Stazu oko Lapovca možete pogledati na ovoj poveznici.

Vrijeme održavanja: od 13. do 15.08.2021

Pravila utrke:

1. Staza

Staza mora biti krug ili u jednom smjeru, pa nazad. Staza mora biti dugačka 6706m.

2. Startna Zona

Startna zona mora biti izmjerena da stanu svi natjecatelji. Startna zona se ne smije mijenjati za vrijeme utrke. Svi natjecatelji moraju biti u startnoj zoni na zvonu starta svakog sata utrke.

3. Start

Svaki start utrke počinje točno 1h nakon posljednjeg starta utrke. Upozorenje se mora dati na 3, 2, i 1 minutu pred start utrke. Svi natjecatelji moraju startati na zvono (nema kasnih startova).

4. Krugovi

Osim za nuždu natjecatelj ne smije napuštati stazu dok se ne završi svaki krug. Oni koji se ne natječu zabranjeno je bilo kakvo zadržavanje ili trčanje na stazi (uključujući eliminirane trkače). Zabranjena je osobna pomoć tokom kruga (standardne okrijepe utrke su dozvoljene)

5. Tajming kruga

Tajming kruga je opcijski

6. Pobjednik/Rezultati

Pobjednik je posljednja osoba koja završi krug. Svi ostali su tehnički DNF. Navest će se rezultati svakog trkača o prijeđenoj udaljenosti. Ako nijedan trkač ne može izvršiti još jedan krug više od bilo koga drugog, nema pobjednika.

7. Dostupnost utrke

Utrka je otvorenog tipa, tj. svatko se može prijaviti, ali je zbog epidemioloških razloga limitirana na 100 sudionika

Startni Paket:

 • Majica
 • Označena staza cijeli krug
 • Osigurana startna zona
 • Osigurana okrijepa u neposrednoj blizini startne zone (na okrijepi će biti osnovne stvari poput vode, cole, keksa, banana, ali za specifične individualne potrebe se svaki natjecatelj mora sam za sebe pobrinuti)
 • Za pobjednika zlatni novčić u logu utrke i novčana nagrada u iznosu od 3000kn.

Ideja za ovu utrku nastala je u Americi , savezna država Tennessee, a osnivač backyard ultre je Gary Cantrell, nadimak Lazarus Lake. Iz URT Nexe Team-a poručuju da su za održavanje utrke ishodovali valjanu licencu te su sretni što će moći iskoristiti prirodne resurse jezera Lapovac i u Našicama ugostiti ponajbolje ultraše iz Hrvatske koji će se natjecati u ovoj zahtjevnoj disciplini.

Izvor i logo: URT “Nexe Team” Našice

21/03/2021

U organizaciji URT NEXE Team Našice danas je održana 1. utrka našičkom geološkom stazom.

Uz strogo poštivanje svih epidemioloških mjera, gotovo 150 sudionika iz svih krajeva Hrvatske natjecalo se u dvije discipline – utrka Mali Dino duljine 9 km i Veliki Dino duljine 14 km. Start i cilj utrke bili su pored izvora u Seoni, a vrlo atraktivna trail staza bila je postavljena kroz šumu na obroncima Krndije.

Prije početka utrke sve natjecatelje pozdravili su predsjednik URT NEXE Team Našice Tomislav Gall, načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević te predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica i dopredsjednik URT NEXE Team Našice Krešimir Kašuba. Svečanosti otvorenja nazočni su bili i zamjenik gradonačelnika Našica Krešimir Žagar, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Grada Našica Josip Matek, direktor komunalnog poduzeća Našički park Hrvoje Žiha, glavni tajnik Sportske zajednice Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković i predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola Antolović.

U utrci Mali Dino na 9 km u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Petra Zrinjan Šimag AK Zaprešić s vremenom 50:23, druga je bila mlada Nika Kuricek URT NEXE Team Našice koja je stazu istrčala za 50 minuta i 55 sekundi. Treće mjesto osvojila je Dijana Vanjek JVP Novska s vremenom 51:07.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Ivica Gelo iz Atletskog kluba Zaprešić s vremenom 37:33, drugi je bio Ivan Konjik URT NEXE Team koji je stazu istrčao za 38 minuta i 34 sekunde, a treće je mjesto pripalo Darku Topaloviću s vremenom 40:35.

Kod muškaraca najbrži je bio Luka Horvat iz Našica član kluba 3MAX iz Zagreba koji je stazu istrčao za 56 minuta i 7 sekundi. Drugo mjesto osvojio je Vedran Rožić iz Donjeg Miholjca s vremenom 1:01:58, a treći je bio Stjepan Čošić iz Atletskog kluba Maraton Vukovar koji je stazu istrčao za jedan sat tri minute i četrdesetdvije sekunde. Najbolje plasirani domaći trkač bio je Dejan Perasić URT NEXE Team Našice s vremenom 1:04:25 koji je u ukupnom poretku zauzeo 6. mjesto, a u svojoj dobnoj kategoriji ( 40 – 44 godine) zauzeo je 2. mjesto. U istoj dobnoj kategoriji Josip Ergović RK NEXE zauzeo je 5. mjesto s vremenom 1:14:09

U utrci Veliki Dino na 14 km kod žena najbrža je bila Sonja Sabo iz Đakova (1:08:56), drugo mjesto osvojila je Našičanka Maja Domnjak Lelić (1:11:00), a treća je bila Kristina Temšek iz Atletskog kluba Zaprešić (1:12:51). Od domaćih natjecateljica Ivana Šafar zauzela je 6. mjesto, Nikolina Kerep (URT NEXE Team) bila je sedma, Valerija Šimić bila je deseta, a Ines Toth dvanaesta.

Pehare, medalje i nagrade sponzora te simpatične plišane dinosaure najuspješnijim je natjecateljima uručio predsjednik URT NEXE Team Našice Tomislav Gall, koji se na kraju zahvalio svim članovima udruge koji su pomogli u organizaciji utrke, kao i članovima Gorske službe spašavanja te Udruge starih sportova Slavonac Našice.

Tekst i foto: Danko Justić

15/03/2021

U nedjelju 14.03.2021. godine započela je nova sezona Slavonsko – baranjske trail lige. Liga započinje utrkom “The Trail of Sokol” u Požegi, a prije same utrke koja je startala na Trgu svetog Trojstva nagrađeni su najuspješniji trkači i ekipe Slavonsko – baranjske Trail lige u 2020. godini. Našička udruga osvojila je odlično drugo mjesto, a nagradu je preuzeo tajnik URT „Nexe Team“ Našice Mario Pavičić.

Poslije dodijele nagrada članovi URT „Nexe Team“ Našice našli su se i na startu utrka te je tako Mijo Benković istrčao kraću stazu u dužini od 12 km dok su Dejan Perasić i Mario Pavičić istrčali dionicu od 25 km. Svi trkači URT “Nexe Team”-a uspješno su završili ovu zahtjevnu utrku. Već idući vikend URT Nexe Team“ Našice, uz prethodno pribavljenu dozvolu i sukladno epidemiološkim preporukama, organizira 1. Našičku utrku geološkom stazom za koju postoji veliki interes te će na obroncima Krndije snagu odmjeriti trkači iz cijele Hrvatske.

Izvor: URT “Nexe Team” Našice