Župan i kandidat za župana Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i kandidati za zamjenike župana Mate Lukić i Josip Miletić danas su se u Našicama sastali s članovima Gradske organizacije HDZ-a i kandidatima HDZ-ove liste za Gradsko vijeće.

Kandidat za gradonačelnika Grada Našica Krešimir Kašuba pozdravio je sve nazočne te najavio  kako će seu budućem mandatu rad temeljiti na gospodarstvu, turizmu i udrugama koje su zaštitni znak Grada. 

– Ako se okrenete oko sebe možete vidjeti da su radovi u Našicama u punom jeku, a ovo su povijesni trenuci za Grad u kojeg je investirano preko pola milijuna kuna u zadnjem mandatu. Županija je, također, investirala ogroman novac u Našica, a radi se o iznosu od preko 80 milijuna kuna dok su najveći iznosi povučeni iz Europske unije.

Našice je grad koji će u budućem mandatu, odnosno, mom mandatu veliku pažnju posvetiti demografskoj obnovi koju ćemo temeljiti na gospodarstvu, turizmu i na našim udrugama. Našice je i grad poduzetnika, a na području Grada djeluje i NEXE grupa koja je pokretač razvoja našičkog kraja.

Također, u industrijskoj zoni imamo privredne subjekte koji imaju niz privilegija i oni i dalje mogu računati na našu podršku. Važno je naglasiti sinergiju grad – županija – država i to je ključ uspjeha u budućem radu – izjavio je Krešimir Kašuba te zamolio sve sugrađanke i sugrađane da 16. svibnja izađu na izbore i daju glas listi koja se već dokazala i kako bi nastavila s investicijama i razvojem.

 

Župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić istaknuo je kako su Našice jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave OBŽ koja ima jedan kontinuitet razvoja, a ona je rezultat političke stabilnosti.

Kao što možete vidjeti, Našice su jedno veliko gradilište, ogromne su investicije uložene u Grad, a one nisu došle same od sebe. Ovo je rezultat dugogodišnjeg rada čelnih ljudi grada Našica počevši od aktualnog gradonačelnika Josipa Miletića te onih gradonačelnika prije njega, a taj trend će se nastaviti s budućim gradonačelnicima. Ja kao župan i kandidat za župana na lokalnim izborima odlično sam surađivao s aktualnom upravom, a ta suradnja će se nastaviti i u idućem periodu.

S nama je i kandidat HDZ-a za gradonačelnika grada Našica Krešimir Kašuba kao i Josip Miletić, kandidat za zamjenika župana Osječko – baranjske županije, a to je poruka da svi oni koji svoj posao dobro rade mogu napredovati. Želim uspješan rezultat na predstojećim lokalnim izborima Krešimiru Kašubi, kandidatu za gradonačelnika – izjavio je Ivan Anušić te pozvao sve simpatizere, glasače, članove i žitelje da izađu na izbore i podrže gospodina Kašubu za gradonačelnika.

 

Gradonačelnik Josip Miletić istaknuo je velika investiranja u Našice u proteklom mandatu.

– Prije svega bih pozdravio našeg župana Ivana Anušića i Krešimira Kašubu, kandidata za gradonačelnika Grada Našica.

Puno je toga što smo napravili u ovom mandatu, u grad je investirano više od 600 milijuna kuna te se otvorilo više od 500 radnih mjesta. Pobjedom HDZ-a 16. svibnja na lokalnim izborima, naš grad će se i u budućem razdoblju nastaviti razvijati. Također sam uvjeren da kvalitetna gradska i županijska lista je poticaj nama kao kandidatima da nastavimo kvalitetno raditi. Ponosni smo na sve ove trendove koje smo u Gradu generirali zajedno s našim županom Ivanom Anušićem i uvjeren sam u izbornu pobjedu – rekao je Josip Miletić.

Sponzorirani članak

Poštovane Našičanke i Našičani, predstavljam Vam kandidacijsku listu Hrvatske demokratske zajednice za Gradsko vijeće Grada Našica.

Lista broj 2!

1. Krešimir Kašuba dr.med.vet.
2. Hrvoje Šimić dr.med.
3. mr.Krešimir Žagar, dipl.ing.
4. Branka Baksa
5. Josip Matek dipl.oec.
6. Ivana Domnjak dipl.iur.
7. Marin Knežević
8. Miroslav Umiljanović
9. Ljerka Ćorković, prof.
10. Dražen Ganzberger, dipl.oec.
11. Dražen Devald
12. Darko Cerovski
13. Miroslav Ranogajec
14. Hrvoje Pintarić, mag.ing.aedif.
15.  Zdravko Rončević, dr.med.

Krešimir Kašuba dr.med.vet.
Kandidat za gradonačelnika Grada Našica

PROGRAM

Dragi moji Našičani!

Velika čast mi je da Vam, kao kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Grada Našica, mogu predstaviti Program razvoja našega grada i svih naših naselja za razdoblje 2021. – 2025. godine. Naš Grad je grad po mjeri za miran obiteljski život sa svim bitnijim sadržajima potrebnim u današnje vrijeme. No imamo sve preduvjete postati grad s najvišom mogućom kvalitetom života. A imamo i ljude koji to mogu ostvariti!

Spreman sam sigurno i odlučno prihvatiti odgovornu ulogu gradonačelnika i voditi naš grad istim putem kojim smo ga vodili posljednjih dvadeset godina.

Zahvaljujem se svima koji su do sada prepoznali naš rad, dali nam povjerenje i time i sami doprinijeli razvoju našega grada. Nije uvijek bilo lako i jednostavno, izazovi s kojima smo se suočavali bili su brojni i ozbiljni. No znanjem, iskustvom i neiscrpnom energijom rješavali smo probleme naših sugrađana, potpuno svjesni povjerenja koje ste nam podarili.

Program razvoja koji vam danas predstavljamo nastao je upravo dijalogom s našim sugrađanima, gospodarstvenicima, poduzetnicima , udrugama , manjinama pa čak i posjetiteljima grada. Kuda god pogledali, čeka nas još toliko posla, a sve ćemo to i ostvariti. Potpuno ćemo komunalno opremiti grad i naša naselja, gospodarski ga uzdići i iskoristiti naš veliki turistički potencijal. Već smo Vam dokazali da racionalnim i sposobnim korištenjem gradskih, ali i županijskih i državnih, te nadasve europskih sredstava, možemo postići puno!

Zato Vas molim da nam u svibnju ponovno podarite svoje povjerenje jer, sigurno i odlučno možemo voditi Našice za generacije.

S poštovanjem,

Sponzorirani članak

04/05/2021

Predstavljen je program demografske obnove Općine Podgorač Nezavisne liste kandidata za Općinsko vijeće Općine Podgorač, nositelja Gorana Đanića.

Predizborna kampanja je započela ispred Općinske zgrade u Podgoraču, a Goran Đanić je predstavio prve demografske mjere svog programa.

Osigurat će se produženi boravak u vrtiću za djecu zaposlenih roditelja. Mlade obitelji sufinancirat će se s 30.000 kuna prilikom kupnje kuće na području Općine Podgorač. Također će se mlade obitelji sufinancirati s 20.000 kuna prilikom rekonstrukcije kuća. Jednokratna pomoć za novorođeno dijete će se povećati s 1.000 na 2.000 kuna. Prilikom novootvorenog radnog mjesta u poslovnoj industrijskoj zoni u Podgoraču, poslodavcu će biti isplaćeno 10.000 kuna za poticanje otvaranja novih radnih mjesta.

Također, kako bi se privukli investitori u poduzetničkoj poslovnoj zoni donijet će se i mjere stimulacije i to 1 kuna 1m² prodaja komunalne zone, odnosno parcele, te oslobađanje svih komunalnih doprinosa Općine Podgorač.

Sponzorirani članak

03/05/2021

Za predstojeće lokalne izbore koji će biti održani 16.svibnja, Županijskom izbornom povjerenstvu, izbornim povjerenstvima u Našicama te općinama Đurđenovac, Feričanci, Podgorač i Donja Motičina, u zakonskom su roku predani sljedeći prijedlozi lista za izbor članova predstavničkih tijela – gradskih i općinskih vijeća i županijske skupštine te prijedloga kandidata za izbor načelnika, gradonačelnika i župana i njihovih zamjenika.

 

Za župana i zamjenika župana Osječko-baranjske županije valjane kandidature su sljedeće:
u ime HDZ-a, Nezavisne liste Ante Đapića, Aktivnih nezavisnih mirovljenika, HSU-a, HSP-a, Demokratskog HSS-a, Bloka umirovljenici zajedno te HSLS-a, kandidat za župana je Ivan Anušić, a kandidati za zamjenika župana su Mato Lukić i Josip Miletić.

U ime HNS-a, HSS-a i Reformista, kandidat za župana je Ivica Mandić; kandidat za zamjenika župana je Bojan Amanović, a kandidatkinja za zamjenicu župana je Lidija Gavrić.

U ime Domovinskog pokreta i Stranke umirovljenika, kandidatkinja za županicu je Vesna Vučemilović, a kandidati za zamjenike su Krešimir Čabaj i Zlatko Ahić.

Pravovaljanu kandidaturu za izbor zamjenika župana Osječko-baranjske županije iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine predao je kandidat grupe birača Vojislav Bojanić.

 

Ukupno su predane 4 liste za Gradsko vijeće Grada Našica:
Domovinski pokret – nositeljica i prva na listi je Silva Miškulin, a na listi su i Vesna Vučemilović, Sanja Urban, Mirko Jurić, Marijan Miškulin, Katarina Sokol, Zvonko Pinter, Marta Sokol, Stjepan Tominac, Ružica Vulić, Josip Vulić, Mirko Ladnjak, Tomislav Pleša, Zvonko Ibriks i Tomislav Vučemilović.

HDZ – nositelj liste je Krešimir Kašuba, a na listi su i Hrvoje Šimić, Krešimir Žagar, Branka Baksa, Josip Matek, Ivana Domnjak, Marin Knežević, Miroslav Umiljanović, Ljerka Ćorković, Dražen Ganzberger, Dražen Devald, Darko Cerovski, Miroslav Ranogajec, Hrvoje Pintarić i Zdravko Rončević.

HSP – HSU – nositelj liste je Ivan Mihalj, a uz njega su na listi i Jozo Mihalj, Krunoslav Radačić, Josip Drenovac, Sanja Softa Damjanović, Martina Šišan, Katarina Mohila, Ana Drenovac, Ivica Majurac, Zvonko Kuzminski, Katarina Drenovac, Danijela Klobučar, Jelica Beribak, Krešimir Kasapović i Zvonko Zubak.

SDP – HNS- HSS – nositelj liste je Samir Haj Barakat, a uz njega su na listi Bruno Wolf, Vanja Horvat, Dejan Marinović, Anita Stanić Plemeniti, Goran Flisak, Josipa Knežić, Dino Oštrić, Biljana Kajgana Petričević, Ivana Ligda, Nenad Stanišić, Darija Kolembus, Jasmina Mitka, Robert Zahirović i Antun Kapraljević.

 

Za gradonačelnika Našica kandidaturu je predalo troje kandidata.
Kandidatkinja za gradonačelnicu Domovinskog pokreta Silva Miškulin, a za zamjenicu Sanja Urban.
Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Našica je Krešimir Kašuba, a za njegovog zamjenika Hrvoje Šimić.
Kandidat SDP-HNS-HSS za gradonačelnika Našica je Samir Haj Barakat, a za njegovog zamjenika Bruno Wolf.

 

Za izbor članova Općinskog vijeća Donja Motičina predane su 2 kandidacijske liste.HDZ – nositeljica i prva na listi je Ružica Mikičić, a slijede Tomislav Katavić, Mišo Tomac, Stanislav Vinković, Davor Vrabac, Jasna Đurinski, Mira Bijuklić, Lidija Paljević, Mišel Paljević
Nositelj i prvi na listi HSP-

HSU-DP je Adam Knežević, a slijede Dominik Mihaljević, Anica Bakač, Zlatko Bošnjaković, Josip Katavić, Mirjana Zolaji, Viktorija Jerković, Dunja Bijuklić i Nenad Kohutek.

Za općinskog načelnika predane su dvije kandidature: kandidat HSU-HSP-DP je Dominik Mihaljević, a kandidat HDZ-a je Željko Kovačević.

 

Ukupno su predane 4 liste za članove Općinskog vijeća Općine Đurđenovac.
Domovinski pokret – nositelj liste je Ivo Kljajić. Slijede Siniša Abičić, Mirjana Falamić, Igor Šarkezi, Lucija Brajnović, Kristina Čizmok, Marija Mikičić, Slavko Štebih, Ana Galić, Zoran Dumenčić, Krešimir Kulišić, Mario Bandalo, Ivana Abičić.

Nositelj liste i prvi na listi HDZ-Demokratski HSS-BUZ je Hrvoje Topalović, a slijede Dragica Pavlić, Mirjana Lovaković, Dalibor Maligec, Melita Abičić, Tihomir Potnešil, Dražen Ostroški, Željko Bračun, Ana Šarlija, Igor Ružić, Danijel Rončević, Ines Vuzem i Željka Pritišanac.

Nositelj i prvi kandidat na listi HSP-HSU je Mirko Pritišanac, a slijede Antun Trošelj, Željko Glasovac, Marija Vidović, Dragan Filipović, Mirela Pavlović, Ivan Lijić, Melita Golik, Lino Jozić, Ljerka Benković, Stanko Bošnjak, Samantha Abičić i Lidija Tomasy.

Nositeljica liste i prva na listi SDP-a je Marija Leš. Na listi su Tihomir Šramek, Siniša Kulišić, Rajko Jutriša, Dragica Vukić, Ružica Lukačević, Antun Kezerle, Katica Đurđević, Luka Srbljanin, Zora Kolić, Anđela Blažević, Hrvoje Gazdik i Luka Blažević.

 

Za općinskog načelnika dvije su kandidature: kandidat HDZ-a je Hrvoje Topalović, a kandidat grupe birača je Luka Vukić.

Za Općinsko vijeće Općine Feričanci predane su 4 kandidacijske liste.
Lista grupe birača – nositelj je Zlatko Đuroković, koji je i prvi kandidat na listi. Uz njega su na listi Mirjana Felinger, Zdenko Bilandžić, Mirjana Bužančić, Mato Kljajić, Ivica Pavlović, Karolina Zadrić, Branko Jakovljević i Sandra Bijuklić.

HDZ – nositelj i prvi kandidat je Marko Knežević. Na listi HDZa su i Marin Benić, Stipo Stipić, Ivan Kapraljević, Ivan Perković, Ivica Tomić, Josip Knezović, Ivana Belobradić i Matea Šumrada.

HNS-SDP – nositelj i prvi kandidat je Mirko Jurčević. Na listi su i Antun Glavaš, Ivanka Jurjević, Snježana Čikvar, Branko Matković, Blaženka Maglaić, Ana Vilus, Vera Bajić i Denis Barjaktarić.

Na listi HSU-HSP – nositeljica liste je Martina Matković, a slijede Slavko Maligec, Zdenka Krajpl, Evica Poznić, Eva Matoković, Marijan Stošić, Zlatko Krajpl, Marko Matković i Nedeljko Šprem.

 

Za načelnika je predana jedna kandidatura. HDZ za načelnika kandidira Marka Kneževića.

 

Tri su kandidacijske liste predane za Općinsko vijeće Podgorač.
Nositelj kandidacijske liste grupe birača i prvi na listi je Goran Đanić, a slijede: Ljiljana Zidar, Miroslav Štefančić, Sanja Kuruc, Natalija Lukačić, Željko Moguš, Tomislav Moguš, Mario Gajčević, Dejan Mitrić, Nedeljko Oljača, Aleksandar Lazić, Milorad Beronja i Mario Kučinac.

HDZ-Desno – nositelj i prvi kandidat je Ivan Strelec. Na listi su Maja Dernaj, Igor Prpić, Zlatko Bačić, Perica Perić, Dražen Borovićka, Marija Pelin, Hrvoje Guljaš, Adela Štefančić, Sanela Bristrić, Darja Hozjan, Zvonimir Štefančić i Klaudija Kovač.

SDP-HSU-HSS – nositelj i prvi kandidat je Josip Mojzeš, a slijede Suzana Đanić, Anđelko Kovač, Ivana Hideg, Helga Grabar, Dragutin Božurić, Dejan Mihić, Ivan Balentić, Željko Dmitrić, Emina Hadžisejdić, Ljiljana Filković, Refija Gelenčir i Zdravko Jovanović.

 

Za načelnika su predane dvije kandidature – HDZ-Desno kandidira Ivana Streleca, a grupa birača kandidira Gorana Đanića. Za zamjenicu općinskog načelnika Općine Podgorač iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine pravovaljanu kandidaturu predala je kandidatkinja grupe birača Ljiljana Grbić.

izvor: Županijsko izborno povjerenstvo

30/04/2021

Kandidat za gradonačelnika Grada Našica Krešimir Kašuba je u povodu Međunarodnog praznika rada i 26. obljetnice VRO „Bljesak“ uputio je građanima čestitku:

Drage Našičanke i Našičani, u 2021. godini nastavimo odlučno i sigurno ali ustrajno i strpljivo, poštivajući mjere prevencije korona virusa te stoga i Međunarodni praznik rada obilježavamo u skladu s navedenim.  Gospodarstvo je osnova za razvoj našeg grada te su suradnja, povjerenje, međusobno uvažavanje i rad naši najjači potencijali kako bismo zadržali mlade i svima koji žele raditi pružili jednake mogućnosti za zapošljavanjem i osiguravanjem bolje budućnosti.

1. svibnja obilježavamo i 26. godišnjicu vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ kada su u rano jutro 1995. godine uspješnom vojnom operacijom naši branitelji oslobodili područje zapadne Slavonije te se s ponosom i tugom sjećamo svih onih koji su dali život za sve nas i za našu Domovinu na čemu smo im vječno zahvalni.

U ime Gradskog odbora Hdz Grada Našica i u svoje osobno ime čestitam Vam 1. svibnja, Međunarodni praznik rada i 26.godišnjicu “VRO BLJESAK”!

Krešimir Kašuba dr.med.vet

Kandidat za gradonačelnika Grada Našica

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Našica Krešimir Kašuba obratio se sugrađanima te se u svom govoru osvrnuo na razvitak turizma u gradu temeljen na kulturnim, sportskim i prirodnim resursima kojima Našice obiluju.

Naveo je kako je trenutno o turizmu teško pričati, prije svega zbog trenutne Covid epidemije, no, unatoč tomu potrebno ga je planirati jer je to zalog za budućnost stanovnika grada Našica.

– U Našicama imamo veliki turistički potencijal, kulturne, sportske i prirodne resurse. Jako nam je važan kulturni dio koji se veže na naša velika ulaganja u centar grada, Trg dr. Franje Tuđmana i Trg Isidora Kršnjavoga s Gregerovom vilom, u obnovu naših dvoraca Pejačević te u park s posjetiteljskim centrom. Uložena su velika sredstva od 100 milijuna kuna, od kojih su 80% investicija Europske unije i države te 20% gradskih investicija. Strategija za uređenja trgova rađena 2015. godine, danas je u realizaciji i to je zalog za našu djecu i našu budućnost – izjavio je Krešimir Kašuba i nadodao kako je našički trg najljepši trg u kontinentalnom dijelu Hrvatske i takav mora i ostati.

 

Naglasio je kako se turistička priča u kulturnom smislu gradi na brendu Dore Pejačević, prve hrvatske i druge europske skladateljice. Također su tu bogati sportski i prirodni resursi poput Lapovca, biciklističkih staza te brojnih drugih koje su osnova za sve buduće ekskurzije koje turističke agencije budu potraživale.

Uz prikupljenih 24740 potpisa potpore predali smo kandidaturu te se zahvaljujem svima koji su sudjelovali u prikupljanju potpisa i koji su nam svojim potpisom dali podršku. U ovom mandatu sam kao gradonačelnik Grada Našica svakodnevno radio na realizaciji brojnih razvojnih projekta te smo kroz rekordna ulaganja u iznosu više od 600 milijuna kuna napravili velike infrastrukturne iskorake i značajno koristili EU sredstva.

Posebno želim istaknuti pozitivne trendove povećanja broja zaposlenih te mnoga ulaganja za kvalitetniji život svih sugrađana od naših najmlađih pa sve do onih u najvećoj potrebi. Zahvaljujem se našem županu Ivanu Anušiću na ukazanom povjerenju za zamjenika župana te sam uvjeren sam da ćemo zajedno ostvariti izbornu pobjedu za nastavak brige o razvoju naše županije.

Ovim putem želim istaknuti podršku kandidatima Krešimiru Kašubi za gradonačelnika Našica, Hrvoju Topaloviću za načelnika Đurđenovca, Željku Kovačeviću za načelnika Donje Motičine, Marku Kneževiću za načelnika Feričanaca, Ivanu Strelecu za načelnika Podgorača i Zoranu Kovačeviću za načelnika Koške. Pred nama su lokalni izbori te pozivam sugrađane da svojim glasom ocjene kako smo radili i ukažu nam povjerenje, a uvjeren sam da ćemo ga zajednički opravdati!

Josip Miletić, mag.math.

Jučer je HSP Donja Motičina u prostorijama općine Donja Motičina uspješno izvršio predaju listi za budućeg načelnika g. Dominika Mihaljevića kao i koalicijsku listu za vijeće Općine Donja Motičina.

Isto tako, velika čast i zadovoljstvo im je što su predaji listi prisustvovali predsjednik Domovinskog pokreta Osječko – baranjske županije g. Krešimir Čabaj kao i dopredsjednik HSP-a Osječko – baranjske županije g. Mirko Pritišanac – Ujo. Također, HSP Donja Motičina se zahvaljuje svim sumještanima na potpisima koje su velikodušno dali kao i na podršci koju svakodnevno dobivaju.

Danas su Hrvatska stranka prava (HSP) i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) predali izbornom povjerenstvu svoju zajedničku kandidacijsku listu za Gradsko vijeće grada Našica. Predavanju liste su nazočili predsjednik podružnice HSP-a Našice g. Ivan Mihalj, povjerenik za HSU Našice g. Jozo Mihalj i dopredsjednik županijske organizacije HSP Osječko – Baranjske županije g. Mirko Pritišanac – Ujo. HSP i HSU su prije predavanja liste dogovorili i potpisali prijeizbornu i poslijeizbornu koaliciju i suradnju. Dogovoreno je da će nositelj kandidacijske liste HSP-a i HSU biti g. Ivan Mihalj.

Đ

Potpredsjednik HDZ-a, predsjednik županijske organizacije HDZ-a Osječko – baranjske županije i aktualni župan Ivan Anušić, kandidat je HDZ-a za novi mandat. Jutros je u pratnji budućih zamjenika Mate Lukića i Josipa Miletića predao kandidacijske liste za župana i županijsku skupštinu i potpise građana koji daju podršku za idući mandat.

Prije same predaje prikupljenih 24.740 potpisa potpore žitelja Osječko – baranjske županije Anušić se zahvalio volonterima i članovima stranke koji su neumorno prikupljali potpise kao i građanea koji su svojim potpisom potvrdili dosadašnji rad župana i dali mu podršku za novi mandat, poštujući i pridržavajući se svih epidemioloških mjera.

“Donijeli smo potpise koji su preduvjet za kandidaturu na nadolazećim lokalnim izborima, a sa mnom su i kandidati za moje zamjenike, Mato Lukić i Josip Miletić. Prikupili smo 24.740 potpisa s područja naše županije na čemu se zahvaljujem svima koji su u tome sudjelovali, kako onima koji su ih prikupljali tako i onima koji su dali svoj potpis. Ta brojka je rezultat našeg četverogodišnjeg rada i zalaganja te potvrda da su ljudi to prepoznali i potvrdili svojom potporom. Sve što smo obećali prije četiri godine smo i realizirali, pa i više od toga, a u sljedećem mandatu nastavljamo sa započetim projektima kako bi se na području naše županije i dalje ostvarivale brojne pozitivne i velike investicije. Povjerenje koje smo dobili u prethodnom mandatu i povjerenje koje smo sada dobili nećemo iznevjeriti.” – rekao je Ivan Anušić.

U četverogodišnjem Anušićevom mandatu Osječko – baranjska županija promijenila je trendove, danas je politički relevantan čimbenik na nacionalnoj razini, bilježi pozitivna gospodarska kretanja, a u provedbi su brojni kapitalni projekti poput Regionalnog distributivnog centra za voće i povrće, Gospodarskog centra, revitalizacije područja OLT-a. Također je jedina županija koja provodi projekt besplatnog školskog obroka za sve osnovnoškolce te plaća kamate na poduzetničke i stambene kredite. Provedene su 54 energetske obnove zgrada javne namjene vrijedne 179 milijuna kuna, dovršen je projekt dostupnije primarne zdravstvene zaštite na području svih gradova i općina vrijedan 27 milijuna kuna te niz drugih projekata s ciljem ravnomjernog razvoja cijele županije. Sve su to reference aktualnog župana s kojima će 16. svibnja zatražiti povjerenje građana za još jedan mandat.