06/05/2021

Danas su započeli radovi na rekonstrukciji ceste u ulici Vladimira Nazora u Razbojištu.

 

Radove je na natječaju dobila tvrtka Grapa d.o.o. iz Osijeka, a rok završetka navedenih radova je 30 dana. Početak radova obišli su općinski načelnik Goran Đanić, zamjenik općinskog načelnika Josip Mojzeš te direktor tvrtke Grapa doo Osijek Zvonimir Pavošević.

 

Ovom prilikom općinski načelnik Đanić izjavio je da se na ovaj način podiže standard života u svim mjestima u Općini Podograč te će i u budućnosti nastaviti sa takvim projektima.

05/05/2021
Danas je u Podgoraču  predstavljen program koalicije SDP, HSU i HSS te nositelja liste Josipa Mojzeša
 
U sljedećem mandatu zalagat ćemo se za realizaciju svih planiranih projekata:
 – asfaltiranje nerazvrstanih cesta
 – nastavku izgradnje kanalizacijske mreže u Stipanovcima
 – izgraditi kanalizacijsku mrežu u Razbojištu, Bijeloj Lozi, Budimcima i Poganovcima
 – izgradnju sportskog centra u Podgoraču, te nastaviti rekonstrukcije nogometnih svlačionica i terena NK Mladost Stipanovci, NK Poganovci, NK Dinamo Budimci i NK Vuka Razbojište
 – rekonstrukciju nogostupa u svim mjestima Općine Podgorač
 – rekonstrukciju groblja u Podgoraču, izgraditi staze u svim mjesnim grobljima i ograditi ih
 – povećanju uskrsnica i božičnica na 200,00 kn
 – mladim obiteljima sufinancirati kupnju i obnovu kuća
 – sufinancirati OPG-ima razvoj stočarstva i podizanje trajnih nasada
 – za svako novorođeno dijete osigurati 2.000,00 kn
 – osigurati cjelodnevni boravak za djecu zaposlenih roditelja
 
Koalicija SDP, HSU i HSS daje podršku trenutnom načelniku Goranu Đaniću na predstojećim lokalnim izborima za načelnika Općine Podgorač
 
Sponzorirani članak
05/05/2021

Jučer, na Dan hrvatskih vatrogasaca i povodom blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, novu vatrogasnu cisternu, nakon Stipanovaca, načelnik Goran Đanić uručio je i DVD-u Kršinci. Novu cisternu blagoslovio je fra Željko Benković, a Goran Đanić je istaknuo kako u Kršincima postoji duga tradicija vatrogastva.

Nakon dodjele Vatrogasnog centra na raspolaganje DVD-u Podgorač te nakon dodjele vatrogasne cisterne DVD-u Stipanovci, nalazimo se u DVD-u Kršinci, kojemu smo dodijelili jednu manju navalnu cisternu. Ovdje postoji tradicija vatrogastva, a u DVD-u djeluje i dosta mladih ljudi. Na ovom području krajem godine kreće izgradnja akumulacije u vrijednosti 35 milijuna kuna. Ova cisterna će podići sigurnost na jedan viši nivo, ne samo naselje Kršinci, nego čitavu Općinu Podgorač. Ova donacija je znak da Općina razmišlja o svojim vatrogascima, a sljedeće godine ćemo Društvu dodijeliti kombi vozilo te napraviti kip svetog Florijana – rekao je Goran Đanić i pritom naglasio kako su članovi DVD-a Kršinci, zajedno s DVD-om Podgorač i Stipanovci, sudjelovali u obranama od poplava u Vukovaru, Osijeku kao i na području Općine Podgorač.

Predsjednik DVD-a Kršinci Zlatko Štefančić izjavio je kako društvo broji 40 članova, od kojih je 35 aktivnih te 5 počasnih članova. Zahvalio se Općini Podgorač i načelniku Goranu Đaniću na dugogodišnjoj dobroj suradnji i vrijednoj donaciji.

05/05/2021

Povodom Dana hrvatskih vatrogasaca i blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, jučer nakon primopredaje ključeva vatrogasnog centra vatrogascima DVD-a Podgorač, ispred vatrogasnog doma DVD-a Stipanovci općinski načelnik Goran Đanić predao je i ključeve nove vatrogasne cisterne DVD-u Stipanovci. Novu cisternu blagoslovio je fra Željko Benković. U svom obraćanju okupljenima.

Goran Đanić je istaknuo kako se ravnomjerno podiže razina sigurnosti u svim mjestima Općine.

– Ovo je velik dan za Općinu Podgorač i ponosan sam što smo na današnji dan, dan svetog Florijana – zaštitnika vatrogasaca, mogli uručiti DVD-u Stipanovci jednu cisternu. Prijašnja cisterna je, u svakom slučaju, dotrajala, a vatrogasci DVD-a Stipanovci sigurno zaslužuju novu cisternu. Ovom donacijom naša Općina je puno sigurnija. Ovo je jedan veliki čin za cjelokupno vatrogastvo na području općine – rekao je Goran Đanić.

Predsjednik DVD-a Stipanovci Vlatko Gašić, zahvalio se načelniku Goranu Đaniću i Općini Podgorač na donaciji vatrogasne cisterne.

– Nadam se da će nam ova nova vatrogasna cisterna što manje trebati, odnosno, da ćemo imati što manje požarnih intervencija. Naše Društvo je osnovano 1932. godine i mogu se pohvaliti da ono izuzetno dobro i kvalitetno radi. Imamo preko 100 aktivnih članova, a imamo i veliki broj operativnih članova koji su na raspolaganju svakog trenutka. Također, ekipe DVD-a Stipanovci su predstavljali našu županiju na državnom natjecanju, koje je prvi put održano 1994. godine, čak 33 puta što je rekord za društva s područja Osječko – baranjske županije – izjavio je, između ostalog, Vlatko Gašić te istaknuo izvrsnu suradnju lokalne samouprave i svih Društava s područja Općine Podgorač.

05/05/2021

Povodom Dana hrvatskih vatrogasaca i blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, načelnik Goran Đanić upriličio je primopredaju vatrogasnog centra na raspolaganje vatrogascima DVD-a Podgorač. Tom prigodom, održan je i dan otvorenih vrata u vatrogasnom centru prilikom kojeg su svi mještani Općine mogli razgledati novi vatrogasni centar i novoopremljene prostorije. U dvorištu vatrogasnog centra, nove prostore je blagoslovio fra Željko Benković. U svom obraćanju okupljenima, načelnik Goran Đanić istaknuo je kako se ovim velikim i izuzetno vrijednim projektom, podigla kvaliteta života u Podgoraču.

Sustav vatrogastva u Općini Podgorač je na vrlo visokoj razini, a sad smo ga s ovim projektom vrijednim 6 milijuna kuna podigli na još višu razinu. Osobno sam zadovoljan što sam sa svojom dosadašnjom vladajućom većinom uspio izrealizirati ovaj projekt – izjavio je Goran Đanić.

Predsjednik DVD-a Podgorač Josip Mojzeš zahvalio se načelniku Goranu Đaniću i Općini Podgorač na novouređenom vatrogasnom centru.

– DVD broji 52 člana, a tu su još djeca i mladež. Opremljeni smo s dvije vatrogasne cisterne, kombi vozilom i svom pripadajućom opremom. Ovim vatrogasnim centrom, dodatno se podigao nivo vatrogastva u cijeloj Općini – izjavio je Josip Mojzeš.

04/05/2021

Danas 04.05.2021. godine će u 16:00 sati u dvorištu vatrogasnog centra u Podgoraču održati će se dan otvorenih vrata u vatrogasnom centru, te se pozivaju svi mještani Općine koji žele pogledati novi vatrogasni centar da slobodno dođu u razgledavanje novoopremljenih prostorija . U 16:00 sati Općinski načelnik Goran Đanić upriličiti primopredaju vatrogasnog centra DVD-u Podgorač na raspolaganje. 
 
U 17:00 sati u Stipanovcima ispred vatrogasnog doma DVD-a Stipanovci Općinski načelnik Goran Đanić dodijeliti će vatrogasnu cisternu DVD-u Stipanovci.
 
U 17:30 sati u Kršincima ispred vatrogasnog doma DVD-a Kršinci Općinski načelnik Goran Đanić dodijeliti će vatrogasnu cisternu DVD-u Kršinci.  

04/05/2021

Povodom svetog Florijana zaštitnika vatrogaskinja i vatrogasaca Općinski načelnik Goran Đanić čestitao je svim vatrogaskinjama i vatrogascima njihov dan, te je izjavio da je ovaj dan prilika da se prisjetimo svega što sveti Florijan predstavlja.

Odlučnost, hrabrost i ljubav prema bližnjima vatrogasci su pokazali nebrojeno puta te će tim putem i uvjerenjem nastaviti i dalje, od srca Vam čestitam dan vatrogastva!

30/04/2021

Na likovnom natječaju „Veseli ritam pokreta“ povodom održavanja 7. smotre amaterskog plesa i likovnih radova u Valpovu i obilježavanja Međunarodnog dana plesa nagrađeni su radovi učenica Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač. Među 17 nagrađenih likovnih radova, našli su se i radovi učenica Ide Filković, 3. razred MŠ pod vodstvom mentorice Suzane Hardi te Lene Ivančić, 4. razred MŠ pod vodstvom mentorice Nade Vulić. Rad Ide Filković odabran je i kao ovogodišnji vizualni identitet Smotre u svrhu promotivnog tiska. Na ovogodišnji likovni natječaj pristiglo je 279 likovnih radova, od 285 učenika i 40 mentora iz 30 odgojno – obrazovnih ustanova Republike Hrvatske. Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19 i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, 7. “Veseli ritam pokreta” i ove je godine organiziran virtualno.

Osim Ide i Lene, na natječaju su sudjelovali i 2. i 4. razred PŠ Stipanovci: Klara Feldi, Paula Riger, Lana Foldi, Lea Foldi i Hana Moguš s mentoricom Monikom Mužar – Kos, 3. razred MŠ: Petra Humplik, Andreas Ivančić i Domagoj Marinković s mentoricom Suzanom Hardi te 4. razred MŠ: Patricia Francuzović, Valentina Gubić, Filip Mojzeš, Katarina Mrak, Matea Pletikosić, Ljilja Udurović s mentoricom Nadom Vulić.

Izvor: OŠ Hinka Juhna Podgorač

30/04/2021

Općinski načelnik Općine Podgorač Goran Đanić obišao je novopostavljenu ukrasno – dekorativnu rasvjetu u naselju Stipanovci u vrijednosti 40.000,00 kn, u naselju Bijela Loza u vrijednosti 30.000,00 kn i u Poganovcima u vrijednosti 50.000,00 kn.

29/04/2021

Učenici 2. i 4. razreda iz PŠ Stipanovci sudjelovali su na jubilarnom 21. po redu međunarodnom likovno-literarnom natječaju u Njemačkoj u gradu Isrelohn. Cilj ovog likovnog natječaja je bio potaknuti učenike osnovnoškolske dobi da se likovno izraze na temu “Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča”. Zadatak ovog likovnog natječaja bio je ukazati učenicima značaj upotrebe ruku u svakodnevnom životu. učenici 2. i 4. razreda iz PŠ Stipanovaca pod mentorstvom učiteljice Monike Mužar – Kos su svojim likovnim ostvarenjima konkurirali među više od 1000 likovnih radova iz 150 različitih škola. Stručni žiri je pomnim odabirom odabrao najbolje likovne uratke te je likovni rad učenice Lane Földi, učenice 2. r. PŠ Stipanovci odabran za izložbu u gradskoj galeriji Iserlohn te je nagrađen četvrtom nagradom, navode iz škole.