04/05/2021

Povodom ostvarenja zapaženih rezultata u prošloj i u prvim mjesecima ove godine, župan Ivan Anušić u dvorišnom prostoru zgrade Županije na Trgu Ante Starčevića primio je vrhunske sportaše, nositelje kvalitete u sportu, predstavnike školskog i akademskog sporta koji su osvojili 1., 2. ili 3. mjesto u protekloj školskoj godini na državnim prvenstvima s područja Osječko – baranjskoj županije.

Predstavnica OŠ kralja Tomislava Našice bila je učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Đurđica Mašić za šahistice koje su osvojile 1. mjesto na državnom natjecanju. Šahistice Petra Vidović, 8.c, Tina Gretić, 5.c, Mia Dundović, 5.b i Elizabeta Bernat, 5.c ekipno su osvojile 1. mjesto na Državnom natjecanju u šahu. Voditeljica ekipe je bila Đurđica Mašić uz suradnju s vanjskim suradnikom Adamom Tomaićem, navode iz škole.

27/04/2021

U Osnovnoj školi kralja Tomislava Našice održano je predavanje za pete i šeste razrede u sklopu projekta Sigurnost i zaštita djece na internetu. Predavanje je održao djelatnik MUP-a Darko Ćorković. U razgovoru s gospodinom Ćorkovićem, učenici su proširili svoja znanja o nepoželjnim i opasnim oblicima ponašanja na internetu – trolanja, hejtanja, nepristojnog izražavanja, postavljanja nečijih fotografija na društvene mreže bez dopuštenja te osobe, posjećivanja neprovjerenih internetskih stranica, davanja osobnih podataka te dopisivanja s nepoznatim osobama.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

23/04/2021

U Osnovnoj školi Kralja Tomislava Našice, profesorice SŠ Isidora Kršnjavog Našice, Zdenka Crndić i Željka Horvat održale su treću radionicu iz ciklusa Sve boje zdravlja s temom ZELENO. Gošća radionice bila je prof. Dubravka Scharmitzer iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova.

Učenicima osmog razreda pokazale su kroz kratku prezentaciju sve blagodati i zdravstvene prednosti konzumacije hrane bogate klorofilom. Također su ih informirale i o ostalim važnim hranjivim sastojcima u zelenim namirnicama. Nakon prezentacije uslijedio je praktičan rad izrade smoothija od banane, kivija, špinata, avokada i blitve. Osim smoothija, učenike su počašćeni i s tri kolača: slanom zlevankom sa špinatom i vrhnjem, slanom štrudlom od sira i blitve te slatkom štrudlom od jabuka i špinata, navela je profesorica Željka Horvat.

12/04/2021

Učenici OŠ kralja Tomislava Našice i PŠ Markovac Našički sudjelovali su na ovom natječaju svojim kreativnim radovima, koje je raspisao Slovački centar za kulturu u Našicama za sve učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj koji uče slovački jezik i kulturu. Na poticaj učiteljice Ane Marošević svi su se motivirali i trudili koliko su znali i umjeli te svoje originalne ideje kreirali u likovne radove u kojima su oblikovali crteže s prigodnim slovačkim riječima.

Nagrade su stigle u školu učenicima:

Zoja Ličinić, učenica 3. razreda iz PŠ Markovac – 1. mjesto u kategoriji nižih trećih razreda,

Leon Dragić, učenik 2.b razreda – 1. mjesto u kategoriji nižih drugih razreda,

Marija Glavati, učenica 1. razreda iz PŠ Markovac – 2. mjesto u kategoriji drugih nižih razreda,

Eleonora Krištofik, učenica 2. razreda iz PŠ Markovac – 2. mjesto u kategoriji drugih nižih razreda,

Mark Vida, učenik 4. razreda iz PŠ Markovac – 3. mjesto u kategoriji četvrtih nižih razreda,

Paula Komjetan, učenica 6.a razreda – 3. mjesto u kategoriji viših razreda,

Ivana Ivančić, učenica 6.a razreda – 4. mjesto u kategoriji viših razreda,

Grupni rad 5.a i 5.b razreda – 4. mjesto u kategoriji grupnih radova.

Dobitnici nagrada dobili su diplome s prigodnim poklon knjigama i školskim priborom, a svi ostali sudionici zahvalnice, koje su im uručili članovi stručne komisije iz SKC-a u njihovim školama, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Nakon zahvale ravnateljici centra Sandri Kralj Vukšić, Marku Kurteku i Antoneli Topolovec na posjetu, djeca su se, uz zajedničko fotografiranje na kraju, veselo zasladila slatkišima i bombonima. Sve radove možete pogledati na izložbi u prostorijama SKC na adresi Braće Radića 68, Našice u terminu od 1.4.2021. do 10.6.2021., koja je otvorena radnim danom od 8.00 do 16.00 sati.

Foto: Marko Kurtek i Ana Marošević

09/04/2021

Učenici 2.a i učiteljica Jasmina Vidaković, 3.a s učiteljicom Ljiljanom Kubašom te 3.b i učiteljica Marina Bukvić iz OŠ kralja Tomislava sudjelovali su u projektu spajanja razreda s učiteljem Bojanom Iličićem i na taj način pomogli razredima u području pogođenim potresom. Na takav način učitelji stvaraju nova prijateljstva s učiteljima, a učenici pronalaze nove prijatelje. Školski pribor, poruke podrške i dječji crteži otputovali su u OŠ braće Ribar u Sisku i OŠ 22.lipnja Sisak.

 
 

 

01/04/2018

Mali humanitarci 6. d razreda posjetili povodom Uskrsa Dom za starije i nemoćne osobe u Tajnovcu Zoljan

Mali humanitarci 6.d razreda, zajedno s razrednicom Đurđicom Mašić, učiteljicom glazbene kulture Aleksandrom Čeliković Cvidrak, vjeroučiteljicom Gordanom Cvijetović i učenicom 8.b razreda Helenom Vulić iz OŠ kralja Tomislava Našice posjetili su povodom uskrsa Dom za starije i nemoćne osobe u Tajnovcu Zoljan. 

Mala humanitarka Dorotea Horvat pozdravila je sve prisutne i predstavila projekt „Čestitamo Uskrs 2018.” najstarijim osobama u našičkom kraju“. Svrha projekta je međugeneracijsko zbližavanje najstarijih i najmlađih predstavnika našeg društva povodom Uskrsa. Dorotea je u par rečenica predstavila rad “Malih humanitarca” i naglasila da se bave pomaganjem osobama u potrebi. Učenici su došli posjetiti umirovljenike, vidjeti kako žive, što rade te kako provode dane u prekrasno uređenom domu.

Humanitarci su pripremili mali prigodni program koji se sastojao od pjesama. Dorotea Horvat je vodila program. Ema Jović i Lana Zebić pročitali su pjesme o Uskrsu. Božena Černava, Borna Fruk, Lana Poljak, Roko Šikić su pročitali pjesme o proljeću koje je napisao poznati pjesnik Dobriša Cesarić. Poslije su svi učenici zajedno otpjevali pjesme uz pratnju učiteljice glazbene kulture Aleksandre: Krist na žalu, Našice ja volim, Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj, U našeg Marina i Moja diridika.

Mali humanitarci 6. d razreda posjetili povodom Uskrsa Dom za starije i nemoćne osobe u Tajnovcu Zoljan

Helena Vulić učenica 8.b razreda na violini svirala je četiri pjesme:  “Can’t help falling in love – Elsvis Preasley”, “Yesterday – Beatles”, “Amazing grace” i “All my loving – Beatles”.

Učenici su upoznali najstarije gospođe Anu Mijušković i Miru Hećimović koje imaju preko 90 godina i darivali ih.

U ime razreda Dorotea Horvat poklonila je korisnicima doma prigodne darove, Roko Šikić i Anja Stojaković predali su poklone vlasnicima doma.

>>Susret najmlađih i najstarijih

Svi prisutni su bili oduševljeni programom, a gospođa Kristina i Mario Kovačević su se zahvalile na lijepom programu. U ime korisnika doma, gospodin Mario zahvalio se učenicima, razrednici Đurđici Mašić na poklonima i pozvao učenike i učitelje na kolače, sokove i druženje. Učenici su pričali s korisnicima doma, koji su im pričali o uskrsnim običajima u njihovo vrijeme.

Na odlasku su se mali humanitarci zahvalili na lijepom prijemu, druženju i dogovorili su buduću suradnju

Ovom prilikom, zahvaljujemo se vlasnicma doma Kristini i Mariu Kovačeviću što su nam omogućili da posjetimo dom, učiteljici glazbene kulture Aleksandri Čeliković Cvidrak, vjeroučiteljici Gordani Cvijetović, učenici 8.b razreda Heleni Vulić što su sudjelovali u programu, Katarini Fruk za uskrsni aražman, zapovjedniku JVP Našice  Saši Ljubljanoviću koji nam je osigurao prijevoz, vatrogascima  Franji Matasiću i Robertu Hrenu koji su nas prevezli do Doma za starije i nemoćne. 

27/03/2018

Info dan projekta Učimo zajedno 4 - Našice

U srijedu 21. ožujka 2018. u osnovnoj školi kralja Tomislava u Našicama održan je Info dan projekta Učimo zajedno 4 kojim se osiguravaju pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju na području Osječko – baranjske županije.

Projekt Učimo zajedno 4 provodi se u našoj školi već četvrtu godinu, a dio je programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020./Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno – obrazovnim ustanovama.

U projekt uključeno 4 učenika

Trenutačno je u projekt uključeno 4 učenika s kojima rade 3 pomoćnika u nastavi. Na razini županije u projekt je uključeno 30 osnovnih škola i 6 srednjih škola, nositelj projekta je Osječko – baranjska županija, a partner na projektu je Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o.. Cilj projekta je inkluzija učenika s teškoćama u sve aspekte života u zajednici, osiguravanje uvjeta i pružanje potpore za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje učenika s teškoćama u razvoju kroz redoviti sustav obrazovanja.

Sudionici Info dana informirani su o svim fazama projekta, novostima te planovima za daljnji rad.

23/03/2018

U srijedu 21. ožujka zelena knjižnica Osnovne škole kralja Tomislava još se više zazelenjela. Povodom prvoga dana proljeća i Svjetskog dana zaštite šuma učenici Zadruge izrađivali su bajkovite vilinske vrtove. Pritom su upotrebljavali prirodne materijale ili pronalazili novu uporabnu vrijednost starim predmetima. Tako su stare zdjelice, šalice i čaše postale vilinske kućice i cvjetnjaci za  vrtove, a grančice, kora drveta, tikvice i drugi materijali iz prirode vrtni ukrasi. Knjižničarka Ivana Ostrički zahvaljuje svim učiteljima i učenicima na pomoći u prikupljanju materijala i biljaka za vrtove.  Svrha je ovakvih aktivnosti pobuditi svijest sugrađana o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša. Ove ćete vrtove, uz ostale uskršnje i proljetne ukrase, moći kupiti na uskršnjem sajmu Učeničke zadruge Tomislav u subotu 24. ožujka 2018. od 10 do 12 sati na središnjem gradskom trgu.

U srijedu 21. ožujka zelena knjižnica Osnovne škole kralja Tomislava još se više zazelenjela. Povodom prvoga dana proljeća i Svjetskog dana zaštite šuma učenici Zadruge izrađivali su bajkovite vilinske vrtove. Pritom su upotrebljavali prirodne materijale ili pronalazili novu uporabnu vrijednost starim predmetima. Tako su stare zdjelice, šalice i čaše postale vilinske kućice i cvjetnjaci za vrtove, a grančice, kora drveta, tikvice i drugi materijali iz prirode vrtni ukrasi. Knjižničarka Ivana Ostrički zahvaljuje svim učiteljima i učenicima na pomoći u prikupljanju materijala i biljaka za vrtove.

U srijedu 21. ožujka zelena knjižnica Osnovne škole kralja Tomislava još se više zazelenjela. Povodom prvoga dana proljeća i Svjetskog dana zaštite šuma učenici Zadruge izrađivali su bajkovite vilinske vrtove

Svrha je ovakvih aktivnosti pobuditi svijest sugrađana o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša. Ove ćete vrtove, uz ostale uskršnje i proljetne ukrase, moći kupiti na uskršnjem sajmu Učeničke zadruge Tomislav u subotu 24. ožujka 2018. od 10 do 12 sati na središnjem gradskom trgu.

15/03/2018

Projekt Učimo zajedno 4 provodi se u suradnji s Osječko-baranjskom županijomProjekt Učimo zajedno 4 provodi se u suradnji s Osječko-baranjskom županijom

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na Info dan projekta Učimo zajedno 4 koji će se održati u srijedu 21. ožujka 2018. u 18 sati u Osnovnoj školi kralja Tomislava Našice.

Projekt Učimo zajedno 4 provodi se u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje te osnovnim i srednjim škola s područja naše županije. Cilj projekta je osiguravanje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama. U projekt je na početku školske godine 2017./2018. uključeno 62 učenika i 60 pomoćnika u nastavi.

Na Info danu želimo Vas upoznati s projektom Učimo zajedno 4, aktivnostima koje provodimo i planiramo provoditi u sklopu projekta kao i sa dosadašnjim rezultatima.

15/02/2018

Održano školsko natjecanje plesnih parova povodom Valentinova u OŠ kralja Tomislava Našice

U utorak 13.2.2018. godine u OŠ kralja Tomislava Našice u B – smjeni održano je školsko natjecanje plesnih parova, ples srdaca i izbor najljepšeg odjevenog para povodom Valentinova, a organizatori su bili učenici 6.d razreda i učiteljica Đurđica Mašić.

Voditeljica programa bila je Dorotea Horvat učenica 6.d razreda, a školsko natjecanje plesnih parova otvorila je ravnateljica Vlatka Zahirović koja je pozdravila sve prisutne natjecatelje i zaželila im puno uspjeha u natjecanju.

Na natjecanju je sudjelovalo 64 plesača i  to učenici od 5. do 8. razreda. Suci natjecanja  bili su: ravnateljica Vlatka Zahirović, školska pedagoginja Ivana Šteković, školska knjižničarka Ivana Ostrički, psihologinja Ana Kuric, defektologinja Iva Ramljak. Suci su imali težak zadatak u odabiru najboljih plesnih parova u petom, šestom, sedmom i osmom razredu te su u odabiru najljepšeg odjevenog para i stilski usklađene parove.

Učenici 6.d razreda prodavali su srca za ples i prikupljali dobrovoljne priloge u holu škole. Prikupljena novčana sredstva ići će u humanitarne svrhe.

Održan je ples srdaca za učenike od 1. do 8. razreda. Ples srdaca vodila je Dorotea Horvat, učiteljica Gordana Cvijetović, asistentica Manuela Bereš i učiteljica Đurđica Mašić. Torte za ples srdaca osvojili su učenici 6.d razreda Hana Knežević i Roko Šikić te  učenici  2.c razreda Maria Stojaković i Gabrijel Formbaher. Najbolje odjevenim parom od  5. do 8. razreda proglašeni su Lara Kranjec i Toni Vuković iz 6.c razreda.

Održano školsko natjecanje plesnih parova povodom Valentinova u OŠ kralja Tomislava Našice

U svakoj kategoriji razreda proglašena su četiri najuspješnija plesna para, kojima je ravnateljica Vlatka Zahirović uručila medalje, diplome i slatke nagrade.

Slijedi popis nagrađenih učenika u Školskom natjecanju plesnih parova:

8. razred

1. ANA VUZEM – MIHAEL FERČEC, 8.D

2.ANJA ERDEŠI – JOSIP MARIJANČEVIĆ, 8.C

3.PETRA DUNDOVIĆ – IVAN DELIĆ, 8.C

4. MATEA SABLJAK – BORNA SOBODIĆ, 8.D

4. TATAJANA DJEDOVIĆ – ROMANO ĐURĐEVIĆ, 8.D

7.razred

1. LANA NOVAKOVIĆ – LUKA MAJCEN, 7.C

2.PAULA TOMLJANOVIĆ – RENATO LADNJAK, 7.C

3. DORA REP – NIKOLA DUNDOVIĆ, 7.C

4. KARLA MIKINAC – PATRICK KUJUNDŽIĆ, 7.D

6.razred

1. EMA JOVIĆ – MATEO SAJDA, 6.D

2. DINA HOVANJEC – DANIJEL EMANUEL KOVAČEVIĆ, 6.C

3. HANA KNEŽEVIĆ – ROKO ŠIKIĆ, 6.D

4. LAURA ZAHIROVIĆ – MARKO STILIN, 6.C

5. razred

1.ZVJEZDANA SAVELJIĆ – KARLO KNEŽEVIĆ, 5.C

2.DOROTEA MIKULIČIĆ, 5.D

3.REA MINAREK – GORAN KRUPA, 5.D

4. ANĐELA KRULJAC – PETAR KEGLEVIĆ, 5.C

Učiteljica Đurđica Mašić zahvaljuje se svim sponzorima, bez kojih ovaj događaj ne bi bilomoguće ostvariti, koji su nagradili trud i plesni uspjeh naših učenika: Športskoj zajednici grada Našica, gospodinu Nikoli Antoloviću za medalje i diplome, ” Cukeriji” obrt za izradu slastica Brezik, Silviji Nekić torte za ples srdaca i obitelji Mašić za slatke nagrade.

Zahvaljujem se  sucima natjecanja, domaru Goranu Đomešiću i Zoranu Mašić koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji natjecanja.

VALENTINOVO – ŠKOLSKO NATJECANJE PLESNIH PAROVA 2018.

Popis plesnih parova

5. razred

1. Zvjezdana Saveljić- Karlo Knežević, 5.c

2. Lucija Vidak – Luka Kovačević, 5.c

3. Grgur Kristek – Lorena Ciboci, 5.c

4. Anđela Kruljac – Petar Keglević, 5.c

5. Matija Majstorović – Tamara Buljan, 5.c

6. Mia Devald – Emanuel Stanić, 5.d

7. Josip Kramarić – Elena Liška, 5.d

8. Rea Minarek – Goran Krupa, 5.d

9. Dorotea Mikuličić – Marko Stojaković, 5.d

6. razred

1. Ema Jović – Mateo Sajda – 6.d

2. Anja Stojaković – David Hvizdak – 6.d

3. Hana Knežević – Roko Šikić – 6.d

4. Dora Šenk – Borna Fruk – 6.d

5. Anđela Knežević – Marko Šimunek – 6.d

6. Ivana Kovačević – Josip Dundović – 6.c 7

7. Laura Zahirović – Marko Stilin – 6.c

8. Danijel Emanuel Kovačević – Dina Hovanjec – 6.c

9. Lara Kranjec – Toni Vuković – 6.c

10.Petra Vidović – Ivan Nemet – 6.c

7. razred

1. Marija Potolovec – Petar Kovačević – 7.d

2. Iva Osječanin – Luka Vidak – 7.d

3. Karla Mikinac – Patrick Kujundžić -7.d

4. Paula Tomljanović – Renato Ladnjak– 7.c

5. Lana Novaković – Luka Majcen – 7.c

6. Dora Rep – Nikola Dundović – 7.c

7. Sara Ćupurdija – Karlo Puhanić – 7.c

8. Sara Kapelac – Tomislav Mikuličić – 7.c

8. razred

1. Anja Erdeši– Josip Marijančević -8.c

2. Petra Dundović– Ivan Delić – 8.c

3. Tatjana Djedović – Romano Đurđević – 8.c

4. Ana Vuzem – Mihael Ferčec – 8.d

5. Matea Sabljak – Borna Sobodić – 8.d