02/05/2021

Coca – Cola kup, u okviru Sportskih igara mladih, održan je na srednjoškolskom igralištu u Našicama – u nedjelju, 2.5.2021. godine. Na kupu je nastupilo 4 ekipe u 2003. godištu te 4 ekipe u 2006. godištu. Iako se za odigravanje kupa prijavilo 11 ekipa, 2 ekipe su morale odustati zbog izolacije, a jedna zbog drugih razloga pa su tako odigrana samo polufinala i finala. Natjecanje se provelo prema uputama (bez gledatelja) pa je raspored igranja utvrđen ranije, zbog trenutnih epidemioloških mjera te kako bi po 2 ekipe svakih pola sata odigrale utakmicu.

U kategoriji 2003. i mlađi dalje na županijsko natjecanje plasirale su se ekipe Splinterovci i Agrifull 04, a u kategoriji 2006. i mlađe dalje su se plasirale ekipe Bezimeni te Young boys.


Rezultati 2003. i mlađi:


1. Splinterovci – Vugori / 1:0

2. Agrifull 04 – NK Zoljan / 10:0

3. Finale: Splinterovci – Agrifull 04 / 2:0


Rezultati 2006. i mlađi:


1. Beton – Bezimeni / 0:1

2. Young boys – Bad boys / 3:1

3. Finale : Bezimeni – Young boys / 4:0

Natjecanje je prošlo u najboljem redu, a na događaj je, uz prisutstvo policijskog službenika Odjela za prevenciju PU Osječko – baranjske, Darka Ćorkovića sa projektom : ”Budi navijač, a ne rabijač!” došla i kontrola – civilna zaštita da provjere poštuju li se sve epidemiološke mjere. Ovim putem organizatori se zahvaljuju i članovima udruge ”Prijateljstvo”, Mladima Crvenog križa s ekipom prve pomoći i sucu Leu Kneževiću koji su upotpunili ovaj sportski događaj. Ekipama koje su se plasirale dalje želimo puno uspjeha na županijskom natjecanju.

26/04/2021

Održana je godišnja skupština NK Šipovac u klupskim prostorijama. Na skupštini su usvojena izvješća za 2020. godinu. Predsjednik Franjo Božiček naveo je sva događanja, probleme, rješenja i odrađene aktivnosti u prošlog godini te planove za ovu godinu. Uz seniorsku momčad za klub nastupa i momčad početnika koju čine djevojčice i dječaci do 10 godina. U prošloj godini, uz pomoć Grada i sponzora, investirano je u novi televizor i perilicu rublja, mreže za golove i nadstrešnicu. Klub je 2020. ušao u viši rang natjecanja. Predsjednik Nadzornog odbora Vjekoslav Mahovlić je istaknuo da je poslovanje kluba stabilno i da se financijskim sredstvima raspolaže prema Statutu i Zakonu. Skupštinu su, u ime Grada Našica i Mjesnog odbora Našice pozdravili gosti dr. Hrvoje Šimić i Josip Matek. Istaknuli su kako prate sva događanja u klubu, pohvalili aktivnosti za prošlu godinu i dali smjernice za budući rad. Također su naglasili spremnost Grada pri pomoći Klubu u budućim investicijama. Skupštini je nazočio i predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola Antolović koji je rekao da je Zajednica zadovoljna radom kluba te je dao podršku planiranim aktivnostima.

 

15/04/2021

Predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović jučer je posjetio nogometni klub “Croatia” Velimirovac kojemu je uručio donaciju vrijednosti 10 000 kuna.

Prilikom posjeta Nikola Antolović istaknuo je kako Klub čine veliki entuzijasti koji sve ulažu u rad kluba i njegovo napredovanje. – Meni je izuzetna čast i zadovoljstvo naći se s mojim starim prijateljima i sportskim djelatnicima NK “Croatia” Velimirovac, kluba kojeg sam i ja bio član. To su veliki entuzijasti koji sve ulažu u rad kluba i njegovo napredovanje, a moram napomenuti da NK “Croatia” okuplja, između ostalog, i veliki broj mladih sportaša. Moram istaknuti da se u Velimirovcu povećava broj stanovnika i rekao bih da je ono najpoželjnije mjesto za stanovanje u okolici Našica – rekao je Nikola Antolović te se zahvalio predsjedniku kluba Tomislavu Kurtanjeku na požrtvovnosti i dosadašnjem kvalitetnom radu kao i Marinu Kneževiću predsjedniku Mjesnog odbora Velimirovac te gospodinu Hrvoju Pintariću na velikom ulaganju u ovaj klub.

Tomislav Kurtanjek, predsjednik NK “Croatia” Velimirovac zahvalio se na hvalevrijednoj donaciji. – Ovim putem se zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj donaciji, prvenstveno Gradskom vijeću Grada Našica na čelu s predsjednikom Krešimirom Kašubom te svima koji su sudjelovali u ovoj akciji. U klubu je trenutno registrirano 40 djece razvrstane u dvije kategorije – početnici i pioniri i 28 registriranih seniora, a imamo i 20 aktivnih veterana koji sudjeluju u nenatjecateljskim događanjima. Ova pandemija koja je pogodila sve klubove jako otežava rad i našem klubu pošto se financijski snalazimo dosta teže, nema niti navijača na utakmicama, jednostavno, puno je zahtjevnije raditi u ovakvim okolnostima. Ovakve donacije su uvijek dobrodošle i nadamo se većoj suradnji s Našicama te ostalim nogometnim klubovima – izjavio je Tomislav Kurtanjek.

Marin Knežević, predsjednik Mjesnog odbora Velimirovac istaknuo je odlučnu suradnju s Gradom Našice. – Nogometni klub, kao i ostale udruge, imaju potrebu za određenim stvarima kako bi normalno funkcionirale i lijepo je kada se vidi da netko vodi računa o njima. Vjerujem da ćemo u daljnjem periodu nastaviti uspješnu suradnju s Gradom kao i Nogometnim središtem te Športskom zajednicom Grada Našica. Moram se osvrnuti i na radove koji se odvijaju u blizini – naime, 2012. godine smo krenuli s inicijativom izgradnje Društvenog doma u Velimirovcu koji će uskoro biti dovršen, a nosit će ime po pokojnom Stjepanu Pintariću, našem mještaninu, čovjeku koji je dao jako puno za Velimirovac i jednom od inicijatora ove akcije. Taj dom je jedna od stvari koje trebaju Velimirovcu pošto je ono jedno od većih prigradskih naselja grada Našica, on ima potrebu i za malonogometnim terenom kao i za još mnogo stvari. Naše mjesto je postalo izuzetno povoljno za život – naseljavaju se mlađe generacija, što iz susjednih općina što iz samih Našica – izjavio je Marin Knežević i pritom se zahvalio Krešimiru Kašubi, predsjedniku Gradskog vijeća Grada Našica i svim sudionicima na izuzetno vrijednoj donaciji.

15/04/2021

U svom obilasku nogometnih klubova, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba obišao je prije nekoliko dana i NK Zoljan kojem je također predao vrlo vrijednu donaciju. Donaciju vrijednu 10 000 kuna, komplet od 20 dresova i prijenosno računalo preuzeo je dopredsjednik Kluba Ivan Katavić.

Krešimir Kašuba je istaknuo kako vjeruje da će ova donacija sigurno doprinijeti radu kluba te im poželio i dalje uspješan rad. – NK Zoljan nam je također vrlo važan nogometni klub zbog odgoja djece u sportskom duhu te podizanju kvalitete života svih mještana u jednom zdravom sportskim duhu – izjavio je Krešimir Kašuba te se zahvalio predsjedniku Miroslavu Boltadžiji i dopredsjedniku Ivanu Kataviću na radu.

Predsjednik Športske zajednice Našice Nikola Antolović istaknuo je kako NK Zoljan okuplja velik broj mladih koji rade na tome da unaprjeđuju razvoj svog sela i svog Mjesnog odbora. – Posebno cijenim i podržavam što dolaze mladi naraštaji u Klub koji će narednih godina ovdje raditi i djelovati te pomagati zajednici u razvoju sporta i kulturnog života u selu – izjavio je Nikola Antolović te se zahvalio svima koji su već duži niz godina u Klubu i svesrdno mu pomažu.

Predsjednik nogometnog kluba Miroslav Boltadžija zahvalio se Gradu Našicama i predsjedniku Gradskog vijeća Krešimiru Kašubi, predsjedniku Športske zajednice Grada Našica Nikoli Antoloviću te predsjedniku Nogometnog središta Našice Ivici Valenčaku na izuzetno vrijednoj donaciji.  – Nalazimo se u prostorijama kluba koje smo nedavno renovirali zahvaljujući pomoći od Grada, a danas smo zaprimili jako vrijednu donaciju nogometnih dresova te laptopa koji nam je nužno potreban. Trenutna situacija u klubu je zadovoljavajuća, postižemo dobre rezultate, pogotovo u mlađim kategorijama i bitno je za naglasiti da se dosta juniora uključuje u rad seniorske ekipe tako da se ne bojimo budućnosti – rekao je Miroslav Boltadžija.

Ivica Valenčak, predsjednik Nogometnog središta Našice izrazio je zadovoljstvo dolaskom u obnovljene prostore Nk Zoljan. – Ugodno sam se iznenadio izgledom obnovljenih prostorija, a one su građene za vrijeme mog prvog mandata na mjestu predsjednika NK “Zoljan” i mogu slobodno reći da je ovo sada jedan krasni i moderan prostor. Ovom prilikom se zahvaljujem predsjedniku Gradskog vijeća Grada Našica Krešimiru Kašubi te Gradu Našicama na ovoj hvalevrijednoj donaciji, odnosno, inicijativi za doniranje svih klubova s područja Nogometnog središta Našice – izjavio je Ivica Valenčak.

15/04/2021

Ispred Grada Našica, Športske zajednice Grada Našica i Nogometnim središtem Našice, stigla je vrlo vrijedna donacija i nogometnom klubu Lila. Predsjednik Kluba Danijel Repinc zahvalio se predsjedniku Gradskog vijeća Krešimiru Kašubi, predsjedniku Športske zajednice Nikoli Antoloviću na ovoj donaciji koja će im uvelike pomoći u daljnjem radu. – Ulažemo u Klub. Prošle godine smo renovirali prostore i svlačionice. Ove godine se natječemo s pionirima i seniorskom ekipom, a sljedeće sezone ukoliko budu moguća natjecanja, planiramo uvesti još jednu ekipu – izjavio je Danijel Repinc te nadodao kako ih ove godine očekuje obljetnica 40 godina Kluba i kako je planiraju na dostojan način proslaviti.

Predsjednik Športske zajednice Nikola Antolović istaknuo je kako je NK Lila izuzetno ambiciozan klub koji okuplja velik broj mladih i starih žitelja sela. – U prostore NK Lile se stalno ulaže, što u infrastrukturu, što u teren za igru. Tu se nalazi i igralište gdje borave brojna djeca. U mjestu je vrlo aktivna i Udruga žena Lila, Vatrogasno društvo Lila. Ova donacija je samo jedan mali znak zahvale za sav rad u mjestu – izjavio je Nikola Antolović te se zahvalio predsjedniku Danijelu Repincu i članovima izvršnog odbora na dosadašnjem radu u Klubu.

14/04/2021

U nizu donacija nogometnim klubovima, pristigla je vrijedna donacija i NK Brezik. U svom posjetu, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba predao je dopredsjedniku kluba Valentinu Baričeviću donaciju vrijednu 10 000 kuna. Krešimir Kašuba je istaknuo kako je NK Brezik važan pokretač sportskog i zdravog života u Breziku.

“Klub broji stotinjak članova i bitan je pokretač sportskog i time zdravog života u Breziku. Zahvaljujem se predsjedniku Slavenu Slivaru na radu te dopredsjedniku Valentinu Baričeviću koji je zbog nemogućnosti prisustvovanja predsjednika preuzeo donaciju.” – izjavio je Krešimir Kašuba i pritom istakao kako je suradnja je između Kluba i Grada do sada bila jako dobra te će se nastaviti i u budućnosti.

Predsjednik Športske zajednice Nikola Antolović izrazio je zadovoljstvo dolaskom u mjesto koje odiše sportskim duhom. “Brezik okuplja veliki broj entuzijasta, zaljubljenika u sport i to ne samo u nogometni sport već i u bućaroški sport. U Breziku imamo najbolji gradski klub u boćanju s intencijom napredovanja u 2. hrvatsku kuglačku ligu. Nogometni klub je u borbi za prvu poziciju u ligi Nogometnog središta sa željom odlaska u viši rang.” – izjavio je Nikola Antolović i svima poželio puno sreće u budućem radu.

Dopredsjednik kluba Valentin Baričević zahvalio se Gradu i Zajednici udruga na donacija te istaknuo odličnu suradnju već dugi niz godina. “NK Brezik koji broji stotinjak članova natječe se u ligi središta. Trenutno imamo samo seniorski uzrast koji broji 20 igrača, a u bližoj budućnosti ćemo pokrenuti i rad s djecom. Kao posebnost Kluba istaknuo bih naš grb koji smatramo jednim od najljepših i s kojim se dičimo jer smo dalmatinsko selo i imamo sličan grb NK Hajduku.” – izjavio je Valentin Baričević.

14/04/2021

Predsjednik Gradskog vijeća i kandidat za gradonačelnika Krešimir Kašuba jučer je predao još jednu vrijednu donaciju. Posjetio je NK „Vihor” Jelisavac gdje je uručio donaciju vrijednu 10 000 kuna.

Prilikom posjeta je istaknuo kako je Jelisavac mjesto na jednoj visokoj i zapadnoeuropskoj razini, ugodno mjesto za obiteljski život.

Jelisavac je mjesto koji ima visoku kvalitetu za obiteljski život, gdje se nalazi vrtić, osnovna škola i dvorana, kulturni i vatrogasni dom. Tu je i NK „Vihor” Jelisavac koji broji stotinjak članova među kojima se nalazi oko dvadesetoro djece. Uz dvije seniorske ekipe iza Kluba stoji veliki rad i želim im svako dobro u budućem radu. Vjerujem da će im ova donacija u vrijednosti od 10 000 kuna pomoći kao i svim klubovima u krugu grada Našica – izjavio je Krešimir Kašuba te se zahvalio na radu Zdravku Kubici i predsjedniku Ivanu Komaku koji je u Klub uložio veliki trud i zalaganje.

Predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović izrazio je veliko zadovoljstvo dolaskom u NK „Vihor” Jelisavac.

– Izuzetna mi je čast što sam došao kod svojih starih prijatelja u NK „Vihor” Jelisavac gdje sam nekad igrao kao junior i senior. Kao i svaki Klub imao je svoje uspone i padove, a za sve uspone je zaslužan veliki entuzijast Ivan Komak – izjavio je Nikola Antolović te poželio Klubu puno uspjeha u daljnjem radu. Naglasio je kako će Grad Našice s budućim gradonačelnikom kao i on osobno pomoći Klubu koliko god to bude moguće.

Predsjednik NK “Vihor” Jelisavac Ivan Komak zahvalio se na vrijednoj donaciji.

– Prvenstveno se zahvaljujem Gradu te predsjedniku Gradskog vijeća Grada Našica Krešimiru Kašubi na ovoj donaciji, a ona je znak da mislimo jedni na druge. Naš klub pripada pod Nogometno središte Našice i, mogu slobodno reći, da izvrsno surađujemo kroz sve ovo vrijeme, a ova odlična suradnja će se zasigurno nastaviti i u budućnosti – rekao je Ivan Komak.

Predsjednik Mjesnog odbora Jelisavac Vedran Dervić također se zahvalio Krešimiru Kašubi na vrijednoj donaciji.

– Prije svega bih se zahvalio predsjedniku Gradskog vijeća Grada Našica i budućem gradonačelniku Krešimiru Kašubi na hvalevrijednoj donaciji koja će uvelike pomoći nogometnom klubu “Vihor”. Naš nogometni klub ima važnu ulogu u kulturnom, društvenom i sportskom životu mjesta Jelisavac te on ostvaruje izvrsne rezultate na području Grada, županije, a i šire. U svemu tome najveću zaslugu ima predsjednik našeg kluba gospodin Ivan Komak koji dugi niz godina nesebično financira ovaj klub i odvaja svoje slobodno vrijeme kako bi NK “Vihor” bio što uspješniji klub na području Grada Našica – izjavio je Vedran Dervić i pritom poželio nogometnom klubu “Vihor” puno uspjeha u daljnjem radu.

13/04/2021

Predsjednik Gradskog vijeća i kandidat za gradonačelnika Krešimir Kašuba jučer je predao još jednu vrijednu donaciju u iznosu od 10 000 kuna. Posjetio je NK Šipovac i tom prigodom klubu darovao dresove i prijenosno računalo.

Istaknuo je kako vjeruje da će ova donacija sigurno doprinijeti radu kluba te im poželio i dalje uspješan rad.

– Klub ima preko sto članova, a ono što je nama važno je rad s djecom. Klub broji preko 30 djece među kojima je i 6 djevojčica u ekipi što je za svaku pohvalu. U klubu postoje neki problemi kao što su svlačionice, prometna ulica, no, već su neki razgovori obavljeni i u naredno vrijeme problemi će se riješiti -izjavio je Krešimir Kašuba te se zahvalio predsjedniku Franji Božičeku i njegovom timu na radu.

Predsjednik Franjo Božiček izrazio je zadovoljstvo napretkom između NK Šipovac i Grada Našica.

-Ova vrijedna donacija će nam koristiti na više načina kako bi lakše funkcionirali kao nogometni klub. Krenulo je prvenstvo, trenira se, igra se. Znamo da uvjeti nisu idealni, moramo se držati određenih mjera prilikom svake utakmice, no, sretni smo što igramo i nadamo se da ćemo uspjeti završiti prvenstvo na pravi način – izjavio je Franjo Božiček te se zahvalio Krešimiru Kašubi i svima onima koji su zaslužni za hvalevrijednu donaciju.

13/04/2021

Predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba u svom obilasku nogometnih klubova, jučer je posjetio i Malonogometni klub Našice te uručio predsjedniku Danijelu Šundaliću vrijednu donaciju dresova i prijenosnog računala.

Tom prilikom Krešimir Kašuba je istaknuo kako bogatstvo Našica čine brojne udruge, posebice sportske udruge, među kojima je i našički malonogometni klub.

MNK Našice djeluje preko 15 godina i ima oko 80 članova što je za svaku pohvalu, a ono što je jako važno je njihov rad s mladima kojim se razvija sportska kulturu u gradu. Također organizacijom Božićnog malonogometnog turnira u organizaciji Športske zajednice Našice i predsjednika Nikole Antolovića, preko malog nogometa se prezentira i promovira naš grad i u široj regiji – istaknuo je Krešimir Kašuba te se zahvalio predsjedniku Danijelu Šundaliću na njegovom radu.

Predsjednik Danijel Šundalić se zahvalio predsjedniku Gradskog vijeća Grada Našica Krešimiru Kašubi, Nikoli Antoloviću ispred Športske zajednice Grada Našica te Karlu Kanisu ispred Nogometnog središta Našice na prigodnoj donaciji.

-Kao što je poznato zbog situacije s koronavirusom imali smo dosta problema, što organizacijski, što natjecateljski, tako da nam je svaka pomoć dobrodošla i nju ćemo iskoristiti u našem daljnjem radu. Nadamo se skorašnjem dolasku boljih vremena te da ćemo i u natjecateljskom i u organizacijskom smislu biti na višoj razini – izjavio je Šundalić i pritom se zahvalio svim ljudima vezanim za malonogometni klub Našice koji izdvajaju svoje slobodno vrijeme i financije za funkcioniranje ovog kluba te se nada i daljnjoj uspješnoj suradnji – izjavio je Danijel Šundalić.

12/04/2021

Nastavljen je obilazak Nogometnih klubova s područja Nogometnog središta Našice te je predsjednik Gradskog vijeća i kandidat za gradonačelnika Krešimir Kašuba jučer obišao i NK Omladinac Vukojevci kojemu je donirao donaciju od 20 kompleta dresova i prijenosno računalo vrijednosti oko 10 000 kuna.

-Ovdje smo kako bi Klubu ispred Grada dali podršku u budućem radu. Na inicijativu Grada Našica i Športske zajednice Našice predana je ova vrijedna donacija. NK Omladinac Vukojevci broji oko 80 članova te se zahvaljujem predsjedniku Miroslavu Joviću i njegovom timu na uspješnom radu. Klub se može pohvaliti kvalitetnim radom s djecom i odgojem u sportskom duhu te radu s odraslima što se odražava u kvaliteti života samog mjesta i cijele zajednice što nam je ispred Grada vrlo važno- izjavio je Krešimir Kašuba te se zahvalio na suradnji predsjedniku Nogometnog središta Našice Ivici Valenčaku i predsjedniku Športske zajednice Našice Nikoli Antoloviću.

Predsjednik Nogometnog središta Našice Ivica Valenčak istaknuo je kako su unatoč izazovnim vremenima započeli treninzi i natjecanja.

-Vremena su izazovna, teško je bilo što planirati, no, nogometni tereni su živnuli, krenula su natjecanja nakon dugog vremena pauze. Natjecanja su poticaj za brojnost djece i opstanak klubova. U našim klubovima brojna djeca i mladež aktivno treniraju i igraju što je jako bitno za našu zajednicu – izjavio je Ivica Valenčak te se zahvalio predsjedniku Gradskog vijeća Krešimiru Kašubi na inicijativi doniranja dresova i prijenosnih računala radi digitalizacije klubova.

Predsjednik nogometnog kluba „Omladinac” Miroslav Jović također se zahvalio na vrijednoj donaciji.

– Prije svega bih se zahvalio predsjedniku Gradskog vijeća Grada Našica Krešimiru Kašubi, predsjedniku Športske zajednice Grada Našica Nikoli Antoloviću te predsjedniku Nogometnog središta Našice Ivici Valenčaku. Drago mi je što već dugi niz godina stoje iza nas i našeg rada, pomogli su nam, između ostalog, u izgradnji sanitarnih čvorova te sam uvjeren da će se ova uspješna suradnja nastaviti. Nogometno prvenstvo se nastavilo i nadam se da će se ova sezona uspjeti odigrati do kraja zbog svima nam znanih razloga. Zadovoljan sam s ekipom koja redovno trenira, a veseli nas i činjenica što u klubu trenira veliki broj djece – rekao je Miroslav Jović.

Predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci Dražen Ganzberger istaknuo je odličnu suradnju s Gradom Našice.

-Vukojevci broje mali broj udruga tako da nam je nogometni klub jako bitan pošto je on središnje mjesto okupljanja. Prije tjedan dana smo obnovili sanitarni čvor koji je bio u dosta lošem stanju i to je bio problem kojeg smo morali riješiti. Uz pomoć Grada Našica u obnovu je investirano 115 000 kuna, a prošle godine smo promijenili i stolariju na samom objektu- izjavio je Dražen Ganzberger i pritom se zahvalio Krešimiru Kašubi na inicijativi vrijedne donacije.