17/05/2021

“Prije svega bih se zahvalio svim sugrađankama i sugrađanima, koji su izašli na izbore te odlučili dati mi svoje povjerenje. Također se zahvaljujem i onima koji su glas dali mojim protukandidatima i želim im poručiti da ću biti gradonačelnik svih, te da ćemo radit zajedno u razdoblju koje je pred nama.

 

Napomenuo bih kako smo mojim izborom postigli onu sinergiju o kojoj smo pričali u kampanji – Grad Našice – Županija – Država. Puno toga smo prošli u posljednja dva tjedna, ali neću reći kako je naša kampanja trajala samo samo ta dva tjedna, jer naš rad traje već dugi niz godina. Našice trenutno prolazi kroz povijesne trenutke, u Našice su uložena velika sredstva za koja je zaslužan tim ljudi. Ivan Anušić je osvojio novi mandat za župana Osječko – baranjske županije, a Josip Miletić, bivši gradonačelnik Grada Našica je postao dožupan dok je Hrvoje Šimić, uz to što je saborski zastupnik, postao je i novi dogradonačelnik Grada Našica. Stoga ćemo svi zajedno raditi na demografskoj obnovi koja je bila jedna od ključnih točaka moje kampanje. Osvojili smo većinu mjesta i u Gradskom vijeću te mogu sa sigurnošću reći da će suradnja s opozicijskim strankama biti konstruktivna, radit ćemo zajedničkim snagama na boljitku naše sredine. Neću reći da ne znam što me čeka pošto dugi niz godina sudjelujem u radu Grada Našica, u prošlom sam mandatu obnašao izuzetno odgovornu dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Našica i upućen sam u većinu stvari. S mojim timom danas krećemo u jedno novo razdoblje za Grad Našice.” – izjavio je Krešimir Kašuba, gradonačelnik grada Našica.

 

04/05/2021

Gradonačelnik Josip Miletić danas je sa suradnicima obišao radove u Radićevoj ulici. U ovoj trećoj fazi radova, u duljini od 500 metara od Ulice Žrtava fašizma do Tavanačke ulice, predviđeno je postavljanje nogostupa te postavljanje rasvjete sve do željezničke pruge. Vrijednost radova je oko 3 500 000 kuna. Prilikom obilaska radova, gradonačelnik Josip Miletić je istaknuo kako radovi teku planiranom dinamikom, a njihov završetak se očekuje u srpnju.

“Zahvaljujem se na potpori i na sufinanciranju ovog važnog projekta u 50% iznosu Županijskoj upravi za ceste te našem županu Ivanu Anušiću koji je sudjelovao i u prve dvije faze obnove Radićeve ulice. Želim zahvaliti svim sugrađanima na razumijevanju i strpljenju zbog prometnih poteškoća. Uspjeli smo napraviti da je ulica jednosmjerna i djelomično prohodna, a obilazak je preko naselja Urbarija. Zahvaljujem i svojim suradnicima u Gradskoj upravi kao i svima onima koji sudjeluju u ovom važnom projektu za Našice.” – izjavio je Josip Miletić i naglasio kako će se ovim radovima obnoviti još jedan od tri ulaza u središte grada i time podići razina života sugrađana.

30/04/2021

S obzirom na predstojeći praznik rada, Stožer civilne zaštite Grada Našica, a zbog trenutnog epidemiološkog stanja, ukazuje na pridržavanje svih epidemioloških mjera koje su na snazi sugrađane i sve političke stranke na održavanje njihovih političkih skupova, a na poveznicu preporuke HZJZ za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Najavljene su pojačane mjere nadzora inspektorata i operativnih snaga civilne zaštite OBŽ.

Stožer civilne zaštite Grada Našica

 

Preporuku Hrvatskog javnog zdravstva prenosimo u cijelosti:

Preporuku možete skinuti ovdje: Preporuke-za-sprječavanje-zaraze-bolešću-COVID-19-tijekom-održavanja-izbornih-skupova

21/04/2021

Jučer je održana sjednica Vijeća mjesnog odbora Našice na kojoj su razmotrene pristigle zamolbe našičkih udruga i klubova te su donesene odluke o dodjeli donacija. Planinarskom društvu “Krndija” Našice, za financiranje troškova projekta obnove Našičke geološke staze, odobreno je 6.000 kuna. Udruzi gluhih i nagluhih osoba Našice za provedbu programa i projekata odobreno je 2.000 kuna. Također je i Udruzi rekreativnog trčanja “Nexe team” za organizaciju utrke Našičkom geološkom stazom odobreno 2.000 kuna. Malonogometnom klubu Našice, za nabavu sportske opreme, dodijeljeno je 7.000 kuna. Udruga starih športova “Slavonac” Našice i Tenis klub Našice za provedbu svojih projekata dobili su po 3.000 kuna. HKD-u “Lisinski” Našice odobreno je 6.000 kuna za nabavu plesnog poda. Franjevački samostan Našice odobreno je 12.000 kuna za nabavu televizora za praćenje bogoslužja u samostanskom hodniku. Udruga “Otvoreno srce” Našice za program ”Down 21+ zajedno u zajednici” dobila je 4.500 kuna. Nogometnom klubu Šipovac odobreno je 12.000 kuna za zamjenu azbestnog krovišta nadstrešnice na igralištu. Također je i 12.000 kuna odobreno Nogometnom klubu “NAŠK” za prijevoz nogometnih selekcija. Športskoj zajednici Grada Našica odobreno je 5.500 kuna za kupovinu računala s pisačem. Biciklistički klub Našice za biciklističko vježbalište i natjecanja dobio je 4.000 kuna, a ŠUD “Šaran” Našice za sanaciju ceste oko Lapovca 5.000 kuna.

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Našice Josip Matek istaknuo je kako je u trenutnom sazivu Mjesnog odbora izdvojeno više od 400.000 kuna za rad našičkih udruga i sportskih klubova kako bi se grad kulturno i sportski razvijao. Zahvalio se svim volonterima u klubovima i udrugama za njihovo zalaganje i rad u gradu. – Pozivam sve one koji svojim projektom mogu doprinijeti boljitku naše zajednice, neka nam se jave sa svojim zamolbama, prijedlozima i inicijativama na koje ćemo mi spremno i odgovoriti – izjavio je Josip Matek.

U Gradskoj vijećnici danas je potpisan Sporazum o međusobnoj suradnji na provođenju i financiranju preventivnog projekta “Zajedno više možemo” za područje Grada Našica te općina Podgorač, Đurđenovac i Feričanci. Sporazum su potpisali gradonačelnik Našica Josip Miletić, načelnik Općine Podgorač Goran Đanić, načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović, načelnik Općine Feričanci Marko Knežević te načelnici Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece i Policijske postaje Našice Ivica Bukvić. Kako je naveo Robert Škorvaga, policijski službenik PP Osječko-baranjske za prevenciju, radi se o sveobuhvatnom projektu namijenjenog mladima.

– Projekte koje provodimo u sklopu „Zajedno više možemo” su preventivni projekt „Alkohol, vandalizam i nasilje među mladima”, zatim dva preventivna projekta kojima preveniramo loše pojave u prometu, a to su „Biciklirajmo biciklističkom” i „Sigurnost u cestovnom prometu” te projekt „Zajedno u zaštiti osobne imovine” koji se tiče prevencije imovinskog kriminaliteta – izjavio je Robert Škorvaga.

Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske županije Ladislav Bece zahvalio se gradonačelniku Našica Josipu Miletiću i načelnicima susjednih Općina što prepoznaju i podržavaju preventivne projekte „Zajedno više možemo”.

– Policija u suradnji s lokalnom zajednicom radi na prevenciji koja se odnosi na djecu od vrtićke dobi do onih treće životne dobi, znači starijih osoba. Projekt se provodi s ciljem boljitka života svih naših građana, najmlađih, onih srednje životne dobi te starije životne dobi – izjavio je Ladislav Bece i nadodao kako je stopa kriminaliteta na našičkom području u malom postotku.

Gradonačelnik Josip Miletić istaknuo je kako se radi o hvalevrijednim projektima najviše prema vrtićancima i školarcima jer se na taj način u odgojnoj mjeri daju informacije što i kako trebaju činiti.

– Prevencijom se puno toga može napraviti i dati smjernice u stanju sigurnosti ukoliko nešto značajnije treba napraviti. U Našicama smo zadovoljni sa stanjem sigurnosti građana i činit ćemo i dalje sve što je potrebno da se to stanje i dodatno poboljša – izjavio je Josip Miletić te se zahvalio načelniku Ladislavu Beceu i svim policajcima koji vode računa o sigurnosti na području Grada Našica te svim načelnicima poželio uspjeha u daljnjem radu.

13/04/2021

Uskoro u Velikom parku u Našicama kreću s upotrebom novi sportski tereni. Uz ranije postavljene sprave za vježbanje, u parku su uređena i košarkaško igralište, rukometno igralište, igralište za odbojku na pijesku te dva terena za tenis s teniskom podlogom. Sportske terene obišli su gradonačelnik Josip Miletić i predstavnici sportskih kolektiva Siniša Solar iz Košarkaškog kluba, Marko Sertić i Franjo Lelić iz Rukometnog kluba, Danijel Šundalić iz Malonogometnog kluba, Matija Brkić iz Teniskog kluba, Danko Justić iz Odbojkaškog kluba te Nikola Antolović predsjednik Sportske zajednice grada Našica.

Prilikom obilaska, gradonačelnik Josip Miletić naglasio je kako će svi tereni biti na besplatno korištenje svim sugrađanima. “Uvjeren sam kako će ovi sportski tereni koristiti brojnim rekreativcima, a ponajviše našim najmlađima u školama rukometa, košarke, tenisa i odbojke. Svi tereni će biti na besplatno korištenje svim sugrađanima. Jedino su teniski tereni, zbog svoje podloge, dani na upotrebu teniskom klubu koji će se uz najavu također moći besplatno koristiti. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u izgradnji, čitavom timu koji je sudjelovao u povlačenju europskih sredstava za ove sportske terene. Vjerujem kako će tereni biti na ponos svim našim sugrađanima, a ponajviše kada ovdje budemo vidjeli nasmijana lica naših mališana.” – izjavio je Josip Miletić te pozvao sve sugrađane da dođu u Veliki park i koriste sportske terene.

Također je naglasio kako će se tereni moći koristiti i u večernjim satima jer je omogućena prikladna rasvjeta. “Kao što je napravljeno i na srednjoškolskom igralištu, korištenje rasvjete uz pritisak na tipkalo, tako će se i ovi sportski tereni moći koristiti do 23 sata. U ljetnom periodu u večernjim satima kada je temperatura adekvatnija za igranje, sugrađani će moći koristiti igralište. Uz igralište se nalazi i česma za okrjepu, klupe kako bi roditelji mogli popratiti treninge svoje djece i poneko druženje.” – izjavio je Josip Miletić i naglasio kako je boravak u prirodi i bavljenje sportom nešto što se u Velikom parku treba prakticirati, a služit će svima na dobrobit.

 

Marko Sertić je u ime Športske zajednice i Rukometnog kluba rekao kako će ovaj hvalevrijedan projekt služiti mnogim sportskim klubovima. “Našice su na korištenje dobile prekrasne otvorene sportske terene. Vjerujem kako će tereni dosta koristiti pogotovo u ovo vrijeme kada je preporuka što manjeg boravka u zatvorenom te što više na otvorenom prostoru. Igralište je nadomak grada, nije daleko te kada se park uredi, završi sanacija vezana uz štetu nastalu velikim nevremenom, sve će biti još i ljepše. Sjećam se kada su se ovdje davno naši sugrađani okupljali, svojevremeno je to prekinuto. Jako mi je drago što se to sad ponovno obnovilo u nešto drugačijem i boljem svjetlu i što će se ponovno aktivirati ovaj dio grada koji je okružen zelenilom i koji će biti na korist svim građanima.” – izjavio je Marko Sertić.

19/03/2021
Povodom Uskrsnih blagdana Grad Našice isplatit će uskrsnice u iznosu od 300,00 kuna umirovljenicima s područja Grada Našica čija mirovina(domaća i inozemna) ne prelazi iznos od 1.700,00 kuna.
 
Isplata će se održati u predvorju zgrade gradske uprave Grada Našica u vremenu od 9,00 do 13,00 sati, a korisnici mirovine sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu, OIB, posljednji odrezak od mirovine i kemijsku olovku.
 
Isplata uskrsnica počinje 22. ožujka (ponedjeljak) 2021. godine za osobe čija prezimena počinju slovima A do K, utorak, 23. ožujka 2021. godine novac će se isplatiti osobama s početnim slovom prezimena L do P te u srijedu 24. ožujka 2021. godine osobama s početnim slovom prezimena R do Ž.
 
26/02/2021

U Našicama uskoro započinje gradnja novih parkirališnih mjesta na tri lokacije. Započet će treća faza radova u Ulici braće Radića, od Tavanačke ulice do Ulice žrtava fašizma, gdje će se urediti kompletna infrastruktura, cesta, staze, parkirna mjesta u tom dijelu ulice te nova rasvjeta. Investicija je vrijedna oko 4 milijuna kuna, a dio sredstava sufinancira i Županijska uprava za ceste. Drugo gradilište bit će parkiralište u Franjevačkoj ulici. Iza Robne kuće uredit će se kompletno parkiralište s javnom rasvjetom. Treće gradilište bit će ispred Dječjeg vrtića Zvončić gdje će se također urediti parkiralište kako bi se omogućio kvalitetniji i sigurniji pristup vrtiću. U prvoj fazi radova tog parkirališta izgradit će se 11 novih parkirnih mjesta.

Gradonačelnik Josip Miletić naglasio je kako će se u gradu urediti više od 200 parkirnih mjesta te će se time riješiti cjelokupni problem parkiranja u središtu grada.

-Želimo povećati broj parkirnih mjesta, ali isto tako osigurati i kvalitetnije parkiranje u samom središtu grada. Nedavno je uređeno parkiralište pokraj teniskih terena, radi se parkiralište na Trgu Isidora Kršnjavoga, radit će se veliko parkiralište na istočnoj strani uz Veliki dvorac Pejačević, a bit će i novih parkirnih mjesta na našičkoj tržnici. Molim sugrađane na razumijevanje tijekom radova u iduća dva do četiri mjeseca kada će većina biti završena i nakon čega ćemo moći puno komotnije funkcionirati u prometnom smislu – izjavio je Miletić te se zahvalio županu Ivanu Anušiću na potpori realizacije projekata u gradu, Gradskoj upravi te svima onima koji sudjeluju u realizaciji projekata.

24/02/2021

Grad Našice objavljuje prodaju trupaca u vlasništvu Grada Našica, nastalih sanacijom zaštićenog spomenika parkovne arhitekture u Našicama, u ukupnoj količini od 128, 40 m3 raznih sortimenata, 266,48 m3 VMO -više metarsko ogrijevno drvo, 1128 m3 granjevine.

Prodaja će se izvršiti usmenim javnim nadmetanjem, a cjelovit tekst Poziva na usmeno javno nadmetanje sa specifikacijom robe za prodaju objavljeni su na oglasnoj ploči Grada Našica i na službenoj web stranici Grada Našica – www.nasice.hr

Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti pozivom na telefon 091/315-0005, radnim danom od 7.00 do 15.00 sati.

 
POZIV NA USMENO JAVNO NADMETANJE 
radi prodaje pilanskih trupaca raznih sortimenata, više metarskog ogrijevnog drveta i granjevine