29/04/2021

Općina Donja Motičina pokrenula je postupak izrade geodetskog elaborata za diobu k.č. br. 792/2 u k.o. u Seoni u skladu s člankom 25. stavkom 3. Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina (NN 112/2018). Nakon provedbe parcelacije bit će formirano 15 novih čestica za izgradnju nekretnina. Općina Donja Motičina donijeti će kriterije za podjelu navedenih čestica mladim obiteljima iz Seone kao poticaj za prvu nekretninu.

29/04/2021

Dana 27.travnja.2021. godine aktualni načelnik Općine Donja Motičina, Željko Kovačević predao je Općinskom izbornom povjerenstvu preko 500 prikupljenih potpisa za ponovnu kandidaturu za načelnika Općine Donja Motičina te kandidacijsku listu za Općinsko vijeće. Načelnik se zahvalio svim mještanima na ukazanom povjerenju koje su mu pružili svojim potpisom te dodao kako nastavljamo zajedno razvijati Općinu.

27/04/2021

Općina Donja Motičina je u 2019. godini sklopila Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta iznosi sveukupno 161.935,65 kuna, od čega će Općina Donja Motičina sufinancirati 15% sredstava, odnosno 24.290,35 kuna, a preostali dio sufinancirat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U ožujku 2020. godine u Općinu Donja Motičina isporučena su 4 kontejnera za papir i karton, 4 kontejnera za staklo te 4 kontejnera za plastiku, a u travnju ove godine isporučeno je 410 plavih kanti za papir i karton te 475 žutih kanti za plastiku čime je projekt u cijelosti završen. U prosincu 2020. godine u Općinu Donja Motičina isporučeno je i mobilno reciklažno dvorište koje je namijenjeno za odvojeno prikupljanje i privremeno skladištenje manjih količina posebnih vrsta otpada ( opasnih i neopasnih ) koji se ne smiju odlagati u komunalni otpad. Ukupna vrijednost projekta iznosi 201.750,00 kn od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao iznos od 171.487,50 kn, a ostatak iznosa od 30.262,50 kn Općina Donja Motičina financirala je iz svoga proračuna , izvijestio je načelnik Željko Kovačević.

26/04/2021

Načelnik Općine Donja Motičina, Željko Kovačević potpisao je Ugovor o poslovnoj suradnji s Hrvatskom poštom d.d. sukladno kojem će svi mještani Općine Donja Motičina od 1. svibnja 2021. godine u Poštanskom uredu 31513 Donja Motičina prilikom plaćanja uplatnica – računa za komunalnu naknadu, komunalni doprinos te grobnu naknadu biti oslobođeni plaćanja naknade u iznosu od 5,00 kn po uplati.

22/04/2021

Župan Osječko- baranjske županije Ivan Anušić posjetio je Općinu Donja Motičina gdje je s ravnateljem Doma zdravlja OBŽ Matom Lukićem i načelnikom Općine Donja Motičina Željkom Kovačevićem obišao zgradu ambulante čija je obnova jedan od zajedničkih projekata Općine i Županije.

Prilikom posjeta župan Ivan Anušić pohvalio je brojne aktivnosti i inicijative Općine.

– U jednoj smo od manjih općina Osječko-baranjske županije, ali svakako jednoj od proaktivnijih, a inicijative koje stižu od načelnika Željka Kovačevića rezultirale su realizacijom različitih projekata na području Donje Motičine. Investicije Županije u ovu općinu su 3 milijuna i 700 tisuća kuna. Oko 2 milijuna investirano je kroz “Školski obrok za sve”, zatim kroz projekte obnove sportskih objekata, projekt Doma zdravlja te projektne dokumentacije koje je Općina nominirala prema Županiji i 1,7 milijuna kuna za izgradnju ceste prema kamenolomu. Tu su velike investicije od strane ministarstava i “Hrvatskih cesta”. Jedna od većih je, svakako, Dom zdravlja za koji je izdvojeno 2 milijuna i 200 tisuća kuna te 500.000 kuna ulaganja u opremanje ordinacija u Donjoj Motičini kroz projekt Dostupnija primarna zdravstvena zaštita – izjavio je Ivan Anušić.

Ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Mato Lukić prilikom obilaska ambulante je naglasio kako žele na području cijele OBŽ primarnu zdravstvenu zaštitu učiniti što dostupnijom stanovnicima županije.

– Dentalna i ordinacija opće medicine potpuno su opremljene. Čeka se suglasnost HZZO-a i Ministarstva zdravstva da se može početi s radom. S obzirom na manji broj stanovnika, ambulante će raditi 2 do 3 dana u tjednu – izjavio je Mato Lukić.

Načelnik Općine Željko Kovačević zahvalio je Županiji i županu Ivanu Anušiću na potpori i svim realiziranim projektima.

Ovih smo dana potpisali ugovor i počinje izgradnja zgrade na nogometnom igralištu vrijednosti 2,2 milijuna kuna, u čemu će Županija sudjelovati s 500.000 kuna. Radi se kanalizacija, vodoopskrba prema Gornjoj Motičini gdje se radi i mrtvačnica. Asfaltira se cesta između Seone i Gornje Motičine koja će pridonijeti poboljšanju života u oba naselja. Također, na početku sela se radi kružni tok koji će biti na pomoć kamionima koji dolaze iz kamenoloma i budućoj industrijskoj zoni. Općina sufinancira prijevoz srednjoškolaca, školski obrok te daruje novorođenčad. Nadalje, Općina nema prireza i sva komunalna davanja su među najmanjima u Hrvatskoj – istaknuo je Željko Kovačević.

Po završetku posjete Donje Motičine, načelnik Željko Kovačević je županu Ivanu Anušiću pokazao i nogometno igralište gdje započinje izgradnja zgrade za potrebe sporta, vrijedna 2 milijuna i 200 tisuća kuna.

19/04/2021

Općina Donja Motičina je u 2019. godini sklopila Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta iznosi 161.935,65 kuna, od čega će Općina Donja Motičina sufinancirati 15% sredstava, odnosno 24.290,35 kn, a preostali dio sufinancirati će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sukladno navedenom, u Općinu Donja Motičina isporučeno je 410 plavih kanti za odvojeno prikupljanje otpada.

16/04/2021

U općinskoj Upravi Donja Motičina načelnik Željko Kovačević potpisao je Ugovor o izvođenju radova izgradnje zgrade Nogometnog kluba u Donjoj Motičini s Damirom Matrićem, direktorom društva s ograničenom odgovornošću Ukras iz Osijeka.

“Ugovor je sklopljen na temelju Odluke o odabiru najpovoljnije ponude po provedenom otvorenom postupku javne nabave. Ukupna cijena ugovorenih radova iznosi 1.688.742, 35 kuna bez PDV-a, odnosno 2.110.927,50 kn s PDV-om. Ovo je za stvarno povijesni trenutak jer investicija od nešto više od 2 milijuna kuna je za nas ogromna, ako uzmemo u obzir da je naš cijeli proračun 2 milijuna i 400 tisuća kuna. Prijavili smo se na više natječaja, na nekima smo prošli i bit će jedan dio i sufinanciran. Izgradnja bi trebala biti gotova kroz devet mjeseci, a nadamo se i prije i dobit ćemo jedan prekrasan objekt koji će pridonijeti poboljšanje uvjeta rada Nogometnog kluba „Motičina“ koji okuplja velik broj mladih, postizanje što boljih športskih rezultata, poticanje na zdrav način života i bavljenje sportom. Također, ovo je i korak Općine kako bi stvorili uvjete za uspješan rad današnjih i mnogih budućih generacija. Na našoj web stranici moguće je vidjeti 3D video kako će ova zgrada izgledati, a kada budu izgrađene i ostali predviđeni objekti poput dječjeg vrtića, onda ćemo dobiti uistinu jedan impozantan i prekrasan kompleks koji će uvelike i uljepšati naše mjesto i biti njegov drugi centar.” – rekao je načelnik Kovačević.

Damir Matrić direktor Ukrasa također je izrazio zadovoljstvo potpisom ovog ugovora. “Hvala na ukazanom povjerenju i mogu obećati da ćemo se truditi opravdati sve očekivanja te izvesti radove u dogovorenom roku i siguran sam da će Općina biti itekako zadovoljna. Kada po zakonu riješimo svu potrebnu dokumentaciju krenut će i radovi, a to očekujemo kroz nekih 10-15 dana.” – rekao je Matrić.

15/04/2021

Načelnik Općine Donja Motičina, Željko Kovačević potpisao je danas, 15. travnja 2021. godine u 10,00 h u prostorijama Općine Donja Motičina ugovore o odobravanju jednokratnih financijskih potpora za provedbu projekata s udrugama s područja Općine Donja Motičina, nakon provedenog Javnog poziva za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama za 2021. godinu iz Proračuna Općine Donja Motičina.

Slijednom navedenog, HKD „Izvor“ dodijeljena su sredstva u iznosu od 3.000,00 kn za provedbu manifestacije „Motničko vince 2021“ te sredstva u iznosu od 3.000,00 kn za provedbu manifestacije „Korizmena jela i pjesme“. LU „Jelen“ dodijeljena su sredstva u iznosu od 7.000,00 kn za sadnju poljoprivrednih površina raznim kulturama, a LU „Zec“ sredstva u iznosu od 15.000,00 kn za uređenje lovačke kuće. Franjevačkom samostanu Našice dodijeljena su sredstva u iznosu od 20.000,00 kn za uređenje Crkve Svih Svetih u Donjoj Motičini. Općinski načelnik pohvalio je rad udruga te izjavio da će Općina Donja Motičina i nadalje financijski pomagati Udrugama u cilju poticanja i razvijanja istih. Udruge su se zahvalile na dodijeljenim sredstvima te pohvalile dosadašnju odličnu suradnju s Općinom Donja Motičina.

14/04/2021

Načelnik Općine Donja Motičina, Željko Kovačević potpisat će u petak dana 16. travnja 2021. godine u 09,30 h u prostorijama Općine Donja Motičina ugovor o izvođenju radova izgradnje zgrade Nogometnog kluba u Donjoj Motičini s Damirom Matrićem, direktorom društva s ograničenom odgovornošću Ukras iz Osijeka.

Navedeni ugovor se sklapa na temelju Odluke o odabiru najpovoljnije ponude po provedenom otvorenom postupku javne nabave. Ukupna cijena ugovorenih radova iznosi 1.688.742, 35 kuna bez PDV-a, odnosno 2.110.927,50 kn s PDV-om. Cilj izgradnje zgrade je poboljšanje uvjeta rada Nogometnog kluba „Donja Motičina“ koji okuplja velik broj mladih, postizanje što boljih športskih rezultata te poticanje na zdrav način života i bavljenje sportom.

12/04/2021

Načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević je danas, dana 12. travnja 2021. godine u prostorijama Općine Donja Motičina, potpisao ugovor o izvođenju radova izgradnje parkirališta i javne rasvjete uz Društveni dom u Seoni s Grapa d.o.o. iz Osijeka. Cijena ugovorenih radova bez PDV-a iznosi 287.544,00 kn, a s PDV-om iznosi 359.430,50 kn koje će financirati Općina Donja Motičina iz svog Proračuna.