14/05/2021

Dr. Vesna Vešara Hazurović, rukovoditeljica Službe za anesteziju i intenzivno liječenje, objasnila je funkciju izuzetno vrijednog i korisnog uređaja.

– Uređaj za neinvazivnu ventilaciju generira visoki protok kisika za neinvazivnu plućnu ventilaciju pacijentima koji su respiratorno insuficijentni, gdje je potrebna povećana koncentracija kisika i koji imaju smanjeni respiracijski rad. Razlika ovog uređaja i uređaja za invazivnu respiracijsku potporu je što pacijenti samostalno dišu, a uređaj im pomaže, a kod invazivnog respiratornog uređaja pacijenti su bez svijesti i ne dišu samostalno – objasnila je Vesna Vešara Hazurović i pritom naglasila kako puno znači nabavka ovog uređaja te se zahvalila ravnatelju bolnice dr. Hrvoju Šimiću i Gradu Našicama koji prepoznaje potrebe i olakšava rad bolnice.

Ravnatelj bolnice dr. Hrvoje Šimić naglasio je kako će se dodatno povećati razina usluge u bolnici, liječenjem s dva nova neinvazivna respiratorna uređaja.

– Bolnica je stvorila preduvjete u smislu centralnog razvoda plinova uz pomoć Osječko-baranjske županije, projekta vrijednog 2 500 000 kuna, kada još nismo niti znali da će nam toliko trebati. I ova dva neinvazivna respiratora će omogućiti liječenje pacijentima koji neće biti poslani u Osijek, nego će im se omogućiti liječenje visokim koncentracijama kisika pod kontrolom našeg medicinskog osoblja – izjavio je Hrvoje Šimić i pritom se zahvalio gradonačelniku grada Našica Josipu Miletiću kao i prošlim gradonačelnicima Grada Našica, načelnicima svim Općina, cijeloj lokalnoj samoupravi koja prati i prepoznaje važnost rada OŽB-a Našice te svom svojem medicinsko osoblju.

Gradonačelnik Josip Miletić zahvalio se ravnatelju bolnice Hrvoju Šimiću i medicinskom osoblju koji brinu o našičkoj bolnici.

– Kontinuirana briga za sve naše sugrađane je velika kvaliteta života u našem gradu. Osnivač bolnice je Osječko-baranjska županija gdje smo zajedno sa županom Ivanom Anušićem u prethodnom razdoblju napravili velika ulaganja u bolnicu kako bi naše osoblje bilo spremno pomoći u svakoj nevolji. Zahvaljujem se načelnicima susjednih Općina koji zajedno s Gradom Našicama vode brigu o našoj bolnici te zajedno pomažemo donacijama. Mi ćemo neupitno i dalje pomagati i želim puno uspjeha našičkoj bolnici u daljnjem radu.

13/05/2021

Danas je u OŽB Našice pristigao PCR uređaj za bržu obradu uzoraka testiranih osoba na zarazu koronavirusom. Time će se ubrzati sami rad i trijaža pacijenata prilikom hospitalizacije, ali i omogućiti testiranje i za osobne potrebe. Također će se na transfuziji našičke bolnice početi vršiti i serološko testiranje na uputnicu ili na vlastiti zahtjev o vlastitom trošku.

Sredstva za uređaj vrijednosti 180.000 kuna, osigurala je Osječko-baranjska županija.

Ravnatelj bolnice, dr. Hrvoje Šimić istaknuo je kako će se ovim uređajem podići standard i kvaliteta usluge u našičkoj bolnici.

– Nakon niza završenih postupaka javne nabave, nakon niza svega onog što smo dobili kroz donacije za vrijeme ove pandemije, ali i u redovnom radu, danas je u našičku bolnicu pristigao PCR uređaj, dugoočekivani i neophodni aparat za vrijeme pandemije i borbe protiv opasnog virusa. Mi do sada nismo bili u mogućnosti tehnički odraditi niti testiranja za potrebe naše ustanove, niti za sve one koji dolaze ili su u tranzitu kroz grad, a morali su odraditi PCR ili brzi antigenski test. Nažalost, to su do sada morali raditi o vlastitom trošku u drugim ustanovama, a najčešće u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo. Ovim postupkom, nakon što Klinika za infektologiju u Zagrebu izda dozvolu, kroz nekoliko dana moći ćemo raditi PCR i za potrebe naših pacijenata, ali isto tako i za sve one koji trebaju PCR test radi nekakvih osobnih potreba. Također, upravo tim rješenjem, bit ćemo u mogućnosti raditi i izvoditi i brzi antigenski test koji se sve više traži upravo za potrebe prometovanja – izjavio je Hrvoje Šimić te se zahvalio Osječko-baranjskoj županiji koja je osigurala sredstva.

Napomenuo je kako je uređaj manjeg kapaciteta, stoga će se i dalje velika količina uzoraka slati u KBC Osijek ili u Zavod za javno zdravstvo, ali će se ubrzati sami rad brzim testiranjem za potrebe bolničkih pacijenata, te omogućiti testiranje i za osobne potrebe.

Voditeljica Odjela mikrobiologije dr. Ljiljana Hodak, zahvalila se ravnatelju Hrvoju Šimiću što je omogućio nabavku brzog aparata za PCR te Županiji koja je dala potrebite novce.

– Aparat iščekujemo duže vrijeme a kako na tržištu nije bilo adekvatnih reagensa koji bi nam dolazili skroz u jednom kontinuitetu, morali smo pričekati. Drago mi je što ćemo biti u mogućnosti brzo testirati naše pacijente koji će ulaziti u bolnicu i time izbjeći dugotrajnu izolaciju. Rezultati će biti u roku od 20 minuta i neće biti velikog i dugotrajnog čekanja – istaknula je Ljiljana Hodak.

Rukovoditeljica Odjela transfuzije dr. Marija Umiljanović obavijestila je kako u sljedećih sedam do deset dana počinje i testiranje na protutijela na SARS-CoV-2 virus u jedinici za transfuzijsku medicinu.

– Ljudi koji će se željeti testirati, moći će to učiniti prema naputcima Ministarstva i HZZO-a putem uputnice svoga obiteljskog liječnika uz određene indikacije koje će procijeniti obiteljski liječnik. Za ljude koji budu htjeli znati svoj status protutijela mimo tih indikacija, moći će na vlastiti zahtjev i o vlastitom trošku obaviti isto testiranje i neće više zbog toga morati odlaziti u Osijek – navela je Marija Umiljanović.

13/05/2021
Načelnici općine Feričanci Marko Knežević, općine Đurđenovac Hrvoje Topalović te načelnik općine Donja Motičina Željko Kovačević, podržali su donacijama rad Opće županijske bolnice u Našicama. Ovaj put, donirana su sredstva, koja će biti upotrebljena za opremanje odjela ginekologije i kirurgije. Uručen je namjenski iznos od 33 tisuće kuna. Uprava bolnice zahvaljuje načelnicima na suradnji, kontinuiranom praćenju i pomaganju rada naše ustanove kroz niz godina, naravno u skladu sa trenutnim mogućnostima općinskih proračuna.
Hrvoje Šimić ,dr.med.
ravnatelj Opće županijske bolnice Našice 
 
 
 
12/05/2021

Svim medicinskim sestrama i tehničarima zaposlenima u Općoj županijskoj bolnici Našice, kao i svim medicinskim sestrama i tehničarima zaposlenima u zdravstvenim ustanovama na našem području, čestitamo Međunarodni dan sestrinstva, 12. svibnja, te im i nadalje želimo uspješan rad i dobru suradnju s ostalim zdravstvenim djelatnicima.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdana Gvozdanović, mag.med. tech

Ravnatelj OŽB Našice Hrvoje Šimić, dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije

11/05/2021

U Opću županijsku bolnicu Našice stigao je novi mobilni digitalni RTG uređaj. S obzirom da je dosadašnji uređaj bio star 15ak godina modernizacija je bila nužno potrebna, a pogotovo u situaciji svakodnevne borbe sa Covidom. Ovaj će uređaj olakšati izvođenje radiološke dijagnostike u svakom dijelu bolnice te omogućiti brže i adekvatnije terapijsko djelovanje.

 

Mobilni rendgen vrijedan je 720 tisuća kuna, a kupljen je sredstvima Osječko – baranjske županije. S obzirom da je zgrada dijalize novijeg datuma izgradnje, nije bila obuhvaćena postupkom nedavne energetske bolnice te je bilo potrebno izmijeniti svu stolariju na prostoru gdje se izvodi proces dijalize. Radovi su vrijedni oko 50 000 tisuća kuna, a, također, sredstva je osigurao osnivač Opće županijske bolnice Našice Osječko – baranjska županija.

Ravnatelj Opće županijske bolnice Našice,
Hrvoje Šimić,dr.med. 
 
07/05/2021


U sklopu sustavnog uređenja i opremanja svih dijelova Opće županijske bolnice Našice, dovršena je i potpuna obnova bolničke kuhinje.

 

Bolnička uprava vodi računa o cjelovitom unaprijeđenju kvalitete usluge svih segmenata koji našu ustanovu čine jednom od najkompletnijih i najbolje opremljenih bolničkih ustanova u kategoriji pa je tako nakon dugo vremena, red došao i na našu kuhinju.

 

Potpuno je izmijenjena sva infrastruktura te su postavljeni novi uređaji i instrumentarij za čuvanje namirnica te pripremu i obradu  hrane,a ugrađen je i novi ventilacijski sustav, sve sukladno najnovijim standardima kvalitete. Završeni su i radovi na postavljanju novih podova prizemlja bolnice te odjela radiologije. Vrijednost investicija je oko 500 tisuća kuna, a sredstva je osigurala Osječko-baranjska županija.

 

Hrvoje Šimić, ravnatelj Opće županijske bolnice Našice

05/05/2021


Opća županijska bolnica Našice nabavila je jedan od najmodernijih uređaja u području urologije.

 

Naime, laser za endoskopsko razbijanje kamenca u urotraktu, odnosno mokraćnom sustavu, nabavljen je sredstvima Osječko baranjske županije te će uvelike doprinijeti kvaliteti rada u ovoj djelatnosti. Uređaj za našičku urologiju vrijedan je 200 tisuća kuna.  Ovo je samo jedan manji dio ulaganja u našičku bolnicu od strane našeg osnivača, a koji u 2021.godini ukupno iznosi oko 7.1 milijun kuna.

Ravnatelj Opće županijske bolnice Našice,
Hrvoje Šimić,dr.med. 

04/05/2021

U Općoj županijskoj bolnici Našice je od kraja ožujka 2020. godine izliječeno i otpušteno s liječenja 620 pacijenata s dijagnozom infekcije Covid 19 virusom.

 

Od početka pandemije u bolnici je od posljedica ove bolesti preminulo 135 osoba. Trenutno se na Covid odjelu Opće županijske bolnice, koji je ujedno i sekundarni Covid centar KBC-a Osijek, nalazi 28 pacijenata pozitivno na ovaj virus te još 8 pacijenata u prostoru izolacije sa sumnjom na infekciju. Sukladno epidemiološkoj situaciji i potrebama, kapacitet za oboljele od Covida je 50 postelja uz postelje za potrebe izolacije, a u dogovoru s regionalnim koordinatorom iz KBC Osijek svakodnevno planiramo sve eventualne promjene, izvijestio je ravnatelj Opće županijske bolnice Našice i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Našica, Hrvoje Šimić, dr.med.spec.fizikalne medicine i rehabilitacije.

 

– Covid odjelom našičke bolnice rukovodi i koordinira dr. Zdravko Rončević uz pomoć svojih suradnika liječnika, medicinskih sestara i ostalog osoblja te im se ovom prigodom zahvaljujem u ime bolnice i svih pacijenata. Radi se o iznimno zahtjevnom poslu, teškim uvjetima rada, velikom broju prijema i otpusta, a nažalost nerijetko i sa smrtnim ishodima. Svakodnevno se u bolnici testira veliki broj pacijenata s našeg šireg gravitacijskog područja, a iznimno veliki broj pacijenata dolazi na pregled u Objedinjeni hitni bolnički prijem s uputnicom ili bez pregleda obiteljskog liječnika. Sve djelatnosti našičke bolnice i dalje funkcioniraju u prilagođenim uvjetima uz odlično snalaženje i prilagodbu svih odjela, njihovih rukovoditelja i svih djelatnika. Molimo za razumijevanje sve naše korisnike, uz nadu da ćemo se nakon procjepljivanja, što skorije vratiti u normalni režim rada i života. Također molimo za poštivanje svih epidemioloških mjera koje su na snazi, a posebno na to podsjećam i pripadnike političkih stranaka za vrijeme predizborne kampanje – izvijestio je dr. Hrvoje Šimić te naglasio kako zdravlje i sigurnost svih sugrađanki i sugrađana mora biti na prvom mjestu. 

03/05/2021


U zadnje tri godine provode se sistematski pregledi branitelja u bolnicama zahvaljujući ministarstvu hrvatskih branitelja i ministarstvu zdravstva. Do sada je u bolnici u Našicama pregledano gotovo 2500 branitelja, a pregledi su nastavljeni, unatoč Covid pandemiji, koja i dalje traje.

Zahvaljujemo svim liječnicima i ostalim zaposlenicima, koji uz svoje redovne zadatke, uspiju obaviti i ovaj plemeniti posao, a posebno koordinatorici za preglede branitelja doktorici Ljiljani Hodak, inače sudionici Domovinskog rata sa činom poručnice.

Pregledi obuhvaćaju dijagnostičku obradu te specijalističke preglede,a svrha je rano otkrivanje te eventualna dodatna dijagnostika i liječenje raznih malignih, kardiovaskularnih te ostalih bolesti koje predstavljaju ugrozu za populaciju branitelja. Činjenica je da 7-10 branitelja umire svakodnevno,a prosječna dob življenja hrvatskih branitelja je tek oko 50 godina. Tu činjenicu nikako ne smijemo zanemariti i sa pregledima svakako treba nastaviti.

Pravovremenim preventivnim pregledima spašeni su mnogi životi te je sačuvana kvaliteta života naših branitelja i njihovih obitelji. Vrijedno je napomenuti da je prema Ministarstvu hrvatskih branitelja nominiran projekt vrijedan oko 950 tisuća kuna,a vezan uz prilagodbe koje omogućavaju lakše kretanje po našoj bolnici slijepih i slabovidnih te gluhih i nagluhih osoba. Opća županijska bolnica Našice je i do sada vodila računa o osobama sa invalidnošću te je jedna od rijetkih gdje su ukinute sve barijere za kretanje ,postavljena dizala i platforme, prilagođeni sanitarni čvorovi te je svaki dio bolnice dostupan neovisno o stupnju tjelesnog oštećenja.

Ravnatelj Opće županijske bolnice Našice,
Hrvoje Šimić dr.med.spec fizijatar 

30/04/2021

Ravnatelj Opće županijske bolnice Našice dr. Hrvoje Šimić danas je Odjelu pedijatrije predao novi uređaj za skrining sluha kod novorođenčadi (TOAE). Uređaj je preuzela rukovoditeljica Odjela pedijatrije dr. Gabrijela Rendulić Wolf, koja se pritom zahvalila ravnatelju na nabavci novog aparata za ispitivanje sluha kod novorođene djece.

– Puno se zahvaljujemo na nabavci ovog aparata, a pošto je zakonom obavezno raditi testiranje sluha kod novorođenčadi, isti će nam uvelike pomoći u tome. Mame koje su rodile u posljednjih mjesec i pol dana dobit će poziv da obave pregled svojih beba na našem novom aparatu – izjavila je dr. Gabrijela Rendulić Wolf.

Hrvoje Šimić je naglasio kako je uređaj vrijedan 40 000 kuna te je nabavljen sredstvima Osječko – baranjske županije. – Redovito se zanavlja sva oprema našičke bolnice pa je tako na red stigao i jedan specifični aparat koji je vezan za naše najmlađe pacijente, a radi se o aparatu za ispitivanje sluha kod novorođene djece. Mi smo i do sada posjedovali ovakav uređaj, međutim, on se učestalo kvario te je stvarao problem kako našim liječnicima tako i medicinskim sestrama koje rade s novorođenčadi. Bolnica je na njihovu zamolbu odlučila nabaviti jedan od najsuvremenijih uređaja takvog tipa i vjerujem da će on poboljšati kvalitetu rada rodilišta i pedijatrije – rekao je dr. Hrvoje Šimić.