bon2017 12

predsjednica2
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Sveučilište u Melbourneu gdje se susrela s prorektoricom profesoricom Margaretom Sheil. Predsjednica Republike je nazočila potpisivanju Memoranduma o razumijevanju koji je tom prigodom potpisan između Sveučilišta u Melbourneu i Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon toga Predsjednica Grabar-Kitarović se susrela s guvernericom Viktorije Nj. E. Lindom Dessau. Razgovarale su o značaju obrazovanja s naglaskom na područja STEM (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) i o potrebi snažnijeg poticanja interesa za prirodne znanosti kod djevojaka. Razgovarale su i o vrlo uglednoj hrvatskoj zajednici u državi Viktoriji, posebice Melbourneu i njegovoj okolici.
predsjednica1

Predsjednica je u društvu predsjednika Vlade Viktorije g. Daniela Andrewsa prošetala središtem Melbournea, a nakon toga se uputila prema središtu Južne Australije, Adelaideu gdje se po dolasku susrela s njezinim predsjednikom Vlade g. Jayjom Weatherhillom, a dan je završila susretom s guvernerom Južne Australije Nj. E. Hieuom Van Leom i hrvatskom zajednicom.predsjednica4

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.