bon2017 12

alka2
Hrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju 6. kolovoza na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) s početkom u 16.30 te na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) i na HRT – Radiju Split s početkom u 16.05 izravno prenosi Sinjsku alku koja se nakon svibanjskoga gostovanja u herojskome Vukovaru vraća u Cetinsku krajinu. Ovogodišnje 302. izdanje popularne viteške igre, čija tradicija živi još od 1715. godine, za Hrvatski radio (HRT – HR) komentiraju sportski novinari HRT – Radija Split Marko Miličić i Ivan Perdijić, a televizijski prijenos komentirat će HRT-ov sportski novinar Viki Ivanović uz pomoć komentatora koji će gledateljima približiti sve aspekte ove viteške igre.
U HRT-ovu stručnome timu za prijenos Sinjske alke, koja ima nemjerljiv značaj u hrvatskoj kulturi i društvu te je uvrštena u UNESCO-ov popis svjetske nematerijalne baštine, trostruki je slavodobitnik Alke Joško Marić te višegodišnji harambaša Boško Ramljak. Kao i svake godine posebnu televizijsku studijsku emisiju posvećenu Sinjskoj alki vodit će HRT-ova novinarka Mirta Šurjak, koja će ugostiti sadašnje i bivše alkare te ljude koji su pridonijeli pripremi toga spektakla.
alka
Redatelj televizijskoga prijenosa Sinjske alke bit će Dražen Iričanin, a producent Željko Plavec. Hrvatska radiotelevizija Sinjsku alku prenosit će s pomoću deset kamera i novoga reportažnoga vozila za prijenose u visokoj razlučivosti (eng. high definition – HD). Prijenos Sinjske alke bit će dostupan i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.