bon2017 12

film1

Dugometražni dokumentarni film Sve je bio dobar san redatelja Branka Ištvančića, nakon što je osvojio svjetske festivale, dobitnik je nagrade Fedeora za najbolji hrvatski dugometražni dokumentarni film u programu Kratke Pule u okviru 64. Pulskoga filmskog festivala.

Nagradu je dodijelio ocjenjivački sud sastavljen od članova Udruge filmskih kritičara Europe i Mediterana. Taj autorski dokumentarni film koji osvjetljava događaje iz razdoblja početka rata u Republici Hrvatskoj, dolazak mladoga francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera, njegovu borbu, tragediju obrane Vukovara i mučeničku smrt na Ovčari te na drukčiji način promiče istinu i vrijednosti Domovinskoga rata snimljen je u produkciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskoga rata, Udruge Dr. Ante Starčević iz Tovarnika, Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana iz Zagreba i u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom (HRT).

film2

Potresan, intiman i dirljiv dokumentarni film prikazuje život i smrt vukovarskoga junaka Jean-Michela Nicoliera iz perspektive njegove majke Lyliane Fournier koja u filmu traga za podacima kako bi došla do posmrtnih ostataka svojega sina. Neutješna, ali ponosna majka prisjeća se sina i njegove mladosti.

Pokretači su toga važnoga projekta autor filma Branko Ištvančić i producent Antun Ivanković. Film je prvi put prikazan 17. veljače 2016. u prepunoj dvorani kina Europa u Zagrebu, a nakon toga je izazvao veliko zanimanje javnosti. Tijekom prošle je godine film prikazivan u digitaliziranim kinodvoranama diljem Hrvatske, a pogledalo ga je više od 15 tisuća gledatelja, što je izniman rezultat za jedan domaći dokumentarni film.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.