reklamavelika2015a

crvenikriznasice

Svjetski dan prve pomoći  obilježava se drugu subotu u rujnu prema preporuci Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, stoga je ove godine obilježen 9. rujna.

 

Ovogodišnja tema Svjetskog dana prve pomoći su nesreće u domaćinstvu koje se odnose na sve iznenadne i neočekivane događaje koji se mogu dogoditi kod kuće i u neposrednoj okolici i uzrokovati ozljede ili smrt.

To je ponovno prilika za podizanje svijesti o važnosti znanja, vještina i dostupnosti prve pomoći kako bi se spasilo što više života.

crvenikriznasice2

Program obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći mladi su započeli tjedan dana ranije 02. rujna dežurstvom ekipe prve pomoći na Županijskom vatrogasnom natjevanju Osječko – baranjske županije u Stipanovcima, a u petak 8. rujna nastavljeno je   crtanjem obrisa unesrećenih osoba i ''mjesta za zagrljaj'' i '' mjesto za daj pet'' na pločniku grada, s ciljem poticanja građana na učenje i obnavljanje znanja iz prve pomoći. U subotu su mladi na Danima Slavonskih šuma svoj rad predstavili info štandom. Nedjelja je bila dan za uključivanje građana, a  najviše se pokušalo djecu uključiti u radionicu ''Mala škola reanimacije', ''Imobilizacije, i '' Realističkog prikaza ozljeda''. Program obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći je završen u ponedjeljak kada je održana radionica prve pomoći u OŠ I.B.Slovaka Jelisavac. 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.