reklamavelika2015a

pas otepen

Jučer oko 16 sati u Našicama, ulici Braće Radića (put prema Lapovcu) u blizini pružnog prijelaza, vozačica je osobnim automobilom naletjela je na većeg psa.

Pri udaru automobil je oštećen, dok je pas uginuo. Očevid su obavili djelatnici Policijske postaje Našice, a na mjesto nesreće došao je i dežurni veterinar koji je psa pregledao, te će vjerujemo naknadno ustanoviti i vlasnika. Moramo napomenuti kako je prije nekoliko godina u Hrvatskoj obavezno čipiranje pasa, pa vjerujemo kako je i ovaj pas bio čipiran što će uvelike olakšati pronalaženje vlasnika, a samim time omogućiti lakši proces za nadoknadu štete.

pas otepen2

Kako možemo vidjeti u zakonu su propisane vrlo visoke kazne ukoliko vlasnici otjeraju ili napuste životinju, a kazna se kreće od oko 15 tisuća kuna. Ukoliko se pas zatekne na ulici a ustanovi se kako nije čipiran, vlasnik ako ga se pronađe, može platiti kaznu od čak 6 tisuća kuna. Dobro je za posmenuti kako se pas također ne smije trajno vezati u dvorištu, a također vlasnici psa koji ne pokupe izmet svog ljubimca mobu biti kažnjeni s 600 do 1000 kuna. Neki gradovi uveli su pravilnik u kojem se psi bez "pseće iskaznice" ne smiju šetati po ulici jer i tada vlasnik može dobiti kaznu u visini od 2 tisuće kuna, dok šetnja psa bez uzice, a u nekim slučajevima i brnjice mogla bi vas koštati i 1500 kuna. Dakle, ljudi koji imate pse, čuvajte svoje ljubimce, ali čuvajte i ljude i okoliš oko sebe.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.