Uvodna konferencija o Projektu „Suvremenim tehnologijama do inovativne nastave” u SŠ „Isidora Kršnjavoga” Našice
21/12/2017
skola3

Danas je u višenamjenskoj dvorani Srednje škole „Isidora Kršnjavoga” Našice održana uvodna konferencija o Projektu „Suvremenim tehnologijama do inovativne nastave”.

Preplatite se
TV Našice

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOvo je zajednički projekt Srednje škole „Isidora Kršnjavoga” Našice i Srednje škole Donji Miholjac, a svrha projekta je ojačati ulaganja u školska poljoprivredna gospodarstva i praktikume te doprinijeti povećanju dodatne vrijednosti poljoprivrednim proizvodima škole ili školskih zadruga. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

Na konferenciji su Željko Filjak ravnatelj, Krunoslav Kovačević profesor i voditelj projekta Srednje škole „Isidora Kršnjavoga” Našice te ravnatelj Nenad Perić i Dragan Kopić profesor i voditelj projekta Srednje škole Donji Miholjac upoznali javnost s detaljima projekta.

skola2

Projekt će trajati 8 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 905.621,36 kuna. Opći cilj projekta je doprinijeti modernizaciji školskih kurikuluma u svrhu jačanja kapaciteta strukovnih škola i pružanje suvremene nastave s ciljem stjecanja relevantnih znanja i ujednačavanja uvjeta rada.

Ciljne skupine planiranih projektnih aktivnosti su strukovni profesori i učenici u sektoru poljoprivrede koji će biti educirani za stjecanje suvremenih kompetencija uz pristup najnovijim tehnologijama, metodama i sadržajima podižući tako svoju stručnost i zapošljivost te relevantnost kvalifikacija na tržištu rada.

Krajnji korisnici su svi učenici i nastavnici partnerskih škola, osnovne škole, lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva te uža i šira lokalna zajednica.

skola1

Planirane projektne aktivnosti su: opremanje stočarskog praktikuma, opremanje laboratorija za analizu tla, nabava gospodarskog vozila, nabava opreme za preradu voća i povrća te edukacijske aktivnosti u svrhu osposobljavanja nastavnika i učenika za korištenje novih tehnologija.

Rezultati planiranih aktivnosti osnažit će europski razvojni plan škola. Projektnim aktivnostima želi se potaknuti održivu poljoprivredu i iskorištavanje prirodnog potencijala za proizvodnju te ojačati poduzetništvo i samozapošljavanje sa svrhom podizanja razine razvoja lokalnog gospodarstva.

bricks2016

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji