Oprezno u prometu – Zbog snijega vrlo klisko na cestama
03/02/2018
Spread the love
zima

Vjerujemo kako je danas mnogima ova snježna idila malo podigla samopouzdanje u zimu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAIpak, ona donosi i mnoge probleme, jer kao što smo se mogli uvjeriti, osim čišćenja u prometu zna biti baš škakljivo. Zbog toga upozoravamo sve sudionike u prometu da na put ne idu bez velike potrebe, a isto tako, ukoliko koristite automobile obavezna je zimska oprema, a pogotovo pod tim mislimo dobre zimske gume.

U ostatku zemlje, slično kao i kod nas u Našicama. Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj, uključujući dionice autocesta A1 između Bosiljeva 2 i Maslenice, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, na državnoj cesti DC1 Pavučnjak-Karlovac-Udbina-Knin te staroj cesti kroz Gorski kotar između Karlovca i Rijeke (DC3). Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci ili Istri, te obrnuto, nema slobodnog cestovnog pravca. U priobalju puše jaka, povremeno sa olujnim udarima, bura.

U ostalom dijelu zemlje vozi se po mokrim i skliskim kolnicima od kiše. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

bricks2016