Dječji vrtić Zvončić nastavlja s edukativnom sadnjom stabala
26/11/2019

U dvorištu Dječjeg vrtića Zvončić Našice niknula su nova stabla. Naime, radi se o 16 različitih vrsta grmova, lišćara i četinara. Nalaze se tu mnoge domaće vrste, poput hrasta, javora, jorgovana i magnolije, ali tu su i neke vrlo rijetke sorte, poput kuglaste tuje, kalikarpa i slično. Ravnateljica vrtića, Snježana Kanđera, naglasila je kako treba brinuti o ljepoti vrtićkog dvorišta, s obzirom na to da se nalazi u blizini perivoja grofa Pejačević.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Ovdje smo imali velika stabla lipe i, s obzirom da su zauzimala puno mjesta i struja je prolazila kroz krošnje, donesena je odluka da se ona i zbog toga i zbog starosti moraju ukloniti. Nismo dugo čekali, pozvali smo u pomoć struku kako bismo podigli novi nasad. Djeca trebaju prirodan hlad i jedno sigurno okruženje, pa stoga površina dvorišta vrtića treba biti oku ugodna i edukativna. Vrlo sam zadovoljna što se ovi poslovi tako lijepo odvijaju, a kroz neko vrijeme imat ćemo nasad oku ugodan, a za djecu siguran i edukativan.” – izjavila je ravnateljica, Snježana Kanđera.

Dodaje još da ju raduje suradnja sa Rudolfom Fudererom, vlasnikom rasadnika ukrasnog bilja u Valpovu, koji i dalje pristaje na svaku suradnju sa našičkim vrtićem.

„Cilj ovoga je da uljepšamo prostor oko vrtića, a da djeca s vremenom nauče sadnice, od domaćih sorti, poput hrasta, pa do onih koje su kod nas vrlo rijetke. Svako stablo imat će latinski i hrvatski naziv, a vjerujem da će u edukaciji djece uvelike sudjelovati i odgajateljice vrtića.” – rekao je vanjski suradnik vrtića, Rudolf Fuderer.