Na županijski LiDraNo 2020. ide čak 16 Našičana
14/02/2020

U našičkoj Srednjoj školi Isidora Kršnjavog tradicionalno je održana međuopćinska smotra učeničkog stvaralaštva LiDraNo 2020. Svoje izuzetne talente žiriju, ali i okupljenoj publici prikazali su učenici, predvođeni svojim mentorima, iz Donjeg Miholjca, Đakova, Valpova i domaćina Našica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOvogodišnji je međuopćinski susret uvodnom pozdravnom riječju otvorio ravnatelj škole domaćina, profesor Željko Filjak. Što se tiče novinarski radova, zbog malog broja prijava, predloženi su za prosudbu na županijskoj smotri. Dok je dramsko – scenske nastupe pratilo prosudbeno povjerenstvo za dramsko – scenski izraz u sastavu: Snježana Šulentić, prof. hrv. jezika i književnosti, dipl. knjižničar, dramski pedagog, Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek, Anđela Vidović, kazališni kritičar i teatrolog i Gordan Marijanović, mag. art., akademski glumac i lutkar, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku.

Prvo je nastupilo devet učenika u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa, a potom su slijedile i dvije skupne scenske igre. Među pojedinačnim je nastupima za županijsku smotru LiDraNo predložena Josipa Kovač, učenica 4. razreda SS Isidora Kršnjavog te skupni dramsko – scenski nastup „Održivi” u izvedbi našičkih gimnazijalaca. Njih je za ovo natjecanje pripremala mentorica prof. Leopoldina Mijatović. U drugom dijelu škole, u školskoj knjižnici održan je okrugli stol o literarnom stvaralaštvu na kojemu je predstavljeno petnaest literarnih radova. Nakon što su autori pročitali svoje tekstove, članovi prosudbenog povjerenstva kojeg su činili Blaženka Pavlović – Radmanović, mr. sc., Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice, Anja Križek, prof. hrvatskog jezika i književnosti, Ugostiteljsko – turistička škola Osijek i Marina Tomić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, pjesnikinja, izabrali su šest najboljih te ih predložili za sudjelovanje na sljedećoj razini smotre.

Među najkvalitetnijim literarnim radovima našičkih srednjoškolaca istaknula se učenica Ane Belak 3. razreda s pjesmom „Ljubav”, čija je mentorica profesorica savjetnica Marina Pavičić. Program ovogodišnje međuopćinske smotre LiDraNo 2020. su vodili Josip Placento i Domagoj Žagar, učenici 4. b razreda opće gimnazije. Za sve sudionike u predvorju višenamjenske dvorane poslužena je zakuska koju su pripremili učenici i stručni nastavnici u ugostiteljskom praktikumu škole, pokazavši tako naučene vještine i svoje znanje.

Foto: ustupljen fotografije