Županija omogućava predstavljanje poduzetnica na Osječkom jesenskom sajmu
12/09/2019

Preplatite se
TV Našice

U cilju stvaranja pretpostavki i stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva Osječko – baranjska županija provodi 11 programskih aktivnosti i 30-ak projekata, za što je u svom proračunu ove godine osigurala 8,6 milijuna kuna (2017. godine ukupna sredstva za tu namjenu iznosila su 4,2 milijuna kuna, a prošle godine 6,2 milijuna kuna). U tom sklopu jedan od projekata je poticanje promotivnih aktivnosti kako bi se potporama Županije omogućilo sadašnjim i potencijalnim poduzetnicima da nastupima na sajmovima i drugim sajamskim manifestacijama uspostavljaju nove kontakte, pronalaze nove poslovne partnere te izravno razmjenjuju informacije o proizvodima i uslugama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU okviru 22. Osječkog jesenskog sajma, koji se u Osijeku održava od 4. do 6. listopada ove godine, kao samostalna sajamska manifestacija održat će se 6. Izložba ženskog poduzetništva. Cilj manifestacije je kreiranje novih poslovnih mogućnosti za poslovne subjekte u većinskom vlasništvu žena, upoznavanje tržišta s dostignućima i kreativnošću žena, kao i razmjena iskustava i promoviranje pozitivnog imidža žena u poslovanju.

Uoči ovogodišnje sajamske manifestacije, jučer (11. rujna 2019. godine) zamjenik župana Goran Ivanović i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić – Milardović održali su radni sastanak s predstavnicima Osječkog sajma d.o.o., direktorom Alenom Vukašinovićem i voditeljicom komercijalnih, tehničkih i promotivnih poslova Vesnom Grbeša o zajedničkim aktivnostima u vezi 6. Izložbe ženskog poduzetništva čiji je pokrovitelj Osječko – baranjska županija. Na ovoj Izložbi žene poduzetnice će moći prezentirati svoje djelatnosti, proizvode i usluge, dok će žene zainteresirane za ulazak u svijet poduzetništva moći dobiti potrebne informacije o osnivanju, razvoju i širenju poduzetništva. Naime, u okviru manifestacije bit će održana i predavanja kojima se želi povećati razinu informiranosti žena poduzetnica o svim projektima poticanja poduzetništva, projektima kreditiranja kao i projektima samozapošljavanja.

“Radi osiguranja potpore poduzetnicama i što kvalitetnije organizacije izložbe, Osječko – baranjska županije osigurala je u svom proračunu 50.000,00 kuna, iznos kojim će biti zakupljen sajamski prostor te opremljeni štandovi na kojima će žene poduzetnice moći besplatno izlagati svoje proizvode. Sve zainteresirane poduzetnice mogu se javiti u Upravni odjel za gospodarstvo ili na Osječki sajam kako bi dobile dodatne informacije o ovom projektu.” – ističe pročelnica Ivana Katavić – Milardović.

Zamjenik župana Goran Ivanović dodaje da, osim kroz projekt ženskog poduzetništva, Osječko – baranjska županije sufinancira nastupe na sajmovima i ostalih poduzetnika. Tako je objavljen javni poziv za promotivne aktivnosti na koji se mogu javiti subjekti malog gospodarstva, poduzetničke potporne institucije, stručno – poslovne organizacije (komore) i udruge malog gospodarstva i poduzetništva, znanstvene i obrazovne institucije te druge fizičke i pravne osobe. Potpora iznosi do 50 % opravdanih troškova.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji