Župan Ivan Anušić obišao Kamenolom „Crna glava” u Gornjoj Motičini
16/10/2018

 Jučer je na poziv načelnika Općine Donja Motičina Željka Kovačevića župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić obišao Kamenolom „Crna glava” u Gornjoj Motičini.

Preplatite se
TV Našice

Jedan od glavnih problema u radu kamenoloma, ali stanovnika Gornje Motičine je makadamska cesta koja kroz šumu vodi do kamenoloma i do naselja Gornja Motičina. Prometovanje tom cestom izrazito je teško u vrijeme kišnih i snježnih oborina, pa su načelnik Kovačević te koncesionar kamenoloma i vlasnik tvrtke CGM Kamen Mato Zubak zatražili pomoć župana Anušića za rješavanje tog pitanja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANakon što je obišao kamenolom i prilazne ceste župan Ivan Anušić je između ostalog istaknuo.

„Postoje određeni problemi koji onemogućavaju da ova gospodarska aktivnost bude još kvalitetnija, neke od tih stvari su i u nadležnosti Osječko – baranjske županije. Zajedno dogovaramo kako olakšati rad ovog gospodarskog subjekta i omogućiti bolje funkcioniranje žitelja koji žive na ovom području. Ovakva gospodarska aktivnost je vrijedna svake pozornosti, pa smo razgovarali o pitanjima čijim bi rješavanjem omogućili još uspješnije funkcioniranje i poslovanje kamenoloma, a ujedno kako da održavanjem, izgradnjom i širenjem infrastrukture omogućimo bolji život žitelja ove općine. Tražit ćemo zajedničko i optimalno rješenje za pitanja u vezi ceste.”

Načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević je zahvalio županu na dolasku te između ostalog rekao.

„Cesta ima građevinsku dozvolu, a njenom izgradnjom poboljšali bi se uvjeti života u ovim naseljima te gospodarska aktivnost tvrtke. Kamenolom je značajan, jer je za općinu s 1.670 stanovnika značajno svako radno mjesto, a ovdje ih je već pet, a 10 je u planu. Korist od rudne rente ima i država i županija i općina, a mi bi je koristili za nova ulaganja u Gospodarsku zonu Donje Motičine čime bi se naše gospodarstvo podiglo na višu razinu te stekli bi se novi uvjeti za radna mjesta i ostanak stanovnika”

Vlasnik tvrtke CGM Kamen Mato Zubak koja upravlja kamenolom o radu kamenoloma je između ostalog izjavio.

„Prošle godine otpremili smo više od 50.000 kubika robe na tržište, a ove godine blizu 90.000 kubika do današnjeg dana. Trenutno je zaposleno 5 radnika, a u planu je zapošljavanje još 15 radnika u slijedeće dvije i pol godine Oko 3 milijuna kuna smo uložili u izgradnju i održavanje cesta do kamenoloma, no sada nam je potrebna pomoć Županije i Općine u vezi nerazvrstane ceste Seona – Gornja Motičina kako bi stvorili uvjete za novi iskorak, između ostaloga i za projekte koji bi se financirali iz fondova Europske unije.”

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji