Zlouporaba osobne isprave
03/05/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo zlouporaba osobne isprave. Kao djelatnik teleoperatera 21-godišnjak je došao u posjed fotografije osobne iskaznice 46-godišnjakinje. Bez njezinog znanja i dopuštenja 2018. godine zatražio je raskid ugovora teleoperatera čije usluge 46-godišnjakinja koristi te je priložio fotografiju njezine osobne iskaznice. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA 

Ukradeni bicikli

Tijekom poslijepodnevnih sati 2. svibnja nepoznati je počinitelj ukrao dva bicikla u Istarskoj ulici u Osijeku. Ukupna vrijednost bicikala iznosi više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Kako biste dugo uživali u vožnji svog bicikla, savjetujemo Vam sljedeće:

  • Zapišite serijski broj bicikla čim ga kupite. Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim  zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto. Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju. Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote. Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostalih pet nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Četiri su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje i Đakova.

Pročitajte još