Zlatna dob za nove početke – TV Emisija
13/12/2018

Preplatite se
TV Našice

Projekt „Zlatna dob za nove početke” započeo je 23. srpnja 2018. godine, a od tada održano je nekoliko radionica namijenjenih osobama starijim od 54 godine. Nositelj ovog projekta je Zavičajni muzej Našice u suradnji s Gradom Našicama, Hrvatskom narodnom knjižnicom i čitaonicom Našice i Maticom umirovljenika Hrvatske- Gradska udruga umirovljenika u Našicama. Ukupna vrijednost projekta je 555.174,66 kuna, od čega 85%, odnosno 471.898,46 kuna sufinancirano iz Europske unije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANa projektu su zaposlene dvije osobe u Zavičajnom muzeju Našice i jedna koja djeluje ispred Gradske udruge umirovljenika u Našicama, a projekte aktivnosti trajat će do studenoga sljedeće godine – sveukupno 16 mjeseci.

Osim radionica za osobe 54+ projektom su obuhvaćeni i posjeti kulturnim događanjima te sedam edukacijskih radionica namijenjenima stručnjacima iz područja kulture.

Cilj projekta je aktivnije i brojnije uključivanje starije populacije u aktivnosti na području kulture i umjetnosti. Voditeljica projekta Lucija Brajdić, mlada magistrica Kulturalnog menadžmenta, nas je u emisiji upoznala sa trenutnim stanjem na projektu, ali i planovima za budućnost. Od direktorice Našičke razvojne agencije, Magdalene Vidaković-Gelenčir, koja je uz pomoć djelatnika muzeja napisala projekt saznali smo više i o nastanku projekta te o mogućnostima za nastavak istog. U emisiji je gostovala i polaznica radionica Vesna Lolić koja je iznijela svoje doživljaje s radionica te istaknula što je najzanimljivije.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji