Život grada Našica odiše sportskim duhom
02/10/2019

Život grada Našica odiše sportskim duhom

Glavno gradsko igralište namijenjeno rekreativcima i srednjoškolcima, ono je uz Srednju školu Isidora Kršnjavog, od prije neki dan potpuno je uređeno te nudi bogat spektar mogućnosti rekreacije. Ovo igralište svakodnevno je, pogotovo u večernjim satima, kada sunce malo zađe, dupkom puno, a tamo se okupljaju i stariji i mlađi, i rekreativci i školarci, oni koji samo šetaju ili se samo druže.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„U obnovu i rekonstrukciju ovog igrališta Osječko – baranjska županija je uložila više od 1,42 milijuna kuna te smo izgradili cjelovit projekt kojim ovo igralište čini otvorenim i aktivnim cijelog dana i večeri, što nam je i bio cilj.” – rekao je župan Ivan Anušić prilikom posjeta završnih radova na atletskoj stazi, krajem prošle godine.

Osim velikog broja sportskih terena, poput nogometnog, košarkaškog i odbojkaškog, ovo igralište neki dan obogaćeno je i sa devet sprava za vježbanje u vrijednosti 100 000 kuna koje je financirao Grad Našice u suradnji sa Vijećem Mjesnog odbora.

Novo postavljene sprave za vježbanje pregledao je gradonačelnik Josip Miletić sa svojim suradnicima, pročelnikom Ureda gradonačelnika Goranom Blagojevićem, pročelnikom Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Ivanom Majerom, suradnikom i predsjednikom Mjesnog odbora Našice Josipom Matekom. Njih je dočekao ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavog Željko Filjak, kojem se pridružio predsjednik Udruge rekreativnog trčanja Nexe-a Tomislav Gall.

Gradonačelnik je pomno proučio sprave, a u isprobavanju pridružili su mu se i učenici elektrotehničkog smjera srednje škole.

„Svakodnevno primjećujemo velik broj rekreativaca koji se u večernjim satima druže na srednjoškolskom igralištu, svakog dana igralište je prepuno djece. S obzirom na to smatram da je ovo jedna dobra investicija kojom ćemo potaknuti dodatnu sportsku aktivnost mladih, ali i svih koji se rekreativno bave sportom. Moram napomenuti da smo u proteklom razdoblju učinili puno na opremanju sportskih terena pa sam uvjeren da će ova investicija u našem gradu biti iskorištena.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić zahvalivši se predsjedniku Mjesnog odbora Našice na inicijativi za postavljanje sprava te potpori župana Ivana Anušića.

U budućnosti, planirano je i povezivanje ovog igrališta s onim Osnovne škole Dore Pejačević kako bi se proširila i upotpunila ponuda, a u planu je i sadnja novih stabala koja će, u toplijim mjesecima, osigurati hlad i nesmetan boravak svih sportaša.

Ravnatelj Srednje škole svakodnevno svjedoči sve većem okupljanju mladih na igralištu, ali i većim mogućnostima za učenike ove škole prilikom odvijanja sata tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

„Srednjoškolsko igralište zaista vrvi djecom i to je uistinu lijepo vidjeti. Naravno, često ovdje dolaze i sportske udruge i rekreativci, bilo da se radi o trčanju ili kondicijskim pripremama. Stoga zaista možemo reći da život grada Našica odiše jednim sportskim duhom što se zapravo vidi u razvoju velikog broja različitih vrsta sportova i klubova, kao i u različitim dobnim skupinama ljudi koji dolaze na ovo igralište.” – rekao je ravnatelj Željko Filjak te istaknuo da ono što ga uistinu veseli je da se oprema čuva i da se sa dužnom pažnjom postupa s njom. To, također govori o gradu i građanima, jer kultura odnosa prema imovini se ovdje njeguje, što je dio odgojnog učinka koji škola postiže kroz ovakve oblike suradnje s Gradom.

Spomenuta atletska staza također je važna pogotovo jer su ju u županiji, odmah nakon Osijeka i Đakova, dobile i Našice. Ova staza najviše služi Udruzi rekreativnog trčanja “Nexe Team”, koji iz dana u dan osvajaju sve više medalja, ali i okupljaju sve veći broj građana.

„Ova staza je pravo osvježenje za Našice, može se to vidjeti po aktivnostima koje se događaju, pogotovo tijekom večernjih sati. Tako da bih ja s pravom rekao da je ovo centar sporta u Našicama.” rekao je zadovoljno Tomislav Gall, predsjednik udruge, te dodao da misli da će i drugi građani, kao i članovi udruge, naći zadovoljstvo u svemu ovome što je napravljeno u zadnjih godinu dana.

Gradonačelnik je svoj posjet zaključio posebnim pozivom upućenim svim roditeljima da svoju djecu dovedu na srednjoškolsko igralište te zajedno probaju atletsku stazu i sprave za vježbanje, odnosno, budu aktivni građani.

Pročitajte još