Završila je i mini turneja Gromova – RK Nexe vs RK Celje 28:32 (13:14)
15/08/2020

Jučerašnjom utakmicom protiv rukometnog kluba Celje, izuzetno jakog i zahtjevnog protivnika, Gromovi su završili mini turneju. Uvjeti za igru nisu išli u korist niti jednoj momčadi, ali kod Nexe-a bio je primjetan umor u kasnijoj fazi utakmice koji je bio posljedica visokog ritma priprema. Prvo poluvrijeme je izgledalo jako dobro za obje ekipe i na kraj prvog dijela se odlazi sa samo jednim golom prednosti za goste iz Slovenije. U drugom dijelu utakmice slijede pogreške u napadu, Našičani promašuju nekoliko sigurnih lopti, a tome su sigurno doprinijeli i teški vremenski uvjeti u dvorani. Treba napomenuti da je u ovoj pripremnoj fazi došlo i do lakših ozljeda Janka Kevića i Tomija Vozaba.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASljedeći tjedan se nastavlja niz vrlo zahtjevnih utakmica – prva je na rasporedu već u utorak, 18. 08. u Csurgoiu protiv domaćeg kluba, idući dan Gromovi ponovno igraju u Zaprešiću, a u goste dolazi još jedna slovenska momčad, RK Trebnje i na kraju slijede dvije utakmice u gostima protiv PICK Szegeda. Cilj budućih utakmica do dvoboja s PICK Szegedom je dovesti obranu na jednu visoku razinu te rast forme do početka prvenstvenih utakmica. Nakon dvoboja s RK Celjem bila je prilika razmijeniti nekoliko riječi s trenerom Hrvojem Horvatom, igračima Tomislavom Sverecem i Marinom Jelinićem te bivšim Gromom Patrikom Lebanom.

“Umor je napravio svoje, a krenule su i blage povrede – tako smo nakratko ostali bez Janka Kevića i Tomija Vozaba tako da nam se i igrački kadar malo smanjio, ali, srećom nemamo ozbiljnijih povreda. Izuzetno teška utakmica je iza nas, Celje je jedna izuzetno jaka ekipa, jedna od onih koji te čine boljim i sigurno je da nam trebaju ovakvi dvoboji. Ova mini turneja nam je pokazala na čemu trebamo još poraditi, a fokus u igri nam je i dalje usmjeren na obranu gdje još ima dosta mjesta za poboljšanje.” – izjavio je nakon utakmice trener Hrvoje Horvat.

 

“Bio je ovo jak protivnik, rukometni klub Celje je i prvak Slovenije, i moram reći da je ovo bila treća utakmica u tri dana, umor je napravio svoje i nedostajalo je svježine u igri. Sve u svemu, bila je ovo dobra provjera za nastavak pripremnih utakmica i početak službene sezone.” – rekao je Tomislav Severec.

“U protekla tri dana odigrali smo tri jake utakmice – protiv Zagreba smo igrali u srijedu, jučer protiv Maribora, a danas je na rasporedu bio rukometni klub Celje, jedan vrlo jak i zahtjevan protivnik. Mislim da smo odigrali dobru obranu, ali valja još poraditi na njoj u budućim prijateljskim utakmicama i, nadam se, da će do utakmice s Vardarom sve doći na svoje mjesto.” – rekao je, između ostalog, Marin Jelinić.

Nakon utakmice pridružio nam se i bivši Grom Patrik Leban, sada u redovima rukometnog kluba Celje. “Bilo mi je lijepo vidjeti danas ekipu s kojom sam bio dvije sezone i sretan sam što smo se konačno susreli. I nama je dosta naporan ritam priprema, treniramo svakodnevno po dva puta, a utakmice igramo svaki drugi, treći dan i vidim da se dižemo iz utakmice u utakmicu. Svaki dvoboj pokušavam dati sve od sebe, a tako je bilo i danas. Nada, se da će moja bivša ekipa odigrati buduće sa što manje ozljeda i sa što boljim rezultatom.”