Zaražen koronavirusom otišao u dom zdravlja
06/01/2021

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 73-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ opisano u članku 180. stavak 1. Kaznenog zakona. Utvrđeno je da se 73-godišnji hrvatski državljanin nije pridržavao epidemioloških mjera i izolacije koja mu je određena od 16. do 26. prosinca 2020. godine, a zbog dijagnosticirane zarazne bolesti COVID-19.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU ponedjeljak 21. prosinca 2020. godine, u vremenu od 12 do 13 sati, na širem području grada Osijeka, svjesno je napustio mjesto prebivališta i otišao u Dom zdravlja, a potom u ljekarnu čime je doveo u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljude. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće šest osoba je lako tjelesno ozlijeđeno, a preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, na području Našica dvije prometne nesreće, a na području Đakova jedna prometna nesreća.