Započelo aviotretiranje komaraca za područje Našica – Napokon će biti lakše
05/07/2019

Preplatite se
TV Našice

Kao što je i najavljivano, danas oko 7 sati u jutro izvršeno je uništavanje komaraca na području Grada Našica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANaime, već prije nekoliko dana najavljivali smo kako će biti izvršeno aviotretiranje komaraca koji su posebno ove godine itekako aktivni i neugodni za sve. Uništavanje na našem području trebalo je biti izvršeno jučer, ali je ocjena stručnjaka bila kako će se zbog uvjeta, aviotretiranje izvršiti ipak danas. Tako je i bilo, a napominjemo kako se uz akciju Županije uključio i Grad Našice te je uništavanje komaraca osim avionima iz zraka bilo izvršeno i sa zemlje u Lili, Lađanskoj, ali i u drugim kritičnim područjima koja su posebno zahvaćena ovim sitnim, ali neugodnim krvopijama.

Također ponavljamo kako Zavod za javno zdravstvo Osječko – baranjske županije moli građane za strpljenje, jer će se područje i termine tretmana i ubuduće morati modificirati ako dođe do promjena na terenu ili zbog nepovoljnih meteoroloških prilika. Zavod će ujedno izdavati i preporuke za tretmane sa zemlje za područja koja će se tretirati iz zrakoplova, odnosno preporučit će usklađivanje termina i usporedni rad sa zemlje i iz zraka. Građane se ponovno poziva i na oprez tijekom tretmana dezinsekcije te da izbjegavaju nepotrebno izlaganje insekticidu, a pčelare se moli da zatvore košnice.

Kolika će biti učinkovitost na našem području nakon aviotretiranja i uništavanja komaraca sa zemlje za te brojke morati ćemo pričekati rezultate koji će nam uskoro doći. Do tada, pridržavajte se pravila Zavoda za javno zdravstvo vezano uz oprez prilikom tretiranja.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji