Zapalio se krov kuće
08/01/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 7. siječnja, u Bednjanskoj ulici, u Osijeku došlo je do požara u obiteljskoj kući u vlasništvu 61-godišnjeg hrvatskog državljanina. Policijski službenici, u suradnji s inspektorima zaštite od požara, obavili su očevid na mjestu požara. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je do požara došlo na način da je upaljena svijeća pala na krevet koji se proširio na krov kuće. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Nastala materijalna šteta iznosi oko 30.000,00 kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUkrao mobitel

U nedjelju 5. siječnja u Valpovu, nepoznati počinitelj je u ugostiteljskom objektu iz džepa jakne ukrao mobilni telefon u vlasništvu 21-godišnjeg hrvatskog državljanina. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao akumulatore

U vremenu od 4. do 7. siječnja u Osijeku, nepoznati počinitelj je kroz nezaključana vrata ušao u dvorište tvrtke te provalio u PVC kontejner iz kojeg je ukrao nekoliko desetaka starih akumulatorskih baterija različite marke i snage. Vlasniku tvrtke nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Na području Policijske uprave osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirali smo devet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće četiri su osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Preostalih sedam prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća, dvije na području Našica i po jedna području Belog Manastira i Belišća.

 

Ostali događaji u prometu

Na području Policijske uprave osječko – baranjske u protekla 24 sata policijski službenici su u prometu zaustavili pet vozača (četiri vozača osobnog automobila i jednog bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je u 1,45 sati u Ulici kneza Trpimira, u Osijeku kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin, uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 1,94 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

U 21,10 sati na državnoj cesti broj 517, kod Petlovca, policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili su 59-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao biciklom. Vozač se odbio alkotestirati te je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Foto: ilustracija

Pročitajte još