Aktivni članovi Zajednice udruga osoba s invaliditetom Našice
05/12/2019

Ovaj tjedan, kroz nekoliko događanja, organiziran ja kao obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Zajednica udruga osoba s invaliditetom Našice zajedničkim je snagama tako odlučila potaknuti javnost, ali prije svega i buduće članove da se upoznaju s njihovim radom. Obilježavanje je započelo u ponedjeljak kada je Udruga slijepih Našice u svojim prostorima organizirala završnicu kviza “Tko zna – zna”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKviz se sastojao od pet igara, prva je od „Naprijed do nazad”, druga „Sreća i pamet”, zatim „Tri za tri”, „Pola minute” te „Finta lijevo prolaz desno” u kojem su se natjecala četiri natjecatelja. Bili su to odabrani, oni koji su tijekom godine u kvizovima briljirali, a ovaj poseban kviz osvojio je relativno novi član udruge Milan Forintić, 80-godišnji umirovljenik. Nagrade najboljima uručio je predsjednik Udruge slijepih Našice Rolando Butković koji je pozvao članove udruge i građane da im se pridruže u obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom tijekom tjedna.

U utorak je održana edukacija o životu osoba s invaliditetom s naglaskom na sportske aktivnosti, u organizaciji Športske udruge tjelesnih invalida, na kojoj se raspravljalo o aktivnostima osoba s invaliditetom, preseljenju prostora zajednice i nastavku rada. Srijeda je slovila za dan otvorenih vrata Udruge slijepih u Gregerovoj vili kako bi se građani upoznali sa jednim radnim danom ove udruge. U četvrtak će, u organizaciji Udruge invalida rada, posjetiti članove svojih udruga u njihovim domovima uz „sitnice koje život znače”. Dok je zadnji dan posvećen najmlađima, i mladim volonterima udruga, za koje su osigurani slatki pokloni povodom dana sv. Nikole.

Pročitajte još