Vrtić Zvončić u Našicama danas je bio prazan – Dezinfekcija igračaka i prostora
16/03/2020

Sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske, Nacionalnog stožera i uputi stožera civilne zaštite Grada Našica i konačnici gradonačelnika Našica, a vezano za koronavirus, Dječji vrtić Zvončić Našice danas nije radio uobičajeno, točnije vrtić je osigurao prihvat djece za koje roditelji nisu bili u mogućnosti ostaviti bez nadzora same kod kuće. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOd ravnateljice vrtića Snježane Kanđere smo saznali kako unatoč tome što bilo organizirano čuvanje djece, nitko od roditelja nije doveo svoje dijete, pa je samim time i vrtić bio prazan. 

„Osobno mi je žao što je situacija takva i naravno da smo svi zabrinuti, ali nema potrebe za dizanjem panike. Vrijeme je da upravo u ovakvim trenucima budemo ozbiljni i odgovorni. U tom smislu jako mi je drago što vidim da se i roditelji odgovorno ponašaju i što svoju djecu zadržavaju kod kuće“, rekla je ravnateljica Kanđera te nadodaje da su odluku da roditelji ne šalju djecu u vrtić donijele i Općina Podgorač i Općina Donja Motičina, a u DV Zvončić Našice poduzete su sve preventivne mjere zaštite.

„Svakako trebamo spomenuti kako se svakodnevno vrši dezinfekcija igračaka i prostora, te da su svi radnici dobili antiseptičke tekućine s naputkom za korištenje istih. Isto tako moram spomenuti kako smo i prije zatvaranja vrtića, djecu učili što je higijena i svi su oni bili i još su upućeni što znači pranje ruku. Takvu izobrazbu našim mališanima smo usađivali kako u vrtiću u Našicama, a tako i u područnim vrtićima, a tu nam je svakako pomogla i dugogodišnja suradnju s dr. Ljiljanom Hodak i sestrom Valentinom Barić. Također smo dobili i proslijeđene naputke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo s kojima su upoznati svi radnici. Kontaktirali smo dr. Kovača koji nam je također dao određene informacije o preventivnim mjerama. Puno smo toga napravili da preventivno djelujemo u našem vrtiću i da svi, djeca, radnici i roditelji budu zaštićeni. Nadam se da ćemo svi skupa zajedno prebroditi ovaj životni izazov.“, rekla je ravnateljica DV Zvončić, Snježana Kanđera.

Uz dobre poruke od ravnateljice vrtića, apeliramo sve naše čitatelje da se pridržavaju uputa nadležnih službi oko svega od higijene, samoizolacije i svega onoga što nam ovo turbulentno vrijeme donosi. Svima nama je ovo jedan veliki i neugodan izazov, s kojim se do sada nismo sreli, ali zajedno uz jedno normalno ponašanje možemo sve to prebroditi.