U ovo vrijeme dezinfekcijska sredstva su vrlo važna – Naručite ih kod Rakije Đanić
02/04/2020

Tvrtka Đanić, najveći proizvođač slavonske šljivovice, rakije i likera u Hrvatskoj, zaustavila je proizvodnju svojih dosadašnjih proizvoda te se preorijentirala na proizvodnju alkoholnih sredstava za čišćenje ruku i radnih površina „ Virus stop“.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAProizvodi „Virus stop“ sadrže 60 % alkohol s demineraliziranom vodom te uljima naranče. Iz tvrtke naglašavaju kako sredstva nisu kemijski potpomognuta te se sve radi na bazi alkohola i voćnog destilata.

Proizvod se može naručiti preko Facebook stranice Rakije Đanić, na broj telefon 091 393 2020 te putem maila danic-sljivovica@net.hr

Kako je rekao vlasnik Goran Đanić, prije dvadeset dana zbog novonastale situacije, morali su otpustiti većinu djelatnike iz tvrtke zbog pada prodaje svih proizvoda. Tada su došli na ideju kako probati spasiti tvrtku od krizne ekonomske situacije. Jedan od razloga prilagodbe novonastaloj situaciji bio je i nedostatak dezinfekcijskih sredstava u cijeloj državi.

-Imali smo jednu veću količinu proizvedene robe za nadolazeću turističku proizvodnju. Pošto je sezona upitna, odlučili smo sve naše destilate predestilirati u dezinfekcijska sredstva. Krenuli smo u registraciju Obrta, izvadili na Carini potrebne dozvole te smo krenuli u proizvodnju sa sirovinom koja se nalazila na skladištu te u pakiranje i prodaju. Danas krećemo i s redestilacijom šljivovice i likera – rekao je Goran Đanić naglasivši kako je na posao zasad vraćeno 5 ljudi te se nadaju povratku i drugih djelatnika.

U tvrtci će se na dnevnoj bazi moći proizvesti oko 2000 do 3000 litara zapakiranog proizvoda, no, trenutno rade na nabavci dodatne ambalaže koja je veliki problem te smišljaju novi način ambalažiranja proizvoda.

Goran Đanić pozvao je sve da se pridržavaju preporučenih mjera vezanih uz ostanak kod kuće, a oni će se pobrinuti za proizvode kako bi se mogle i dalje provodite i sve preporučene higijenske mjere.