Vozili alkoholizirani i za vrijeme zabrana
29/06/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u razdoblju od 26. do 28. lipnja, na području ove Policijske uprave u prometu su zaustavljena 32 vozača; 24 vozača osobnih automobila, 6 vozača bicikla i 2 vozača motocikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Osim alkohola, evidentirana su još 228 prekršaja od čega 115 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 18 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 34 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanje pod zabranom, 3 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 53 ostala prekršaja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANajveća prisutnost alkohola utvrđena je 27. lipnja, u 23,50 sati, u Ulici Zeleno polje u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 29-godišnji hrvatski državljanin iz Josipovca. Vozaču osobnog automobila utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,15 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci, kada stekne pravo na upravljanje i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Dana 27. lipnja, u 5 sati, u Osijeku, u Ulici Europske Avenije, u nadzoru prometa zaustavljen je 33-godišnji hrvatski državljanin iz Zagreba. Vozač je upravljao osobnim automobilom i odbio se alkotestirati te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Dana 27. lipnja, u 19,40 sati, u Branjini, u nadzoru prometa zaustavljena je 36-godišnja hrvatska državljanka iz Gajića. Vozačica je upravljala osobnim automobilom, utvrđena joj je prisutnost alkohola u krvi od 1,88 grama po kilogramu te je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Dana 27. lipnja, u 20,20 sati, u Razbojištu, u nadzoru prometa zaustavljen je 53-godišnji hrvatski državljanin iz Majara. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,58 grama po kilogramu. Vozač je unazad 3 godine 2 puta pravomoćno presuđivan za upravljanje pod zabranom te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

 

Dana 27. lipnja, u 23,55 sati, u Osijeku, u Ulici kneza Trpimira, u nadzoru prometa zaustavljen je 32-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,68 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 60 dana i 12 negativnih prekršajnih bodova.

 

Dana 28. lipnja, u 1 sat, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 63-godišnji hrvatski državljanin iz Belišća koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,23 grama po kilogramu. Uhićen je sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 37000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 60 dana i 10 negativnih prekršajnih bodova.

 

Krađa bicikla

Jučer, 28. lipnja, od pola noći do 5,30 sati, u Dragonjskoj ulici u Osijeku, nepoznati počinitelj je ispred stambene zgrade ukrao bicikl vlasništvo 27-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Ivanovca. Vlasnik je oštećen za oko 1800 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Zapaljeno strnište, izgorjela soja

Jučer, 28. lipnja, oko 14 sati, u polju zvanom „Gajgerova pustara“, u blizini mjesta Đakovo, došlo je do požara na ovršenoj poljoprivrednoj površini. Očevidom je utvrđeno da je otvorenim plamenom zapaljeno strnište te se vatra proširila na površinu više od 6 hektara, a na kojem je vlasnik nakon vršidbe ječma zasijao soju. Vlasniku 43-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Satnice Đakovačke nastala je materijalna šteta oko 10000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće o događaju.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće na području Osijeka i Donjeg Miholjca. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozljede, dok je druga prometna nesreća za posljedicu imala materijalnu štetu.

 

Evidentirano jedno kršenja mjera samoizolacije

Tijekom vikenda Policijska uprava osječko – baranjska evidentirala je 5 dojava građana o kršenju mjera samoizolacije gdje je obavljenom terenskom provjerom 1 kršenje mjere potvrđeno. Policija je tijekom proteklog vikenda na području Osječko – baranjske županije obavila 84 provjere pridržavanja mjera samoizolacije građana i utvrdila da nije bilo kršenja mjera. Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili. Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije možete prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave.

Pročitajte još