Vlasnik tvrtke zatekao provalnike
09/10/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 8. listopada, oko 10 sati u krugu tvrtke u Rakitovici vlasnik tvrtke, 37-godišnji hrvatski državljanin, zatekao je tri nepoznate muške osobe u krađi aluminijskih i inox cijevi. Nakon što su na zahtjev vlasnika istovarili ukradene cijevi iz vozila, trojica provalnika prilikom bijega su automobilom udarili 37-godišnjaka. U Općoj županijskoj bolnici Našice pružena mu je liječnička pomoć gdje su zadobivene ozlijede okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASARazotkriveni počinitelji kaznenih djela

Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 19-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. Mladić je u noći sa 4. na 5. rujna provalio u ugostiteljski objekt u Tenji iz kojeg je ukrao novčani iznos od nekoliko stotina kuna.

Sumnja se i da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. U ranojutarnjim satima, 22. rujna, u ugostiteljskom objektu u Đakovu, mladić je ukrao mobitel vlasništvo 21-godišnjeg hrvatskog državljanina. Materijalna šteta iznosi više od tisuću kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Požar u potkrovlju obiteljske kuće

U ponedjeljak, 7. listopada, došlo je do požara u potkrovlju obiteljske kuće u Tenji. Požar su ugasili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tenja i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji grad. Prilikom gašenja požara vatrogasac Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka zadobio je lakše ozlijede. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je do požara došlo uslijed kratkog spoja na električnom vodiču u potkrovlju, pri čemu se zapalila izolacija i gorivi materijal u neposrednoj blizini vodiča nakon čega se požar proširio na ostale dijelove potkrovlja. Tijekom obavljanja očevida na mjestu požarišta pronađeno je više stotina komada streljiva i desetak nabojnika za automatsku pušku. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je sigurno zbrinuo streljivo. Materijalna šteta pričinjena požarom utvrdit će se naknadno

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske i događaji u prometu

U protekla 48 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći dvije su osobe lakše ozlijeđene, a dvije prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i jedna na području Belišća.

Na području PU osječko – baranjske, u protekla 48 sata, policijski službenici zaustavili su šest vozača koja su upravljali vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (četiri vozača osobnih automobila i dva vozača bicikla).

Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su 8. listopada u 21,20 sati, u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku, gdje su policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin iz Silaša, prije stjecanja prava na upravljanje i uz prisutnost alkohola u krvi od 2,87 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno članku 134. Prekršajnog zakona. Za počinjene prekršaje predviđena je ukupna novčana kazna do 40.000 kuna.

U ponedjeljak, 7. listopada, u 10,50 sati u Bilju, prilikom nadzora prometa, policijski službenici zaustavili su 44-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Bilja, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,44 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U utorak, 8. listopada, u 16,01 sati na državnoj cesti broj 7, između Širokog Polja i Kuševca, policijski službenici zaustavili su osobni automobil u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina. Prethodno su, uređajem za nadzor brzine kretanja vozila, utvrdili brzinu od 175 km/h na dionici ceste van naselja, gdje je brzina ograničena prometnim pravilom na 90 km/h.

Na istom mjestu, nekoliko trenutaka kasnije, u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila zaustavljen je i osobni automobil kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja. Uređajem za nadzor brzine policijski službenici utvrdili su brzinu od 158 km/h na dionici ceste van naselja gdje je brzina ograničena prometnim pravilom na 90 km/h. Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna ukupno u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još