Vinski mjesec Osječko – baranjske županije počinje 12. lipnja u Baranji
04/06/2020

Turistička zajednica Osječko – baranjske županije i Osječko – baranjska županija pripremili su novu atraktivnu manifestaciju; Vinski mjesec odnosno Dane otvorenih podruma. U razdoblju od 12. lipnja do 11. srpnja 2020. godine ova turistička događanja održat će se po principu: četiri vinogorja – četiri vikenda vinskog hedonizma. Program su jučer (3. lipnja 2020. godine) u Regionalnoj vinoteci u osječkoj Tvrđi predstavili predsjednik Skupštine Osječko – baranjske županije Dragan Vulin, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth, direktorica Turističke zajednice Osječko – baranjske županije Ivana Jurić, direktor Turističke zajednice Baranje Matej Perkušić i direktorica Turističke zajednice Grada Đakova Marija Burek.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAIdeja o organiziranju „disperzirane manifestacije“ nastala je sredinom svibnja, motivirana ukupnim stanjem koje je izazvala pandemija koronavirusa kada su gotovo sva javna događanja otkazana zbog epidemioloških razloga. Ideja i potom organizacija usklađeni su s još uvijek aktualnim mjerama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite, pa je tako osmišljena ova manifestacija na više lokacija.

 

Kontinentalni turizam je strateška odrednica Osječko – baranjske županije, manifestacije su njegov sastavni i važan dio, a kada je u pitanju vino i hrana zaista imamo što ponuditi. To su strateške prednosti naše županije i želimo ih iskoristiti, pa pozivam sve stanovnike Županije i goste iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva da nas posjete. Događanja se održavaju na više lokacija i s naglaskom da istovremeno ne bude puno osoba na jednom mjestu te uz poštivanje epidemioloških mjera, a ponuđen je bogat i raznovrstan program.” – kazao je Dragan Vulin.

 

Pročelnica Tatjana Roth naglašava kako su hrana i vino izuzetno važni u promociji destinacije i privlačenju turista u svim razvijenim turističkim zemljama i regijama. „Vino je važan katalizator razvoja turističke industrije u Kaliforniji, Italiji, Grčkoj, Portugalu, a mi imamo zaista bogata vinogorja. Naši vinogradarsko – vinski kompleksi su predmet značajne potražnje, a tijekom Vinskog mjeseca gosti će moći posjetiti četiri vinogorja, uživati u prekrasnim kapljicama proizvoda naših vrhunskih vinara, koji su i ovaj put pokazali spremnost da se uključe u ovu inicijativu, otvore svoje podrume i iz prve ruke pričaju gostima o svom proizvodu i radu.” – rekla je.

 

Direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić predstavila je program manifestacije koja počinje 12. lipnja 2020. godine u Baranji, vinogorju s najviše vinarija i kušaonica te traje tri dana, do 14. lipnja. Naredna četiri vikenda manifestacija se, naravno s nizom specifičnih događanja za svaku lokaciju, nastavlja u vinogorju Feričanci, potom erdutskom i đakovačkom vinogorju, gdje se povezuje s 54. Đakovačkim vezovima, a završava 11. srpnja u Osijeku uz „Večer vina i umjetnosti“, jednom od popularnijih događaja u Osijeku.

Pročitajte još