Vino u tanjuru?
21/01/2020

Blagdan svetog Vinka, odnosno Vincevo ili Vince, tradicionalno su obilježili članice i prijatelji Udruge hrvatska žena Našičko Novo Selo. Na 13. manifestaciji „Novoselsko Vince” održalo se ocjenjivanje devet zaprimljenih uzoraka vina, koje je kušao stručni žiri iz Udruge voćara i vinogradara Našice.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU kategoriji plemenitog bijelog vina natjecao se Davor Domiter, u kategoriji neplemenitog bijelog prvo mjesto osvojila je Nada Runje, a drugo Dragutin Sabljak, a u kategoriji neplemenitog rozea na samom vrhu bila je također Nada Runje, dok su ju slijedili Milan Tomičić, Dragutin Domiter i Matija Prevolšek. U kategoriji neplemenitog crnog vina natjecali na prvom mjestu je bio Jurica Čačić, a iza njega Rade Malenica.

Nakon ocjenjivanja uslijedila je vesela zabava, koju je upotpunila grupa „Tri Asa” iz Đurđenovca. S ciljem i namjerom očuvanja seoske tradicije i običaja, pekle su se lepinje, jeo se kuhani kukuruz, koji ih je na koncu naveo na tradicionalnu igru natjecanja u jedenju kukuruza. Jasmina Vonić je u najkraćem roku pojela kukuruz. Uz to se odigrala i još jedna igra, u kojoj se radilo neobičnom ispijanju vina – žlicom iz tanjura. Dva decilitra bijelog vina prvi je pojeo Željko Petek, a time je i odnio zasluženu pobjedu. U igrama su mogli sudjelovati svi prisutni, a zabave i smijeha bilo je pregršt.

Foto: ustupljene fotografije