Vikend prošao u veselju i zanimljivim aktivnostima
08/12/2019

Još jedan vikend prošao je u veselju i zanimljivim aktivnostima pod adventskim šatorom na Trgu dr. Franje Tuđmana. Uz pregršt ukusnih jela, prekrasne ručne radove i suvenire, Našičani su uživali i u pjesmama i plesu KUD-ovaca. Prošlotjednim izlagačima pridružila se Zajednica žena „Katarina Zrinski”, uz gastronomsku ponudu i izložila i ručne radove, a slično su učinile i učeničke zadruge Osnovne škole kralja Tomislava i Osnovne škole Ivan Brnjik Slovak Jelisavac.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKreativnih radova školaraca bilo je na pretek, pa su se tu našli adventski vijenci, ukrasi za bor, pa čak i predmeti od žice koji su karakteristični upravo za Slovake iz mjesta Jelisavac. Učenici su izradili i pletene kape, torbe za mobitel ili šminku te pernice. Ipak, jedni od njih, učenici OŠ kralja Tomislava svoje su radove odlučili pokloniti, odnosno sav prikupljeni prilog od ove, ali i sljedeće subote donirat će oboljelom dječaku Marku iz Bokšića. Pravi je to primjer humanosti i empatije u ovo blagdansko doba.

Ispred šatora ispreplitali su se mirisi kuhanog vina i tradicionalnih jela, no među njima našle su se, možda za naš kraj i ne tako česte girice. Njih su kao i prošle godine pripremali članovi Udruge starih športova Slavonac iz Našica, koji kažu da su Našičani i posjetitelji oduševljeni ovom blagdanskom delicijom.

Nakon paljenja druge adventske svijeće, u organizaciji Udruge DarNa nastupio je KUD „Zagorci” Beljevina, te KUD Crikvari. Već sljedeće subote slijedi nastup KUD-a „Tamburica” iz Velimirovca koji ove godine po prvi puta imaju i svoj štand, a uz to nude i tradicijska jela.

“Na Adventu u Našicama odlučili smo se sudjelovati prvenstveno kako bi promovirali naš rad, kreativnost te upoznali nove ljude. Odlučili smo na našem štandu posjetiteljima ponuditi personalizirane poklone, ukrase za bor, magnetiće i još mnoštvo toga. Također, sve četiri subote ćemo peći svježe lepinje i fritule, a ove smo ponudili i domaće kolače te domaće ukrašene kekse.” – rekla nam je tajnica KUD-a Lucija Kovačević koja kaže da ove godine uistinu ima jako puno ljudi.

Njihovi čuvari tradicije sljedeće će se subote predstaviti sa dvije sekcije, dječjom i A sekcijom, uz to, prije nastupa u 18 sati održat će dječje tradicionalne igre.

Podsjetimo, danas je ponovno radionica „Dječji kutak” namijenjena najmlađima, a uz to će djeca moći uživati i u božićnim bajkama i animiranim filmovima. Zato ih danas od 17 do 19 sati odvedite na Trg dr. Franje Tuđmana, gdje će biti zanimljivih aktivnosti za naše najmlađe.