Vikend prepun planinarskih aktivnosti
10/04/2019

Vikend prepun planinarskih aktivnosti

Preplatite se
TV Našice

U subotu je u odličnoj organizaciji Sekcije sv. Bernarda održan jubilarni 25. Našički planinarski križni put s više od 500 sudionika. Isti dan naši članovi sudjelovali su na tradicionalnom Belišćanskom podravskom pješačkom putu ( BPPP) i uživali u prekrasnim dravskim pješčanim sprudovima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU nedjelju smo imali dva izleta u ponudi. Jedna ekipa otišla je u Londžicu gdje se trenutno adaptira novi prostor za pl. kuću “Krndija”. Ondje su dočekali goste planinare iz “Bršljana” i “Zanatlije” Osijek koji su prolazili dionicu na Krndiji od Borovika do Lončarskog visa. Ugodni razgovori, druženje, smijeh i prezentacija našeg novog prostora uljepšali su svim sudionicima ovu nedjelju. Domaćini su uživali u ugodnoj i prekrasnoj prirodi udaljenoj svega nekoliko km od Našica, a neki su i hodali s gostima do Ivinih vrela.

Druga ekipa članova na Svjetski dan zdravlja otišla je na Papuk, najljepšu slavonsku planinu po mnogima. „Krenuli smo iz Gornjih Vrhovca nedaleko Velike i uspeli se preko papučkih šikara i vlaka do grebena Krečane. Izabrali smo nemarkirane staze gdje naši članovi i planinari rijetko idu. Tu počinje vrlo strmi uspon do vrha Papuka. Ekipa u zavidnoj kondiciji vrlo asketski je podnosila teret planinarskih radosti iako nije bilo lako. Gotovo nismo radili pauzu. Vrh Papuka i zen klupica te vojni kompleks pružili su nam čarobnu sliku na ravnu Slavoniju. Tu nam se priključuje prijatelj Antun iz Lipika.

Nakon užitka za dušu i tijelo spuštamo se ponovno grebenom Krečane i skrećemo do Tabakovog brda. Ubrzo stižemo do Kamengrada, prekrasnog kompleksa iz 15. stoljeća, jedne od 9 utvrda u Parku prirode Papuk. Sve odiše legendama o guji koja skriva blago nakon odlaska Turaka i poviješću koja se otima sadašnjosti. Spuštamo se do Danilove njive i tu završavamo izlet. Samo 5 sati nam je trebalo za 20 km za izlet koji je predviđen za otprilike 7 h uz 1200 m visinske razlike. No, ekipa je bila odlično raspoložena i odličnog tempa. Odlazimo u Londžicu gdje se družimo s članovima s drugog izleta. Prekrasan vikend proveden u prirodi na različitim izletima.“

Umor prolazi, a zadovoljstvo ostaje!

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji