Video konferencija učitelja iz cijelog svijeta
20/06/2020

Kako bi poboljšali on-line nastavu, učitelji OŠ Dore Pejačević Našice su sudjelovali u međunarodnim video konferencijama razmjenjujući iskustva sa sustručnjacima iz cijeloga svijeta. Učiteljica engleskog jezika Alenka Taslak, sudjelovala je u video konferenciji „We are in this together“ zajedno sa 120 učitelja iz cijeloga svijeta te je saznala kakva je situacija vezano uz COVID-19 u drugim zemljama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUčiteljica Taslak spomenula je kako se u Hrvatskoj 15. ožujka u podne pljeskalo medicinskom osoblju u znak podrške u borbi protiv koronavirusa te saznala kako se u svim zemljama na sličan način iskazao znak podrške medicinskim sestrama i liječnicima. Također je saznala koje metode poučavanja u online nastavi koriste drugi učitelji. U usporedbi provođenja online nastave – zemlje su se jako različito organizirale, od onih gdje su učenici sami učili iz knjiga do onih koje su koristile napredne alate za provođenje online nastave. Tijekom video konferencija učiteljice su dijelile svoje ekrane kako bi jedna drugoj pokazale svoje uratke i ispričale svoja iskustva te navele prednosti i nedostatke korištenja digitalnih alata.

 

Učiteljica Taslak zaključila je kako su učitelji iz Hrvatske izuzetno digitalno opismenjeni, jer su se odlično snašli u korištenju digitalnih alata u on-line nastavi. Hrvatska je također jedna od rijetkih zemalja koja je okupila učitelje za snimanje video lekcija koje su se prikazivale na TV-u kako bi i oni učenici koji nemaju internet signala imali priliku sudjelovati i pratiti nastavu.