Veteran Gromova Albin Eter novi je trener selekcije mini rukometa
08/09/2020

Krenula je nova rukometna sezona koja će zasigurno biti nepredvidiva. Problem s koronavirusom još uvijek traje, kao i obnova Sportske dvorane OŠ kralja Tomislava Našice, stoga su naši rukometaši prisiljeni trenirati i igrati utakmice u susjednim dvoranama. Nova sezona donijela je i promjene na klupi mini rukometa na kojoj ćemo ubuduće viđati veterana RK Nexe-a Albina Etera. Albin je na samom kraju svoje igračke karijere te, kako kaže, veseli se budućim trenerskim izazovima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Približavam se kraju svoje karijere i polako ulazim u trenerske vode kao što to radi i većina profesionalnih sportaša. Tako krećem s treniranjem najmlađih dobnih skupina te se nadam da ću biti dovoljno uspješan kao što sam bio u svojim igračkim danima, a također im želim otkriti sve čari rukometne igre da mogu što više uživati u njemu. Svoj prvi trening sam “odradio” davne 1994. godine, dok se rukometom profesionalno bavim nekih 18 godina.

Počinjem trenirati klince od 6 do 9 godina starosti i ovim putem pozivam sve zainteresirane neka slobodno dođu na trening i neka nam se jave pa ćemo ih rado primiti ako imaju volju i želju učiti igrati rukomet. Za početak je bitno da kroz običnu igru nauče osnovne elemente ovog sporta, te da uživaju u tome, da im ne predstavlja opterećenje nego zabavu. Lijepo je vidjeti da grad Našice živi za tu djecu i da im je omogućio dosta sportskih aktivnosti, a pohvalna je činjenica da se puno djece bavi sportom koji je jako bitan za zdravlje. Nadam se da ću uspjeti prenijeti svoje znanje za koje sam siguran da je dovoljno veliko, a također vjerujem da će djeca uživati u treninzima i radu.” – rekao je novi trener Albin Eter.