Veliki koncert HKD Lisinski uz goste Ansambl Lado
09/09/2019

Preplatite se
TV Našice

Noć festivala, održana u petak, ove je godine bila posebno posvećena kulturi i velikoj obljetnici djelovanja HKD-a “Lisinski”, koji je proslavio 130. godišnjicu. Prigodom toga održan je nastup svih sekcija domaćeg kulturnog društva, a kao poseban gost pred našičkom publikom nastupio je ansambl “Lado” iz Zagreba. Tradicionalno, održan je i veliki vatromet kao uvod u glavnu manifestaciju u subotu koja je započela u rano ujutro.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA



Članovi A sastava folklorne sekcije izveli su Pjesme i plesove sela Martin te Pjesme i plesove Hrvata u podravskom dijelu Mađarske. B sastav se predstavio sa Pjesmama i plesovima Slavonije, dok se veteranski sastav predstavio Pjesmama i plesovima našičkog kraja. Polaznici male škole folklora izveli su dio Dječjih igrara i plesova Slavonije, dok je mješoviti pjevački zbor otpjevao Prosto zrakom, Hrast, Oj talasi, Dva madrigala, Signore Delle Cime, Falen Isus i More moje.

Plesačima, pjevačima i sviračima čestitao je gradonačelnik Josip Miletić i zahvalio im na ovom sadržaju kojim su se uključili u ovogodišnje Dane slavonske šume. Uz njega svoje zahvale članovima ali i publici uputio je i predsjednik HKD-a “Lisinski” Hrvoje Šleder. Za kraj koncerta svi članovi društva okupili su se na pozornici i zajedno zapjevali Moju diridiku. Gastroponudu za ovu večer pripremile su članice Udruge žena Našičko Novo Selo i članovi Udruge starih športova “Slavonac” Našice.

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji